τάσεις στα φωτιστικά για το 2022

7 Τάσεις στα φωτιστικά για το 2022

Ο φωτισμός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο. Όταν δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το φως του ήλιου, πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες εναλλακτικές. Και φυσικά όταν μιλάμε για φωτισμό στο σπίτι, πάντα μας ενδιαφέρει και το αισθητικό αποτέλεσμα, όχι μόνο το πρακτικό. Γι’ αυτό και επιλέγουμε με προσοχή τα φωτιστικά, ώστε να προσθέτουν κάτι επιπλέον στη διακόσμηση και να κάνουν τον χώρο ομορφότερο. Όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης του σπιτιού, έτσι και τα φωτιστικά υπακούν σε κάποιες τάσεις. Τα φωτιστικά για το 2022 παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποια φωτιστικά θα είναι στη μόδα το 2022

 

Φωτιστικά για το 2022 από φυσικά υλικά

Φωτιστικά για το 2022 από φυσικά υλικά

Ακολουθώντας τη γενικότερη προώθηση της οικολογικής συνείδησης, τα φωτιστικά του 2022 μας προτρέπουν να προτιμήσουμε φυσικά υλικά. Έτσι, τα φωτιστικά από bamboo, ξύλο, ρατάν θα γίνουν φέτος τα αγαπημένα μας. Και φυσικά η επιστροφή στη φύση δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά. Χρώματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, τα δάση, τα δέντρα είναι αυτά που θα δούμε κατά κόρον. Όπως, επίσης, και σχέδια που θυμίζουν λουλούδια, φύλλα και άλλα στοιχεία της φύσης.

Φωτιστικά από μάρμαρο

Φωτιστικά από μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι ένα υλικό που θα δούμε πολύ φέτος στα φωτιστικά. Σε συνδυασμό δε με το μέταλλο, θα κάνει τα φωτιστικά μας να φαίνονται κομψά και πολυτελή. Αν σου αρέσει και εσένα αυτός ο συνδυασμός και θεωρείς ότι θα ταίριαζε στο σπίτι σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην αγορά και να βρεις αυτό που σου αρέσει.

Δες επίσης: 5 Φωτιστικά που δεν πρέπει να λείπουν από το σαλόνι!

Φωτιστικά με κυματιστές άκρες

Φωτιστικά με κυματιστές άκρες

Μία επίσης πολύ ενδιαφέρουσα τάση στα φωτιστικά για το 2022 είναι οι κυματιστές άκρες και γωνίες. Αν, λοιπόν, δε σου αρέσουν οι λιτές και πολύ μίνιμαλ γραμμές, αυτή είναι η πρόταση για εσένα. Αυτές οι χαλαρές καμπύλες στα φωτιστικά σου θα κάνουν τη διαφορά και θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα.

Cocoon φωτιστικά για το 2022

 

Cocoon φωτιστικά για το 2022

Ο φωτισμός το 2022 δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην απλότητα. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μία cozy ατμόσφαιρα χαλαρότητας για τον χώρο σου, προτίμησε ουδέτερα χρώματα, απαλά υφάσματα και κίτρινο φως. Τα cocoon φωτιστικά συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά για να μετατρέψουν τον χώρο σου στο καλύτερο καταφύγιο.

Δες επίσης: 15 Φωτιστικά οροφής για το σπίτι σου!

Art deco φωτιστικά για το 2022

Art deco φωτιστικά για το 2022

Το καλλιτεχνικό κίνημα Art Deco που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’30 και επηρέασε όλες τις εκφάνσεις της έκφρασης φέτος πρωταγωνιστεί στα φωτιστικά. Μια τεχνοτροπία που φωνάζει πολυτέλεια και δίνει έμφαση στις πλούσιες υφές και τη γεωμετρία των σχημάτων θα κατακτήσει αυτή τη χρονιά τον φωτισμό.

Φωτιστικά εμπνευσμένα από το διάστημα

Φωτιστικά εμπνευσμένα από το διάστημα

Η λεγόμενη Εποχή του Διαστήματος (Space Age), κατά την οποία συντελέστηκαν κάποιες πολύ σημαντικές διαστημικές ανακαλύψεις, επηρέασε και την τέχνη. Κινηματογράφος, λογοτεχνία και διακόσμηση υιοθέτησαν πολλά διαστημικά στοιχεία, δημιουργώντας ιστορικά έργα και funky συνθέσεις. Αν θέλεις μία πιο cool διακόσμηση στο σπίτι σου, τα space age φωτιστικά είναι η ιδανική λύση.

Φωτιστικά σε βιομηχανικό στυλ

Φωτιστικά σε βιομηχανικό στυλ

Συνεχίζοντας στις απλές και πιο αυστηρές γραμμές, ένα ακόμα στυλ που κυριαρχεί φέτος στα φωτιστικά είναι το βιομηχανικό. Μέταλλα όπως ο ορείχαλκος και το σίδερο και λευκά, γκρι και μαύρα χρώματα συνθέτουν ιδανικά το βιομηχανικό στυλ. Θυμήσου ότι η industrial διακόσμηση αναδεικνύει την απλότητα και όχι το επιτηδευμένο.

Δες επίσης: Μοναδικές ιδέες για φωτιστικά κρεβατοκάμαρας!

Αυτές ήταν, λοιπόν, οι τάσεις στα φωτιστικά για το 2022. Αν σου άρεσε κάτι, μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να διακοσμήσεις το σπίτι σου ανάλογα.