καναπές

4 Τρόποι να διατηρείς τον καναπέ σου σαν καινούριο!

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως η επιλογή καναπέ είναι μια δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και συνήθως δεν είναι και πολύ οικονομικές. Για αυτό, επιλέγεις τον απόλυτο καναπέ για το σπίτι σου, που να ταιριάζει στο γούστο σου. Συνεπώς, δεν είναι κρίμα να αρχίσει να μετράει αντίστροφα, με το που τον πήρες; Υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Δες, λοιπόν, 4 τρόπους που μπορείς να διατηρείς τον καναπέ σου σαν καινούριο!

Πώς να διατηρείς τον καναπέ σου σαν καινούριο;

 

1. Σκούπιζε τον συχνά

σκούπισμα καναπέ

Ποιος είπε ότι η σκούπα είναι μόνο για το πάτωμα; Φυσικά, μπορείς και πρέπει να καθαρίζεις και τον καναπέ σου με αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνεις ακάρεα και σκόνη που φθείρουν σιγά σιγά τον καναπέ. Επίσης, ένα κάλυμμα είναι μια πολύ έξυπνη λύση, ώστε να διατηρήσεις τον καναπέ σου, όσο γίνεται, σε άψογη κατάσταση.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που χαλάν τον καναπέ σου

2. Κάνε βιολογικό καθαρισμό μια φορά το χρόνο

βιολογικός καθαρισμός καναπέ

Εκτός από το σκούπισμα του καναπέ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλό θα ήταν να κάνεις και έναν γερό βιολογικό καθαρισμό μια φορά το χρόνο. Έτσι, θα απομακρύνεις επαγγελματικά ό,τι έχει συσσωρευτεί μέσα στα μαξιλάρια. Μην ξεχνάς, ότι όσο αφήνεις τη βρωμιά να μαζεύεται, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι μετά να την απομακρύνεις.

Δες επίσης: 7 Όμορφα καλύμματα για να βάλεις στον καναπέ σου!

3. Γύρνα τα μαξιλάρια τακτικά

μαξιλάρια καναπέ

Εάν τα μαξιλάρια του καναπέ σου βγαίνουν, τότε καλό θα ήταν να τα γυρνάς πού και πού. Αυτό θα σε βοηθήσει, να διατηρήσεις το σχήμα που είχε αρχικά ο καναπές. Εάν, από την άλλη δεν αφαιρούνται τα μαξιλάρια, τότε μην ανησυχείς, δεν έγινε και κάτι!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις μαξιλάρια διαφορών ειδών!

4. Μην τοποθετείς βαριά πράγματα επάνω στον καναπέ

καναπές

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις τον καναπέ του σαλονιού!

Σίγουρα, θα έχεις δει κάποια στιγμή καναπέδες που έχουν χάσει το σχήμα τους, τα μαξιλάρια έχουν χαλαρώσει και γενικά φαίνονται ταλαιπωρημένοι. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τοποθετείς επάνω περισσότερο βάρος από ότι μπορεί να αντέξει. Για αυτό, καλό θα ήταν να μην προσθέτεις extra βάρος επάνω, γιατί θα αρχίσει να φθείρεται πιο γρήγορα.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!