Home Καθαριότητα Ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σου!
τηλεκοντρόλ

Ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σου!

by exypnes-idees

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού πλένοντας τα πιάτα, σκουπίζοντας, σφουγγαρίζοντας. Αυτές οι δουλείες γίνονται επειδή είναι οι πιο ορατές. Είναι δηλαδή δουλείες που άμα δε γίνουν φαίνεται το σπίτι βρώμικο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές δουλειές που δε γίνονται τόσο συχνά με αποτέλεσμα να υπάρχουν βρώμικα σημεία στο σπίτι. Αυτά τα σημεία είναι κάπως “κρυφά” και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι πηγή βρωμιάς και μικροβίων.

Μάθε ποια είναι αυτά τα βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι και την επόμενη φορά κάνε τα επίσης να λάμπουν. Δες ποια είναι τα σημεία που η βρωμιά κρύβεται καλά καλά και δώσε τους μια καλή καθαριότητα!

Ποια είναι τα κρυμμένα βρώμικα σημεία στο σπίτι σου!

1) Ο νεροχύτης της κουζίνας

νεροχύτης

Είναι αρκετά πιθανό, η λεκάνη της τουαλέτας να είναι πιο καθαρή από τον νεροχύτη. Όλα τα υπολείμματα φαγητών καταλήγουν στον νεροχύτη. Αυτά σιγά σιγά συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρόβια και βακτήρια. Μετά από κάθε πλύσιμο των πιάτων, καθάριζε πολύ προσεκτικά τα τοιχώματα του νεροχύτη. Επιπλέον, σε εβδομαδιαία βάση να καθαρίζεις το σιφόνι από σκουπιδάκια που πιθανώς να έχει μαζέψει.

Δες επίσης : Πως να εξαφανίσεις τις οσμές απ’ το νεροχύτη της κουζίνας!

2) Η οδοντόβουρτσα σου

οδοντόβουρτσα

Ίσως να σου φαίνεται παράξενο εφόσον βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά, αλλά η οδοντόβουρτσα είναι πιο βρώμικη απ’ ότι φαντάζεσαι. Εάν την έχεις εκτός ντουλαπιού, είναι πολύ πιθανό να γεμίζει με βακτήρια από τη λεκάνη. Με το τράβηγμα στο καζανάκι, ελευθερώνονται πολλά μικρά σταγονίδια στο μπάνιο σου και κάποια από αυτά προσγειώνονται και στην οδοντόβουρτσα σου. Μπορείς να φυλάς την οδοντόβουρτσα σε ένα ντουλάπι ή να τραβάς το καζανάκι με κλειστό καπάκι. Παρόλα αυτά, η συχνή αλλαγή της οδοντόβουρτσας είναι υποχρεωτική!

Δες επίσης : Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς τα πράγματα στο σπίτι σου!

3) Το τηλεκοντρόλ

τηλεκοντρόλ

Παράξενο, αλλά άμα το σκεφτείς, πόσες φορές έχεις καθαρίσει το τηλεκοντρόλ; Λίγες ή καθόλου. Τα χέρια μας είναι το πιο βρώμικο σημείο του σώματος μας δεδομένων όλων αυτών που ακουμπάμε. Το τηλεκοντρόλ το χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι μέσα στο σπίτι, πιθανότατα ενώ τρώνε ή πίνουν κάτι. Παρόλα αυτά, δεν έχει καθαριστεί ποτέ. Δοκίμασε λοιπόν να του κάνεις ένα καλό καθάρισμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δες επίσης : Οι 19 δουλειές του σπιτιού που γίνονται σε 5 λεπτά

4) Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

πληκτρολόγιο υπολογιστή

Τρως, πίνεις, μιλάς, φτερνίζεσαι και ασυναίσθητα όλα καταλήγουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου. Σίγουρα δεν είναι από τις προτεραιότητες σου στο καθάρισμα και γι’ αυτό αποτελεί ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις εύκολα τις ηλεκτρονικές συσκευές!

5) Η μπανιέρα

΄μπανιέρα

Η μπανιέρα φαίνεται αρκετά αθώα αλλά τα βακτήρια μπορεί να έχουν “κατασκηνώσει” εκεί για τα καλά. Αρχικά, είναι επιρρεπής όπως και η οδοντόβουρτσα. Σταγονίδια από την λεκάνη καταλήγουν και εκεί. Επιπλέον, μετά από κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς, φρόντισε να την καθαρίζεις αρκετά καλά με κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού.

Δες επίσης : Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες στη μπανιέρα!

6) Το σφουγγάρι των πιάτων

σφουγγάρι κουζίνας

Τα σφουγγάρια γενικά μαζεύουν μικρόβια, βακτήρια και μύκητες. Πρέπει να αλλάζονται αρκετά συχνά. Το σφουγγάρι της κουζίνας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού ακουμπάει επιφάνειες τροφίμων, πιάτα, μαχαιροπίρουνα. Να το καθαρίζεις και να το στραγγίζεις όσο καλύτερα μπορείς μετά από κάθε χρήση και να το αλλάζεις κάθε 2 εβδομάδες!

Δες επίσης : Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το καθετί στο σπίτι!

7) Τα πόμολα στις πόρτες

πόμολο πορτας

Άλλο ένα καλά κρυμμένο βρώμικο σημείο του σπιτιού. Είναι ένα σημείο που δεν καθαρίζεται συχνά και έρχεται σε επαφή με πολλά χέρια. Με ένα καλό αντιμικροβιακό σπρέι και ένα πανάκι, πέρνα ένα χεράκι τα πόμολα του σπιτιού.

Δες επίσης : Πως να απολυμαίνεις σωστά το σπίτι σου!

Μπορεί να είσαι λάτρης της καθαριότητας, αλλά μερικά σημεία δύσκολα σου πάει το μυαλό να τα καθαρίσεις. Δες ποια είναι τα κρυμμένα βρώμικα σημεία στο σπίτι και κάνε τα να γυαλίζουν εξίσου!

Related Posts