συμβουλές καθαριότητας μαξιλάρια

Πως να κάνεις ξανά λευκά τα κιτρινισμένα μαξιλάρια!

Τα μαξιλάρια που έχεις στο υπνοδωμάτιο τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Η μαξιλαροθήκη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα προστατεύσεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν περνάει τίποτα στο εσωτερικό. Η υγρασία και ο ιδρώτας είναι δύο από τους πιο βασικούς λόγους που λερώνουν κάτω από το κάλυμμα και καταλήγεις να έχεις κιτρινισμένα μαξιλάρια.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιδρώτας σου είναι βρώμικος, αλλά βοηθάει τη σκόνη να εισχωρήσει στο εσωτερικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει το μαξιλάρι να κιτρινίζει. Είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να αποφύγεις. Υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους μπορείς να καθαρίσεις τα μαξιλάρια σου και να απαλλαγείς από το κίτρινο χρώμα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις και πάλι λευκά τα κιτρινισμένα μαξιλάρια σου!

Μούλιασε τα μαξιλάρια σου σε ζεστό νερό

πλύσιμο μαξιλαριών lifehacks

Δες επίσης: Πως να βγάλεις από τις πετσέτες τη βαφή μαλλιών!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις για να καθαρίσεις το μαξιλάρι σου, είναι να το μουλιάσεις σε ζεστό νερό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη διαδικασία ώστε να αφαιρέσεις τους επίμονους λεκέδες. Μπορείς να κάνεις την διαδικασία στο πλυντήριο ή ακόμα και σε μια λεκάνη ή στην μπανιέρα.

Για να ξεκινήσεις θα πρέπει να βράσεις το νερό και να ρίξεις τα καθαριστικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Μόλις διαλυθούν καλά τα καθαριστικά, βάλε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια μέσα και άφησε τα να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά. Θα πρέπει όμως μέσα σε 15 λεπτά να κάνεις ένα γύρισμα το μαξιλάρι για να μουλιάσει καλά και από τις δύο πλευρές.

Βάλτα στο πλυντήριο ρούχων

συμβουλές καθαριότητας

Το δεύτερο βήμα αφού τελειώσεις με το μούλιασμα, είναι να τα βάλεις στο πλυντήριο ρούχων στο πρόγραμμα για μία ολοκληρωμένη πλύση. Προσοχή όμως! Μη βάλεις ρούχα μέσα σε αυτή την πλύση. Βάλε μόνο τα μαξιλάρια που θέλεις να καθαρίσεις για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Δες επίσης: 6 Χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων!

Στέγνωσε τα

κιτρινισμένα μαξιλάρια καθάρισμα

Το τελευταίο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι το στέγνωμα. Αν έχεις στεγνωτήριο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι για τα μαλλιά ή μπορείς πολύ απλά να τα αφήσεις να στεγνώσουν από μόνα τους έξω στον ήλιο. Να έχεις όμως στο νου σου ό,τι τα συνθετικά μαξιλάρια είναι καλό να τα στεγνώσεις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει σε όλα τα είδη μαξιλαριών. Αν θέλεις να δεις τα αποτελέσματα που έχει αυτό το lifehack, μπορείς να βγάλεις φωτογραφία το μαξιλάρι πριν και μετά για να κάνεις τη σύγκριση. Δες ακόμη πως να πεις αντίο στα κιτρινισμένα μαξιλάρια με αυτόν τον απλό τρόπο!