μικρό σπίτι Χριστούγεννα

  6 Τρόποι να διακοσμήσεις ένα μικρό σπίτι τα Χριστούγεννα

  Όλοι μας αγαπάμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μας αλλά για να αναδειχτεί χρειάζεται και τον απαραίτητο χώρο. Έτσι, αν έχεις ένα μικρό σπίτι τότε πιθανόν να δυσκολεύεσαι να το διακοσμήσεις τα Χριστούγεννα από φόβο ότι θα περιορίσεις κι άλλο το χώρο.

  Είναι αλήθεια ότι το να στολίσεις ένα μικρό σπίτι μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνεις κάποιες προσαρμογές και κάποιες παραχωρήσεις. Έτσι, ακόμα και ο πιο περιορισμένος χώρος θα δείχνει γιορτινός. Ανακάλυψε λοιπόν 6 τρόπους να διακοσμήσεις ένα μικρό σπίτι τα Χριστούγεννα!

  Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε μικρούς χώρους!

   

  1. Προτίμησε ένα slim δέντρο

  Μπορεί τα μεγάλα, ογκώδη χριστουγεννιάτικα δέντρα να αποτελούν το όνειρο σου, ωστόσο αν δεν έχεις ένα μεγάλο σαλόνι είναι καλύτερα να τα αποφύγεις. Στην περίπτωση αυτή, ένα slim δέντρο αποτελεί καλύτερη επιλογή για να μην κάνεις το σαλόνι να δείχνει μικρότερο. Εξάλλου, τα slim δέντρα αποτελούν μια κομψή και χαριτωμένη λύση!

  Δες επίσης: 16 Ιδέες για χριστουγεννιάτικα στεφάνια

  2. Τοποθέτησε πολλά φωτάκια

  Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που όλοι αγαπάμε κάνουν το σπίτι να μοιάζει γιορτινό και είναι τέλεια για εσένα αν έχεις ένα μικρό σπίτι. Επομένως, μην διστάζεις και βάλε φωτάκια όπου μπορείς! Με τον τρόπο αυτό ο χώρος θα δείχνει πιο μεγάλος και πιο ευχάριστος.

  Δες επίσης: Ιδέες για να φέρεις τα Χριστούγεννα στην κρεβατοκάμαρα!

  3. Διακόσμησε με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου

  Ένας έξυπνος τρόπος να κινηθείς αν έχεις ένα σπίτι με περιορισμένο χώρο είναι να χρησιμοποιήσεις τους τοίχους! Για παράδειγμα, μπορείς να αντικαταστήσεις το κλασικό δέντρο με ένα δέντρο τοίχου από γιρλάντες ή από κλαδιά. Μερικές άλλες ιδέες είναι να διακοσμήσεις με στεφάνια ή να τοποθετήσεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στα ράφια.

  Δες επίσης: 6 Ιδέες για το τραπεζάκι σαλονιού τα Χριστούγεννα!

  4. Πες ναι στα χριστουγεννιάτικα υφάσματα

  Μια ιδέα που δε θα σου στερήσει καθόλου χώρο αλλά θα ανανεώσει το σπίτι τα φετινά Χριστούγεννα είναι να αλλάξεις τα υφάσματα. Συγκεκριμένα, τα μαξιλάρια του καναπέ, το ριχτάρι του καναπέ ή το κάλυμμα του κρεβατιού ήρθε η ώρα να αλλάξουν! Βάλε λοιπόν προσωρινά στην άκρη τα παλιά και επένδυσε σε μερικά υφάσματα με χριστουγεννιάτικο θέμα.

  Δες επίσης: Ιδέες διακόσμησης σαλονιού για τα Χριστούγεννα!

  5. Στόλισε βάζα με κλαδιά και μπάλες

  Ακόμα κι αν δεν έχεις χώρο για κανονικό δέντρο μπορείς να το αντικαταστήσεις με μερικά κατάλληλα διακοσμημένα βάζα. Διακόσμησε λοιπόν τα βάζα σου με κλαδιά από έλατο. Κρέμασε από αυτά μπάλες, ακριβώς όπως θα έκανες στα κλαδιά ενός κανονικού δέντρου!

  Δες επίσης: Πώς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι τα Χριστούγεννα!

  6. Διακόσμησε τα παράθυρα

  Αν θέλεις να βάλεις το σπίτι σου σε κλίμα Χριστουγέννων παρά τον περιορισμένο χώρο σου τότε εκμεταλλεύσου και τα παράθυρα! Κι αυτό γιατί με το να διακοσμήσεις τα παράθυρα αφενός εμπλουτίζεις τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου και αφετέρου δεν περιορίζεις περισσότερο το μέγεθος του δωματίου.