πώς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι φέτος τα Χριστούγεννα

  Πώς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι τα Χριστούγεννα!

  Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δε χρειάζεται να αφορά μόνο τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Αν θέλουμε να κάνουμε ολόκληρο το σπίτι μας να μοιάζει γιορτινό πρέπει να δώσουμε μερικές χριστουγεννιάτικες πινελιές και στο μπαλκόνι μας φέτος τα Χριστούγεννα. Εξάλλου, είναι κάτι που θα εκτιμήσουμε τόσο εμείς όσο και οι γείτονες μας.

  Σίγουρα, οι επιλογές για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ενός μπαλκονιού δεν είναι τόσες πολλές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, χωρίς μάλιστα πολύ κόπο. Ανακάλυψε λοιπόν μερικές ιδέες για το πώς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου φέτος τα Χριστούγεννα!

  5 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού!

  1. Κρέμασε στεφανάκια από τα κάγκελα

  στεφάνια κρεμασμένα μπαλκόνι Χριστούγεννα κόκκινη κορδέλα

  Αν έχεις μερικά στεφάνια που σου έχουν περισσέψει μετά τον στολισμό του σπιτιού τότε μπορείς να τα αξιοποιήσεις πλήρως στο μπαλκόνι σου. Κρέμασε λοιπόν από τα κάγκελα μερικά όμορφα στεφάνια, στα οποία έχεις βάλει μερικές χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες όπως μια κορδέλα. Απόφυγε όμως να διακοσμήσεις το στεφάνια με άλλα πράγματα, καθώς μπορεί να φύγουν από τον αέρα. Για να τα κρεμάσεις χρησιμοποίησε μια χοντρή κόκκινη κορδέλα που θα δώσει περισσότερο χρόνο. Έτσι, οι γείτονες σου θα αντικρίζουν ένα όμορφο θέαμα κάθε φορά που θα βγαίνουν στο μπαλκόνι τους.

  Δες επίσης: 6 Χριστουγεννιάτικα φυτά για τη γιορτινή διακόσμηση!

  2. Τοποθέτησε μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες

  μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες κάγκελα

  Σίγουρα το καλοκαίρι έχεις κρεμασμένες γλάστρες στα κάγκελα σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τις αξιοποιήσεις φέτος τα Χριστούγεννα! Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τις γλάστρες αυτές για να τοποθετήσεις μέσα χριστουγεννιάτικες μπάλες. Προτίμησε μεγάλες μπάλες για να μη χάνονται μέσα στη γλάστρα και ανάμειξε μερικές πράσινες γιρλάντες ή πράσινα κλαδιά για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Αν φοβάσαι μήπως φύγουν οι μπάλες μπορείς να τοποθετήσεις από πάνω ένα προστατευτικό διάφανο δίχτυ για σιγουριά.

  Δες επίσης: 6 Όμορφες χάρτινες κατασκευές για τα Χριστούγεννα!

  3. Τοποθέτησε λαμπάκια στα κάγκελα

  λαμπάκια βροχή κάγκελα Χριστούγεννα

  Δεν υπάρχει πιο απλός αλλά και πιο εντυπωσιακός τρόπος διακόσμησης του μπαλκονιού από τα λαμπάκια. Μπορείς να κάνεις το μπαλκόνι σου να θυμίζει Χριστούγεννα απλά τοποθετώντας μια σειρά λαμπάκια από τα κάγκελα. Προτίμησε μάλιστα τα λαμπάκια που μοιάζουν με βροχή και κρέμονται από τα κάγκελα για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Έτσι, το θέαμα όταν θα έχει νυχτώσει θα είναι υπέροχο! Και μην ξεχνάς να τα βγάζεις από την πρίζα όταν θα έχει ξημερώσει και δε θα φαίνονται αναμμένα.

  Δες επίσης: 20 Τρόποι για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με λαμπάκια!

  4. Διακόσμησε με μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

  τραπεζάκι με κεριά κρεμασμένο στεφάνι εξωτερικός χώρος Χριστούγεννα

  Το μπαλκόνι μας πρέπει να το χαιρόμαστε κυρίως εμείς και μετά οι γείτονές μας. Γι’ αυτό φέτος τα Χριστούγεννα μπορείς να το διακοσμήσεις με τρόπο που να το χαίρεσαι εσύ όταν το βλέπεις από μέσα. Στο τραπεζάκι που έχεις ήδη στο μπαλκόνι τοποθέτησε μερικά μεγάλα βάζα με κεριά, κουκουνάρια ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό έχει περισσέψει από τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γωνιά στο μπαλκόνι σου που θα βλέπεις όταν είσαι μέσα από το σπίτι και θα τη χαίρεσαι!

  Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

  5. Φτιάξε μια ζεστή φωλιά στο μπαλκόνι

  χριστουγεννιάτικη βεράντα γούνινα υφάσματα χάρτινα αστέρια

  Επειδή σίγουρα θα μπει κόσμος στο σπίτι σου φέτος τα Χριστούγεννα, μήπως πρέπει να σκεφτείς και αυτούς που καπνίζουν; Λογικά μερικοί από τους καλεσμένους σου θα βγουν στο μπαλκόνι για κάπνισμα, επομένως θα ήταν ωραία ιδέα να τους περιμένει μια έκπληξη. Δημιούργησε λοιπόν έναν ευχάριστο χώρο με καθίσματα διακοσμημένα με γούνινα, ζεστά υφάσματα ώστε να μην κρυώσουν οι καλεσμένοι σου. Τοποθέτησε και μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως ένα μικρό δέντρο ή μερικά κρεμασμένα αστέρια για να δημιουργήσεις μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη φωλιά στο μπαλκόνι σου!

  Δες επίσης: Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για τα παράθυρα!