collage κουζινικά σκεύη

Σκεύη και είδη κουζίνας που δεν έχεις ξαναδεί και αξίζει να δοκιμάσεις

Τα κουζινικά σκεύη δεν είναι ποτέ αρκετά για κάποιον που λατρεύει την φροντίδα του σπιτιού του και πιο συγκεκριμένα της κουζίνας του! Έτσι δεν είναι; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα και γνωρίζουμε πως κάθε φορά που επισκέπτεσαι τα καταστήματα, χάνεσαι στους διαδρόμους με τα κουζινικά είδη. Σήμερα, λοιπόν, θα σου δείξουμε ποια είναι εκείνα τα κουζινικά είδη, τα οποία δεν έχεις ξαναδεί και αξίζει να τα δοκιμάσεις!

Πιο κάτω μπορείς να δεις αναλυτικά, τα αντικείμενα για τα οποία κάνουμε λόγο. Ρίξε μία ματιά και σκρόλαρε μέχρι το τέλος του άρθρου. Δες προσεκτικά τις εικόνες και διάβασε την περιγραφή των προϊόντων κάτω από κάθε πρόταση. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Σκεύη και είδη κουζίνας που αξίζει να δεις

Κουτί αποθήκευσης φαγητού

kitchen food storage

Ναι, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά δοχεία αποθήκευσης φαγητού! Πολύ συχνά μας περισσεύει φαγητό από το μαγείρεμα ή μερικές φορές θέλουμε απλά να το κρατήσουμε για την επόμενη μέρα. Σου προτείνουμε να επενδύσεις σε τέτοια δοχεία, διότι θα κάνουν τη διαδικασία πολύ εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το φαγητό μέσα και να κλείσεις το προστατευτικό πορτάκι. Τόσο απλό!

Δες επίσης: 5 Πράγματα ΙΚΕΑ που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου!

Μπολ με τρύπες για απώθηση νερού

kitchen basket

Ίσως σου φαίνεται αρκετά απλό το σκεύος αυτό, όμως είμαι σίγουρη ότι δεν το έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου! Τί είναι και κάνει το συγκεκριμένο αντικείμενο; Είναι ένα απλό μπολ, το οποίο έχει στις άκρες της μίας πλευράς τρύπες, για να μπορείς να χύνεις το νερό από τα καθαρά φρούτα και λαχανικά, από το πλύσιμο του ρυζιού κλπ. Θα το λατρέψεις και θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια!

Δες επίσης: Ιδέες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας!

Περιστρεφόμενο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων

kitchen storage box

Εσύ πού αποθηκεύσεις τα τρόφιμα σου; Είμαι σίγουρη ότι έχεις κι εσύ πολλές γυάλες και κουτιά στο ντουλάπι της κουζίνας, για την αποθήκευση και διατήρηση των τροφίμων. Βέβαια, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πρακτικό! Πώς μπορείς να λύσεις το πρόβλημα αυτό; Με το περιστρεφόμενο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Τοποθετείς τα ξηρά τρόφιμα στα διαχωρισμένα σημεία του δοχείου. Στο κάτω μέρος υπάρχει μία μικρή κούπα και ένα κουμπί, το οποίο ρίχνει στην κούπα την ποσότητα που επιθυμείς!

Δες επίσης: Τα Καλύτερα χρώματα για τα ντουλάπια της κουζίνας

Ελαστικό δοχείο για να φτιάχνεις ψωμί

kitchen bread maker

Σου αρέσει να φτιάχνεις ψωμί στο σπίτι; Φτιάξε ψωμί με την βοήθεια αυτής της ελαστικής φόρμας! Μέσα σε αυτήν μπορείς να ζυμώσεις πολύ εύκολα το ψωμί σου, εφόσον λειτουργεί και ως μπολ. Αμέσως μετά, μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα στον φούρνο, ως φόρμα ψησίματος του ψωμιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι βάλεις στη θέση του το ψωμί και να κουμπώσεις τη μια πλευρά του σκεύους στην άκρη της άλλης!

Δες επίσης: 5 Εύκολοι τρόποι για να μειώσεις τα απόβλητα της κουζίνας!

Μπολ με καπάκι πολυκόπτη

kitchen tool

Πόση ώρα αφιερώνεις κάθε φορά στο να κόψεις όμορφα τα λαχανικά για τη σαλάτα σου; Πολλή, όμως μην ανησυχείς, διότι έχουμε βρει την λύση για εσένα! Πάρε το μπολ με καπάκι πολυκόπτη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το λαχανικό στο καπάκι και να πιέσεις προς τα κάτω για να κοπεί και να πέσει στο μπολ. Εννοείται ότι υπάρχουν διάφορα είδη κοπής και το εργαλείο αυτό λειτουργεί και ως τρίφτης. Υπέροχη προσθήκη στο ντουλάπη μιας κουζίνας!

Δες επίσης: Ιδέες διακόσμησης για το χώρο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Δοχείο αποθήκευσης παρασκευασμάτων με υγρό

kitchen

Δες επίσης: Ράφια κουζίνας: Ξεχωριστές ιδέες, για να απογειώσεις τη διακόσμηση!

Εσύ έχεις ξαναδεί κάτι τέτοιο; Όπως μπορείς να καταλάβεις, είναι ένα σκεύος για αποθήκευση τροφίμων σε υγρό. Είναι σε σχήμα κλεψύδρας και το γυρνάς ανάλογα με την χρήση που θέλεις να κάνεις. Εάν για παράδειγμα, έχεις αγγουράκια τουρσί και θέλεις να τα αποθηκεύσεις σε ένα δοχείο, χρησιμοποιείς αυτό. Στην περίπτωση που θα ήθελες να κρατήσεις το φαγητό χωρίς το υγρό για λίγο, απλά αντιστρέφεις το δοχείο. Το υγρό πέφτει στο κάτω μέρος του σκεύους και έτσι η διαδικασία του να πάρεις κάτι μέσα από το ξύδι γίνεται ευκολότερη. Δεν είναι τέλειο;