κουβέρτες και ριχτάρια για σπίτι

Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου για τον χειμώνα

Ο χειμώνας βρίσκεται πια προ των πυλών και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να μας επηρεάζουν. Εκτός από τα χειμωνιάτικα ρούχα που πρέπει να κατεβάσουμε, θα πρέπει να ασχοληθούμε και λίγο με το σπίτι μας. Αυτή είναι συνήθως η περίοδος που προετοιμάζουμε το σπίτι μας για να υποδεχτούμε τη νέα εποχή. Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις και να πάρεις όλα τα μέτρα, ώστε να ζεστάνεις το σπίτι σου για τον χειμώνα.

Τρόποι να ζεστάνεις το σπίτι σου

 

Μόνωσε τα παράθυρα και τις πόρτες

μόνωση παραθύρου και πόρτας

Ένα από τα βασικά μέτρα που πρέπει να λάβεις για να κρατήσεις ζεστό το σπίτι σου είναι να περιορίσεις το κρύο που μπαίνει. Αυτό γίνεται συνήθως από τις πόρτες και τα παράθυρα, οπότε από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις. Μόνωσε τα παράθυρα και τις πόρτες σου, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, σιλικόνη ή αεροστόπ.

Έλεγξε τα θερμαντικά σώματα

εξαέρωση καλοριφέρ για να ζεστάνεις το σπίτι

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα σώματα θέρμανσης στο σπίτι μας και μάλιστα για ώρες και, παρ’ όλα αυτά, παρατηρούμε ότι δε ζεσταίνουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως στο ότι μπορεί να χρειάζονται εξαέρωση, να έχουν βουλώσει οι σωληνώσεις ή να μην έχει ρυθμιστεί σωστά ο θερμοστάτης. Φρόντισε, λοιπόν, να τσεκάρεις καλά τα θερμαντικά σώματα στο σπίτι σου πριν ξεκινήσει ο χειμώνας. Έτσι θα γλιτώσεις περιττά έξοδα και θα μπορέσεις να ζεστάνεις το σπίτι σου ευκολότερα.

Δες επίσης: 6 Tips για να κρατάς ζεστό το σπίτι το χειμώνα!

Άλλαξε διαρρύθμιση στα έπιπλα για να ζεστάνεις το σπίτι

σωστή διαρρύθμιση επίπλων

 

Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την παραγωγικότητα των θερμαντικών σου σωμάτων, θα πρέπει να τα αφήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα. Σου αρέσει να κάθεσαι στον καναπέ με τα πόδια μπροστά από το καλοριφέρ ή κάποιο άλλο σώμα θέρμανσης; Θα πρέπει να αλλάξεις αυτή τη συνήθεια, αν θέλεις το σπίτι σου να παραμείνει ζεστό. Απόφυγε να τοποθετείς μεγάλα έπιπλα μπροστά από τα θερμαντικά σώματα, καθώς έτσι εμποδίζεις τη ζέστη να διαχυθεί στον χώρο.

Χρησιμοποίησε σωστά τις κουρτίνες

κουρτίνες για να ζεστάνεις το σπίτι

Αφού έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα, όπου ο ήλιος δε λείπει ούτε τον χειμώνα, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Τις ώρες που έχει ήλιο έξω, άνοιξε τις κουρτίνες σου, ώστε να επιτρέψεις στη θερμότητα να μπει στο σπίτι. Αντίθετα, τις υπόλοιπες ώρες κλείσε καλά τις κουρτίνες, προκειμένου να περιορίσεις τα ψυχρά ρεύματα. Για μεγαλύτερη προστασία μπορείς να προμηθευτείς πιο χοντρές κουρτίνες ή να προσθέσεις επένδυση στο πίσω μέρος τους. Μία καλή και οικονομική ιδέα είναι να πάρεις fleece ύφασμα και να το κολλήσεις στις κουρτίνες σου, χρησιμοποιώντας velcro ταινίες. Έτσι θα πετύχεις την τέλεια μόνωση, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στη διακόσμησή σου.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση!

Χαλιά για να ζεστάνεις το σπίτι

χαλιά

Η πιο εύκολη και απλή λύση για να ζεστάνεις το σπίτι σου είναι να προσθέσεις χαλιά. Θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού μόλις στρώσεις τα χαλιά σου. Προτίμησε πιο χοντρά χαλιά για τον χειμώνα ή ακόμα και φλοκάτες. Μπορείς, επίσης, να συνδυάσεις πολλά χαλιά μαζί. Έτσι θα έχεις πολλαπλά στρώματα θερμότητας, ενώ θα δημιουργήσεις και μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση.

Ράφια πάνω από το καλοριφέρ

ράφι πάνω από καλοριφέρ

Τα ράφια πάνω από το καλοριφέρ μπορούν να βοηθήσουν στο να διατηρηθεί η ζέστη στον χώρο σου, χωρίς να διαχέεται προς τα πάνω. Ειδικά αν έχεις και ψηλά ταβάνια, τα ράφια είναι ιδανική λύση για να μειώσεις τις απώλειες της θερμότητας. Φρόντισε, ωστόσο, να μην τοποθετήσεις αντικείμενα πάνω από το ράφι, καθώς απορροφούν τη θερμότητα.

Δες επίσης: Πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα!

Κάνε layering για να ζεστάνεις το σπίτι

κουβέρτες και ριχτάρια για σπίτι

Ένας οικονομικός τρόπος για να διατηρείς το σπίτι αλλά και τον εαυτό σου ζεστό είναι το layering. Ριχτάρια, κουβέρτες, παπλώματα και οποιοδήποτε ζεστό ύφασμα θα σε βοηθήσουν να “ντύσεις” το σπίτι.

Ενεργειακό τζάκι

ενεργειακό τζάκι

Αν θέλεις να δημιουργήσεις την τέλεια cozy χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και να ζεστάνεις παράλληλα το σπίτι σου, το ενεργειακό τζάκι είναι η απάντηση. Αν, μάλιστα, το συνδέσεις με την κεντρική θέρμανση, χρησιμοποιώντας την ενέργειά του για να ζεστάνεις και τα άλλα σώματα, θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα. Και φυσικά, εκτός από τον οικονομικό παράγοντα, ένα τζάκι αναβαθμίζει και αισθητικά το σπίτι.

Χρησιμοποίησε κεριά

κεριά για να ζεστάνεις το σπίτι

Μία ακόμα οικονομική και ταυτόχρονα όμορφη και ατμοσφαιρική λύση είναι τα κεριά. Μπορείς να διακοσμήσεις διάφορα σημεία και να εκμεταλλευτείς τη θερμότητα αλλά και φως που παράγουν.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να δείχνει το σπίτι πιο ζεστό!

Λοιπόν, επειδή τα κρύα έχουν πιάσει και ο χειμώνας αναμένεται βαρύς, πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου. Φρόντισε να ετοιμάσεις το σπίτι σου κατάλληλα, για να μπορέσεις να το χαρείς τις κρύες μέρες του χειμώνα.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!