Home Σπίτι Πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα!
kathistiko tzaki fwtia xioni tzamaria

Πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα!

by exypnes-idees

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι μια ζεστή φωλιά το χειμώνα. Να μας προστατεύει από το κρύο που τόσο ύπουλα τρυπώνει από κάθε γωνιά και χαραμάδα. Λοιπόν, πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα;

Εκτός από τον τύπο θέρμανσης που θα διαλέξουμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε μικρές πρακτικές συμβουλές για να κρατήσουμε το χώρο μας ακόμα πιο ζεστό και να εξοικονομήσουμε και χρήματα.

Δείτε πώς να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα

Η καλή μόνωση

koufwmata silikoni parathyro

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να μονώσετε τις πόρτες και τα παράθυρα. Ελέγξτε στα κουφώματα με τα χέρια σας από που μπαίνει αέρας και καλύψτε τα κενά με σιλικόνη. Έπειτα τοποθετήστε το μονωτικό αυτοκόλλητο σφουγγαράκι εκεί που ενώνεται η πόρτα ή το παράθυρο με τα κουφώματα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία διαρροή αέρα. Βάλτε πλαστικό αεροστόπ στο κάτω μέρος της εξώπορτας και μακρόστενα κυλινδρικά μαξιλάρια στις εσωτερικές.

Επίσης, αν τα τζάμια του σπιτιού σας είναι λεπτά, μπορείτε να κολλήσετε πάνω τους αεροπλάστ (αυτό το πλαστικό περιτύλιγμα με τις φούσκες αέρα που σε όλους αρέσει να σκάμε). Μπορεί να μην είναι και για διακόσμηση, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό.

Δείτε ακόμα 5 Τρόποι για να διατηρηθείς ζεστός το χειμώνα!

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο

trapezi tzami tzamaria hlios hliolousto fws

Το χειμώνα είναι σημαντικό να αφήνουμε τον ήλιο να μπει. Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια όποτε χτυπάει ο ήλιος και κλείνετέ τα αμέσως μόλις πάψει. Με αυτόν τον τρόπο μαζεύουμε την θερμότητα του ήλιου μέσα στο σπίτι και την φυλακίζουμε εκεί. Αν έχουμε κρεμασμένες και χοντρές κουρτίνες , το βράδυ βοηθά να τις κλείνουμε κι αυτές. Όταν κάποιο δωμάτιο του σπιτιού μας είναι ιδιαιτέρως κρύο (συνήθως τα δυτικά) μπορούμε να τοποθετήουμε μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου πίσω από την κανονική μας κουρτίνα για επιπλέον μόνωση.

Εκμεταλλευτείτε τις πηγές θερμότητας του σπιτιού

ntouz thlefwno nero mpanio atmos

Όταν μαγειρεύουμε, το δωμάτιο της κουζίνας κατευθείαν ζεσταίνεται. Ο φούρνος παράγει πολύ θερμότητα κι εμείς μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε. Αφήστε την πόρτα του φούρνου και της κουζίνας ανοιχτό μετά το μαγείρεμα και η ζεστασιά του θα απλωθεί σε όλο το σπίτι. Κάντε το ίδιο και με το μπάνιο σας μετά το καυτό ντουζ.

 Θερμοστάτηςthermostatis thermansh anavw kalorifer

Τα περισσότερα σπίτια ζεσταίνονται με καλοριφέρ και διαθέτουν θερμοστάτη. Είναι γνωστό ότι ο οικονομικότερος τρόπος είναι να κρατάμε σε σταθερή θερμοκρασία και να αποφευγουμε να τον κλείνουμε τελείως. Ακόμη κι όταν φευγουμε από το σπίτι, καλό θα ήταν να τον ρυθμίζουμε στους 16 βαθμούς το λιγότερο. Ακόμη, μην ανοιγοκλείνεται πόρτες και παράθυρα που βρίσκονται κοντά στον θερμοστάτη ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και ενεργοποιηθεί. Αερίζετε κάθε χρόνο τα καλοριφέρ σας πριν ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε για να έχουν τη μέγιστη απόδοση.

Δείτε εδώ Οι 6 καλύτερες συμβουλές για ένα ζεστό σπίτι

Αερίστε το μεσημέρι

parathyro anoixto koyrtina aeras

Ο αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος και το χειμώνα. Προσπαθήστε να αερίζετε μεσημεριανές ώρες που η θερμοκρασίες είναι συνήθως οι υψηλότερες της ημέρας και κλείστε τη θέρμανση για όσο διαρκεί.

Στρώστε χαλιά και βελέντζες

kathistiko tzamaria xionizei xalia moketes

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Τα χαλιά μονώνουν το δάπεδο, την μεγαλύτερη και πιο κρύα επιφάνεια του σπιτιού, αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι και 3 βαθμούς μέσα στο σπίτι.

Το τζάκιtzaki petrino petra ksylo fwtia

Όταν το τζάκι δεν είναι αναμμένο προκαλεί μεγάλη απώλεια θερμότητας γιατί τραβάει μέχρι τη ζέστη από την καμινάδα όπως κάνει και με τον καπνό. Άν δεν έχει τζάμι το τζάκι σας, προμηθευτείτε με ειδική κλείστρα και καλύψτε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μπορείς να δεις ακόμη 8 Tricks που θα σε βοηθήσουν μέσα στον χειμώνα!

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα κρατήσουμε το σπίτι ζεστό το χειμώνα, ακόμη και τις πιο κρύες νύχτες.

Related Posts