Πως να μεταμορφώσεις ένα παλιό διαμέρισμα!

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι όμορφο και ωραία διακοσμημένο. Ακόμα και αν το νοικιάζουμε προσωρινά, μας ενδιαφέρει να δώσουμε την προσωπική μας πινελιά για να το νιώθουμε δικό μας. Όμως συνήθως τα σπίτια που είναι προς ενοικίαση είναι παλιά και έχουν στοιχεία που δεν είναι πια στη μόδα! Αν ζεις σε ένα παλιό διαμέρισμα και θέλεις να το αλλάξεις, χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος.

Συνήθως, δεν θέλουμε να επενδύσουμε πολλά χρήματα σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό μας. Όμως υπάρχουν μικρές πινελιές που άμα προσέξουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα παλιό διαμέρισμα να μοιάζει σαν καινούριο. Αυτές οι λεπτομέρειες, πρέπει είναι προσωρινές αν το σπίτι δεν είναι δικό σου. Ακόμα, και η διακόσμηση που θα επιλέξεις είναι καθοριστική. Δες παρακάτω μερικές συμβουλές για το πως να μεταμορφώσεις ένα παλιό διαμέρισμα!

Οικονομικοί τρόποι για ανακαίνιση σε παλιό διαμέρισμα!

Κάλυψε το μωσαϊκό πάτωμαμωσαϊκό πάτωμα παλιό διαμέρισμα

άντρας περνά μουσαμά δαπέδου ξύλο παλιό διαμέρισμαμουσαμάς δαπέδου ξύλο μουσαμάς δαπέδου ξύλο

Το μωσαϊκό πάτωμα είναι ένα στοιχείο που συναντάμε στα παλιά σπίτια. Αν το σπίτι σου βρίσκεται σε πολυκατοικία που έχει χτιστεί τη δεκαετία του 1980, τότε θα το έχει σίγουρα, και το συγκεκριμένο στοιχείο, προδίδει το έτος κατασκευής! Αν και σε κάποιους αρέσει το μωσαϊκό πάτωμα, τα τελευταία χρόνια δεν είναι στη μόδα. Υπάρχει τρόπος να το καλύψουμε, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Μπορείς να αγοράσεις έναν μουσαμά δαπέδου, ο οποίος είναι εύκολος στην τοποθέτηση και την αφαίρεση. Έτσι, θα κάνεις το παλιό διαμέρισμά σου να φαίνεται ανακαινισμένο!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που φθηναίνουν τη διακόσμηση του σπιτιού

Αυτοκόλλητα στις επιφάνειες της κουζίνας – παλιό διαμέρισμα

κουζίνα παλιό διαμέρισμα

αυτοκόλλητος πάγκος κουζίνας κουζίνα πάγκος αυτοκόλλητος πάγκος κουζίνας - αλλαγή σε παλιό διαμέρισμαΑκόμα ένα σημαντικό στοιχείο που μπορείς να αλλάξεις στο παλιό σου διαμέρισμα είναι οι πάγκοι και τα πλακάκια της κουζίνας! Όλα τα παλιά σπίτια που δεν έχουν ανακαινιστεί, έχουν πλακάκια και πάγκους σε έντονα χρώματα και σχέδια που δεν είναι πια στη μόδα! Επιπλέον, καθώς τα έχουμε συνδυάσει με σπίτια μεγαλύτερων ανθρώπων, δεν τα προτιμούμε! Για αυτό μπορείς να τα καλύψεις με αυτοκόλλητα για επιφάνειες! Είναι αρκετά οικονομικά και μπορείς να βρεις αρκετά σχέδια και χρώματα που να ταιριάζουν με την αισθητική και τον χώρο σου!

Δες επίσης: Μυστικά για μια διαχρονική διακόσμηση κουζίνας

Αυτοκόλλητα πλακάκια μπάνιου – παλιό διαμέρισμα

αυτοκόλλητα για τα πλακάκια στο μπάνιο αυτοκόλλητα για τα πλακάκια στο μπάνιο - παλιό διαμέρισμα γυναίκα βάζει μουσαμά στο πάτωμα μπάνιου - παλιό διαμέρισμα αυτοκόλλητα πλακάκια μπάνιου παλιό διαμέρισμα

Επίσης, το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά με μία μόνο αλλαγή: τα πλακάκια του πατώματος! Για αυτό πιστεύω ότι τα αυτοκόλλητα για τα πλακάκια είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείς αν νοικιάζεις ένα παλιό διαμέρισμα! Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις και την πρόταση του μουσαμά σε στιλ πατώματος μπάνιου! Αυτές οι νέες προσθήκες, θα ανανεώσουν το σπίτι σου και θα το κάνουν να φαίνεται σαν καινούριο!

Δες επίσης: Ιδέες για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου

Πρόσθεσε πινελιές στους τοίχους!κοπέλα βάφει τον τοίχο του σπιτιού τοίχος με μπλε σχέδια - παλιό διαμέρισμα τοίχος με πορτοκαλί σχέδια χρωματιστός τοίχος - παλιό διαμέρισμα

Επιπλέον, οι όμορφοι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι, δίνουν μια φρέσκια πνοή σε ένα παλιό διαμέρισμα! Αν θέλεις να δώσεις διαφορετικό στιλ, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις σχέδια στους τοίχους σου. Τα σχέδια και οι ζωγραφιές θα δώσουν ένα μοντέρνο στιλ στο παλιό διαμέρισμα σου, και είναι μία αρκετά οικονομική αλλαγή που μπορείς να κάνεις και μόνος σου!

Δες επίσης: Όμορφες ιδέες για χρωματιστούς τοίχους στο σπίτι

Όμορφη φωτεινή διακόσμησηδιαδρομος σπιτιού με καθρέπτες παλιό διαμέρισμα - λευκή διακόσμηση παλιό διαμέρισμα με φυτά λευκό σαλόνι

Κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια… όταν θέλεις να κάνεις ένα παλιό διαμέρισμα σαν καινούριο, πρέπει να προσέξεις την κάθε λεπτομέρεια! Θα σου πρότεινα να προσθέσεις λευκά στοιχεία και φως, καθώς αυτά είναι στοιχεία των καινούριων σπιτιών! Πρόσθεσε κρυφούς φωτισμούς, καθρέπτες, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και όμορφα διακοσμητικά! Επίσης μην ξεχάσεις να προσθέσεις φυτά εσωτερικού χώρου! Είναι ένα οικονομικό στοιχείο που σίγουρα θα μεταμορφώσει το σπίτι σου!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!