καθρέφτες για καλό feng shui

Πώς να διακοσμήσεις με καθρέφτες για καλό feng shui

Το feng shui είναι μια κινεζική φιλοσοφία που αποσκοπεί στη συγκέντρωση θετικής ενέργειας σε όλους τους χώρους μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτή τη φιλοσοφία. Η διακόσμηση πολλές φορές λαμβάνει υπ’ όψιν τους κανόνες του feng shui. Ένα βασικό διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπέρ σου σύμφωνα με το feng shui, είναι οι καθρέφτες. Υπάρχουν σωστοί και λανθασμένοι τρόποι να τοποθετήσεις τους καθρέφτες για καλό feng shui.

Κανόνες τοποθέτησης καθρεφτών σύμφωνα με το feng shui

 

Καθρέφτης στην τραπεζαρία για καλό feng shui

Καθρέφτης στην τραπεζαρία

Ο καθρέφτης στον χώρο της τραπεζαρίας είναι ένα από τα μεγάλα Do’s για το feng shui. Το φαγητό που θα αντικατοπτρίζει ο καθρέφτης στην τραπεζαρία σου συμβολίζει την ευμάρεια. Συνεπώς, αν δε θα σου κακόπεφτε λίγο περισσότερος πλούτος, ξέρεις πού πρέπει να τοποθετήσεις τον καθρέφτη σου.

Καθρέφτης στο χολ

Καθρέφτης στο χολ για καλό feng shui

Το χολ είναι ουσιαστικά η είσοδος του σπιτιού. Επειδή, συνηθέστερα, είναι ένας μικρός ή στενός χώρος, ένας καθρέφτης εκεί είναι ιδανικό στοιχείο. Θα κάνει τον διάδρομο σου να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Αυτή η επέκταση του χώρου συμβολίζει και την επέκταση των ευκαιριών και δυνατοτήτων στη ζωή σου. Ωστόσο, απόφυγε να τοποθετήσεις τον καθρέφτη απέναντι από την εξώπορτα. Φυσικά μια τέτοια κίνηση θα διώξει όλη την εισερχόμενη στο σπίτι ενέργεια.

Δες επίσης: Ιδέες για όμορφη διακόσμηση του σπιτιού με καθρέφτες!

Καθρέφτης πάνω από το τζάκι για καλό feng shui

Καθρέφτης πάνω από το τζάκι για καλό feng shui

Άλλη μία ενεργειακά ευνοούμενη θέση για τον καθρέφτη σου είναι ο τοίχος πάνω από το τζάκι. Η περίσσεια της φωτιάς στο σπίτι πρέπει να εξισορροπηθεί από ένα στοιχείο νερού. Επειδή αυτό συμβολίζουν οι καθρέφτες, ένας καθρέφτης πάνω από το τζάκι θα φέρει ισορροπία και αρμονία στο σπίτι σου.

Απόφυγε τους καθρέφτες στο μπάνιο

Απόφυγε τους καθρέφτες στο μπάνιο

Ένας καθρέφτης στο μπάνιο απέναντι από την τουαλέτα ή την πόρτα δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Όπως ήδη αναφέραμε, ένας καθρέφτης απέναντι από μια πόρτα δεν ευνοεί ενεργειακά τον χώρο. Όσον αφορά την τουαλέτα, η εξήγηση είναι στην απώλεια νερού. Καθώς το νερό συμβολίζει τον πλούτο, δε θα ήθελες σε καμία περίπτωση να αντανακλά την απώλειά του.

Δες επίσης: Πού να βάλεις τους καθρέφτες για καλό φενγκ σούι!

Απόφυγε τους καθρέφτες απέναντι από το γραφείο σου

Απόφυγε τους καθρέφτες απέναντι από το γραφείο σου

Το γραφείο είναι ο χώρος εργασίας σου. Συνήθως αποτελεί ένα μέρος στρεσογόνο. Φυσικά και δε θα ήταν συνετό να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη που θα αντανακλά πάκους από χαρτιά, λογαριασμούς και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την εργασία σου και σου προκαλεί άγχος. Ο αντικατοπτρισμός αυτών των στοιχείων είναι πιθανό να αυξήσει τον φόρτο εργασίας σου.

Απόφυγε τους καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο για καλό feng shui

Απόφυγε τους καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο για καλό feng shui

Αν θέλεις οπωσδήποτε έναν καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο, απόφυγε τουλάχιστον να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι. Το να αντανακλά εσένα την ώρα του ύπνου πιθανότατα να μην έχει πολύ ευχάριστες συνέπειες. Η ύπαρξη ενός καθρέφτη απέναντί σου την ώρα του ύπνου ενδεχομένως να διαταράξει τον ύπνο σου. Συνεπώς, αν θέλεις ήσυχα βράδια, φρόντισε καλά πού θα τοποθετήσεις τον καθρέφτη σου.

Δες επίσης: 5 Tips διακόσμησης από το feng shui για ηρεμία και ευημερία!

Καθρέφτης απέναντι από όμορφη θέα

Καθρέφτης απέναντι από όμορφη θέα

Αν θέλεις να ρέει στο σπίτι σου θετική ενέργεια, πρέπει οι καθρέφτες σου να αντανακλούν όμορφα πράγματα. Είτε πρόκειται για κάποια όμορφη θέα στο εξωτερικό είτε για κάποιο ωραίο αντικείμενο στο εσωτερικό του σπιτιού, φρόντισε να το αντικατοπτρίσεις. Έτσι θα φέρεις την ωραία ενέργεια από έξω ή θα διπλασιάσεις αυτή που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Αν, λοιπόν, πιστεύεις στην ενέργεια και θέλεις το σπίτι σου πλημμυρισμένο από θετική ενέργεια, ευημερία και ευμάρεια, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους βασικούς κανόνες feng shui σχετικά με την τοποθέτηση των καθρεφτών στους χώρους σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!