Home Featured Πως μπορείς να βοηθήσεις το περιβάλλον από το σπίτι μ’ ένα κλικ!
Μηχανή αναζήτησης Ecosia

Πως μπορείς να βοηθήσεις το περιβάλλον από το σπίτι μ’ ένα κλικ!

by exypnes-idees

Ήξερες ότι μπορείς να βοηθήσεις για το περιβάλλον και να προσφέρεις ενώ είσαι στο σπίτι; Ο κοινωφελής οργανισμός Ecosia πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στην ιδέα του να φυτευτούν πολλά δέντρα. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα μόνο με μια αναζήτηση στο Ecosia να συμβάλλεις και εσύ στη προσπάθεια για μια παγκόσμιας κλίμακας δεντροφύτευση.

Οι μεγάλες αλλαγές που όλοι θέλουμε προκύπτουν από την ατομική προσπάθεια του καθενός μας! Είναι εντυπωσιακό το πόσο μπορείς να βοηθήσεις με ένα μόνο κλικ από τον υπολογιστή σου. Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και είναι υποχρέωση μας να το προσέχουμε. Εδώ θα βρεις υπέροχες πληροφορίες για το πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ στη προστασία του πλανήτη μας!

Βοήθησε τον πλανήτη χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης Ecosia!

 

Τι είναι ακριβώς το Ecosia;

Το Ecosia είναι ένας browser, δηλαδή μια μηχανή αναζήτησης όπως είναι το Google. Είναι ένα web extension που μπορείς να βάλεις εντελώς δωρεάν στον υπολογιστή σου. Εκεί μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε αναζήτηση όπως θα έκανες σε κάθε μηχανή αναζήτησης.

γυναίκα από την οργάνωση ecosiaοφέλη οργάνωσης ecosia

Το Ecosia είναι λιτό εμφανισιακά και λειτουργικά, οπότε θα το χρησιμοποιήσεις πολύ εύκολα. Ίσως χρειαστεί λίγος καιρός να το συνηθίσεις, όμως αξίζει. Το καλό που θα κάνεις χρησιμοποιώντας το Ecosia είναι πιο σημαντικό!

Δες επίσης: 8 Συμβουλές για να φυτέψεις ένα δέντρο με επιτυχία!

Πως λειτουργεί το Ecosia;

Το πως λειτουργεί το Ecosia είναι πάρα πολύ απλό. Εσύ κάνεις μια αναζήτηση και οι διαφημιστικές εταιρίες πληρώνουν την Ecosia. Τα χρήματα αυτά διατίθενται για τη δεντροφύτευση. Και έτσι από τα κλικ σου καταλήγεις να έχεις φυτέψει ένα ή και περισσότερα δέντρα!

Δες επίσης: 8 Θεραπευτικά φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου!

Τα βήματα για να βάλεις το Ecosia στις συσκευές σου!

Όπως είπαμε το Ecosia είναι web extension για τον υπολογιστή, οπότε για να το βάλεις απλώς αναζητείς στο google τη λέξη ecosia και ακολουθείς τα βήματα στη παρακάτω εικόνα. Ουσιαστικά απλώς κατεβάζεις τη προέκταση στον υπολογιστή σου!

πως να βάλεις το ecosia στον υπολογιστή

Αν το Ecosia σε ενδιαφέρει και για το κινητό ή το τάμπλετ σου θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή Ecosia από το playstore, όπως θα κατέβαζες και οποιοδήποτε παιχνίδι!

Δες επίσης: 6 Κόλπα για να διατηρήσεις ζωντανά τα φυτά σου!

Πως θα ξέρεις αν πρόκειται για κάτι αξιόπιστο;

ecosia δεντροφύτευση στη βραζιλίαδεντροφύτευση από την ecosia

Η Ecosia δημοσιοποιεί τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις μηνιαία έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Είναι λογικό να διστάσεις και να έχεις απορίες σχετικά με την όλη δράση. Εδώ θα βρεις τις καταστάσεις αυτές καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες!

Δες επίσης: 6 Φυτά ιδανικά για το μπαλκόνι σου την άνοιξη!

Άλλες καταπληκτικές δυνατότητες που σου προσφέρει το Ecosia!

λάπτοπ με μηχανή αναζήτησης ecosiaμηχανή αναζήτησης ecosia

Δες επίσης: Πως να φυτέψεις φρούτα μέσα σε γλάστρες για να &πιάσουν!

Η Ecosia σου παρέχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες ώστε να σε ευχαριστήσει για την υποστήριξη σου. Έτσι σου παρέχει κι άλλες ευκαιρίες να στρέφεσαι σε πιο οικολογικές λύσεις και το έργο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα :

  • Σου δίνεται η ευκαιρία να βλέπεις σε ποια μέρη του πλανήτη γίνονται δεντροφυτεύσεις μέσω μιας χαρτογράφησης των ενεργειών της ομάδας!χάρτης χαρτογράφησης δεντροφυτεύσεων ecosia
  • Η Ecosia σου παρέχει μια υπηρεσία, την Ecosia Travel, που σου προτείνει φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία!
  • Σου προσφέρεται η πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με τις μετακινήσεις σου.
  • Μπορείς να βλέπεις πόσες αναζητήσεις και συνεπώς πόσα δέντρα έχουν φυτευτεί εξαιτίας της δικιάς σου προσφοράς! Πως θα το δεις; Πάνω δεξιά εμφανίζεται ένα δεντράκι με έναν αριθμό δίπλα. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τις δικές σου αναζητήσεις. Οι 45 αναζητήσεις αντιστοιχούν σε ένα δέντρο!

κλικ αναζήτησης στο ecosia

 

Δες επίσης: Καλλιέργησε λαχανικά με ότι περισσεύει στην κουζίνα σου!

Συνοψίζοντας, το Ecosia είναι ένας υπέροχος τρόπος να βοηθήσεις τον πλανήτη, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη. Είναι πανεύκολο και δε κοστίζει τίποτα. Το πόσο καλό μπορείς να κάνεις φυτεύοντας δέντρα είναι αδιανόητο!