φύτεψε κάκτους στον κήπο σου

Προτάσεις για να φυτέψεις κάκτους στην αυλή σου!

Ψάχνεις τι φυτά να φυτέψεις φέτος στον κήπο σου; Θέλεις κάτι που να μην χρειάζεται πολύ περιποίηση; Τότε διάλεξε να βάλεις κάκτους. Οι κάκτοι είναι εξαιρετικά φυτά και αποτελούν μία πολύ εντυπωσιακή ιδέα για τον εξωτερικό σου χώρο.

Εκτός από το ότι δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα, κάτι αρκετά θετικό αν θέλεις όμορφο κήπο αλλά δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κάκτων που θα ομορφύνουν τον χώρο της αυλής σου.

Ιδέες για να βάλεις κάκτους στον κήπο σου

Δες επίσης 8 φυτά που αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού!

Γενικά τους κάκτους τους έχουμε στο μυαλό μας ως τα ιδανικά φυτά για τον εσωτερικό χώρο. Μπορούν όμως να σταθούν πολύ ωραία και στον κήπο σου. Εάν θέλεις να δώσεις μία αίσθηση ερήμου τότε επέλεξε να τους φυτέψεις. Αυτό που τους κάνει ακόμη πιο ωραίους είναι ότι είναι ανθεκτικοί και δύσκολα χαλάνε.

Μπορείς να συνδυάσεις πολλούς κάκτους μαζί για να έχεις ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Βάλε μεγάλους με μικρούς κάκτους ή ψηλούς και γύρω γύρω πιο κοντούς. Οι τιμές των κάκτων ποικίλλουν οπότε μπορείς να φυτέψεις αρκετούς στον κήπο σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Εάν δεν έχεις αυλή τότε μπορείς να αγοράσεις κάκτους και στο διαμέρισμά σου. Υπάρχουν κάποιοι κάκτοι αρκετά μικροί ενώ σαν φυτό μπορεί να αναπτυχθεί και στη γλάστρα. Για μια μοντέρνα διακόσμηση βάλε στο σαλόνι σου έναν κάκτο μέσα σε μία μεγάλη και εντυπωσιακή γλάστρα.

κάκτοι φυτά κήπου σε διάφορα μεγέθη και σχήματα κάκτος στον κήπο μικροί αλλά εντυπωσιακοί κάκτοι πολλοί κάκτοι μαζί που δημιουργούν ένα ωραίο θέαμα μικροί και στρογγυλοί κάκτοι

Για να αναπτυχθεί ο κάκτος χρειάζεται ήλιο. Επομένως φρόντισε το σημείο που θα τον φυτέψεις να είναι φωτεινό. Μπορείς να διακοσμήσεις τον χώρο γύρω του με μικρά πετραδάκια. Δεν χρειάζονται πολύ νερό οπότε χρειάζονται σπάνια πότισμα ενώ και το χώμα τους πρέπει να είναι όσο περισσότερο γίνεται ξερό.

Υπάρχουν πολλά είδη κάκτων. Μεγάλοι, μικροί, ψηλοί και κοντοί. Κάνε μία έρευνα στο τοπικό φυτώριο και δες ποιος είναι αυτός που ταιριάζει με τον χώρο σου. Οι μεγάλοι κάκτοι πάντως σίγουρα είναι αρκετά εντυπωσιακοί, ενώ αυτοί σε στρογγυλό σχήμα είναι επίσης πολύ όμορφοι.

Εάν ο χώρος της αυλής σου είναι περιορισμένος μπορείς να επιλέξεις να γεμίσεις τις γωνίες με ψηλούς κάκτους που ομορφαίνουν τον χώρο χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο. Γύρω τους μπορείς να φυτέψεις άλλα φυτά. Τα είδη των ψηλών κάκτων είναι αρκετά, οπότε δεν έχεις τίποτα να χάσεις από μία βόλτα στο πιο κοντινό σου φυτώριο.

Δες επίσης 10 tips για τον κήπο σου!

διακόσμηση του κήπου ή της αυλής με κάκτους εντυπωσιακοί πλατύφυλλοι κάκτοι μακρόστενοι κάκτοι για μικρούς χώρους κάκτοι μέσα σε γλάστρες στον κήπο ή το μπαλκόνι μοντέρνα διακόσμηση κήπου πολύ ψηλοί κάκτοι