Home Διακόσμηση Ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σου!
retro baniera

Ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σου!

by exypnes-idees

Ετοιμάζετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας; Ψάχνετε για ιδέες αλλά και λύσεις; Παρακάτω θα δείτε πώς να πορευθείτε και τι να προσέξετε. Πώς να το κάνετε πιο εντυπωσιακό και όμορφο αλλά και λειτουργικό.

Φτιάξτε το μπάνιο των ονείρων σας

το μπανιο των ονειρων

Φανταστείτε ότι έχετε ένα ολοκαίνουριο μπάνιο με αψεγάδιαστη ντουζιέρα και λαμπερούς τοίχους. Αν το χειριστείτε σωστά, μπορείτε να το έχετε! Χρειάζεται μόνο λίγη οργάνωση, μερικά χρήματα και λίγη δουλίτσα από εσάς (αλλά όχι απαραίτητα).

Σκεφτείτε πώς θέλετε να είναι το μπάνιο σας, πάρτε μερικές ιδέες από το ίντερνετ και πιστέψτε ότι μπορείτε να το έχετε – όπως πολλοί το κάνουν.

Συνδυάστε μπανιέρα & ντουζιέρα μαζί

μεγαλο μοντερνο μπανιο

Αν θέλετε να τα έχετε και τα δύο, προσέξτε τον κίνδυνο ενός κακού αισθητικού αποτελέσματος. Αυτό μπορεί να συμβεί αν συνδυάσετε λάθος τα υλικά μεταξύ τους. Π.χ. μια ακρυλική μπανιέρα μπορεί να μην ταιριάζει με πλακάκι.

Γι’αυτό, απευθυνθείτε σε καταστήματα με εξειδίκευση στα μπάνια και εκθέσεις που έχουν σωστά συνδυασμένα τα υλικά κατασκευής για να καταλήξετε στο στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα.

Αναλάβετε μέρος της δουλειάς

παλαιου τυπου μπανιερα

Είναι λογικό να θέλετε να μειώσετε το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας δοκιμασμένος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να αναλάβετε προσωπικά την κατεδάφιση.

Απλά φροντίστε να βρίσκεστε σε συνεννόηση με το συνεργείο που θα αναθέσετε την υπόλοιπη δουλειά, ώστε να προετοιμάζετε το χώρο σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Ενσωματωμένα ράφια & κόγχες

ραφια και εσωχες στο μπανιο

Σίγουρα θα χρειαστείτε ράφια και θέσεις για να βάζετε τα σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια κλπ. Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.

Κατά την ανακαίνιση, μπορείτε να φροντίσετε γι’αυτό εκ των προτέρων. Δημιουργήστε  ράφια και κόγχες, ενσωματωμένα στον τοίχο, ώστε να μη χρειαστεί να βάλετε πρόσθετα μετά, κολλώντας τα ή τρυπώντας τον φρεσκοφτιαγμένο τοίχο σας.

Αναβαθμίστε τα πλακάκια

πλακακια ντουζιερας

Σίγουρα θα λατρέψετε την καινούρια σας ντουζιέρα – ειδικά αν την μεγαλώστε και προσθέσετε διάφανο τζάμι για να φωτίζει καλύτερα τα καινούρια σας πλακάκια.

Το μόνο ερώτημα εδώ είναι, αν αυτή είναι μια δουλειά που μπορείτε να την αναλάβετε προσωπικά. Τα πλακάκια στους τοίχους και στα πατώματα είναι διαφορετική υπόθεση γιατί δέχονται μικρές επιρροές από το νερό. Στις ντουζιέρες όμως δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, καθώς η παραμικρή ρωγμή μπορεί να βλάψει τη δομή του κτίσματος.

Θα βάλετε μπανιέρα;

μαυρη κομψη μπανιερα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να καταργήσουν εντελώς τη μπανιέρα, όταν προχωρούν στην ανακαίνιση του μπάνιου τους. Κάποιοι όμως αντιστέκονται και την αντικαθιστούν με ρετρό ή μεταλλικές μπανιέρες.

Πριν αποφασίσετε, αναρωτηθείτε:

  • Την χρησιμοποιείτε;
  • Μπορείτε να κάνετε επισμάλτωση κι έτσι να εξοικονομήσετε χρήματα;
  • Έχετε ή θα αποκτήσετε παιδιά; Είναι ευκολότερο το πλύσιμο των παιδιών στη μπανιέρα.
  • Θα χρησιμοποιείται από ηλικιωμένους ή ΑΜΕΑ; Οι μπανιέρες είναι σίγουρα πιο δύσχρηστες.

Αυξήστε το φυσικό φως

λευκό μπάνιο

Όταν μπορείτε να το έχετε, το φυσικό φως είναι ό,τι καλύτερο.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να συνδυάσετε μια γωνιακή ντουζιέρα με διάφανα τζάμια χωρίς πλαίσιο. Η καλύτερη λύση είναι τα plexiglass που ενώνονται με μεταλλικά κλίπ μεταξύ τους, ή απλά μία πόρτα αντί για για ολόκληρο το περίβλημα της ντουζιέρας.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η επιλογή είναι συνήθως ακριβότερη από τις συμβατικές.

Στρογγυλοποιήστε τη ντουζιέρα σας

μικρη ντουζιερα

Διαβάστε επίσης: Τα μεγαλύτερα trends διακόσμησης για το μπάνιο 2020

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι μια γωνιακή ντουζιέρα. Αν ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ μικρός, τότε να προτιμήσετε μια στρογγυλεμένη ντουζιέρα για τη γωνία.

Αυτές έχουν πάντα το καταπληκτικό χαρακτηριστικό ότι η πόρτα ανοίγει με ολίσθηση αντί προς τα έξω. Οπότε έτσι γλιτώνετε και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν η πόρτα θα πρέπει να μείνει ανοιχτή.

Related Posts