μαγειρική σόδα λεμόνι

Πως να εξαφανίσεις τις οσμές απ’το νεροχύτη της κουζίνας!

Μπορεί κάποιες φορές να παρατηρείς ότι υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά στην κουζίνα χωρίς να υπάρχουν σκουπίδια ή άπλυτα πιάτα. Αυτή η μυρωδιά έρχεται κυρίως από τους σωλήνες της αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί κάποια στιγμή μπορεί να βούλωσαν οι σωλήνες. Έτσι το βρώμικο νερό μένει μέσα και προκαλεί μία δυσάρεστη οσμή στο νεροχύτη της κουζίνας.

Υπάρχουν αρκετά καθαριστικά που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σε απαλλάξουν από τις δυσάρεστες οσμές. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς χημικά στο σπίτι σου από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με φυσικά προϊόντα. Σου βρήκα 5 συνταγές για φυσικά καθαριστικά για να μη χρειαστεί να αγοράσεις χημικά προϊόντα.

 

5 Φυσικά καθαριστικά για τον νεροχύτη της κουζίνας!

Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

φυσικό καθαριστικό σπιτιού μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι είναι δύο υλικά που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διώξουμε τις δυσάρεστες οσμές αλλά και τα επίμονα υπολείμματα βρωμιάς ή λεκέδες. Ο συνδυασμός τους προκαλεί μια αρκετά δυνατή αντίδραση, ικανή να καθαρίσει σχεδόν τα πάντα. Από αυτά τα υλικά θα χρειαστείς μισή κούπα λευκό ξύδι και 3/4 της κούπας μαγειρική σόδα.

Ρίξε τη μαγειρική σόδα και μετά ρίξε το ξύδι. Σκέπασε το σιφόνι με μία πετσέτα, ένα πιάτο ή οτιδήποτε άλλο έχεις για να μείνουν οι ουσίες από την αντίδραση μέσα στους σωλήνες. Άφησέ το για 30 λεπτά και μετά ξέπλυνε με αρκετό ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα και κρέμα ταρτάρ

diy καθαριστικά κουζίνας

Γι’ αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς και πάλι μαγειρική σόδα, αλάτι και κρέμα ταρτάρ, όλα σε ποσότητα 1/4 της κούπας. Επίσης, θα πρέπει να έχεις δύο κούπες με βραστό νερό και χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας. Βάλε σε ένα μπολ τη μαγειρική σόδα, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα καλά και πρόσθεσε λίγο νερό.

Σκούπισε καλά γύρω από το σημείο που θέλεις να ρίξεις το μείγμα. Με το νερό θα δημιουργήσουν ένα κρεμώδες υγρό. Ρίξε το υγρό στους σωλήνες που θέλεις να καθαρίσεις και άφησέ το για 20 λεπτά. Έπειτα, ρίξε τις δύο κούπες με το βρασμένο νερό. Δες ακόμη 7 DIY Καθαριστικά για όλο το σπίτι!

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

πως να εξαφανίσεις οσμές νεροχύτη

Η συγκεκριμένη συνταγή λειτουργεί όπως η μαγειρική σόδα με το ξύδι. Η διαφορά τους είναι ότι το λεμόνι αφήνει μια πολύ όμορφη μυρωδιά στο χώρο. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μία κούπα μαγειρική σόδα και μία κούπα λεμόνι. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία όπως με τη μαγειρική σόδα και το ξύδι και πες αντίο στις δυσάρεστες οσμές.

Αμμωνία και βραστό νερό

νεροχύτης κουζίνας καθαριότητα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς μία κούπα αμμωνία και αρκετό βραστό νερό. Ρίξε την κούπα με την αμμωνία στο σημείο που θέλεις να καθαρίσεις και περίμενε για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά ρίξε το βραστό νερό που έχεις.

Βόρακα, αλάτι και λευκό ξύδι

βόρακας ξύδι αλάτι

Η ποσότητες από το κάθε υλικό είναι 1/4 της κούπας αλάτι, 1/4 της κούπας βόρακα και μισή κούπα ξύδι. Σε ένα μπολ ρίξε το αλάτι και τον βόρακα και ξεκίνα να ανακατεύεις τα υλικά. Ξεκίνα σιγά σιγά να ρίχνεις το ξύδι ενώ συνεχίζεις να ανακατεύεις.

Μόλις η χημική αντίδραση αρχίσει να ηρεμεί, ρίξε το μείγμα στους σωλήνες που θέλεις να καθαρίσεις. Άφησέ το για 30 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με άφθονο νερό. Δες ακόμη 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για το καθάρισμα του σπιτιού σου!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!