Πως να απαλλαγείς από το άγχος στο σπίτι σου!

Οι μέρες κυλάνε πιο γρήγορα από ότι θα θέλαμε και έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα, πράγμα το οποίο προκαλεί στρες στους περισσότερους από εμάς. Το μόνο μέρος στο οποίο μπορείς να απαλλαγείς από το άγχος είναι το σπίτι σου.

Δυστυχώς όμως, πολλές φορές, ακόμη κι εκεί δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Γι’ αυτό μπορεί να ευθύνονται τόσο κάποιες “κακές” συνήθειες που έχουμε όσο και η διακόσμηση του σπιτιού μας. Υπάρχουν όμως εύκολοι τρόποι για να το μετατρέψουμε σε χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα που θα δεις στην λίστα που ακολουθεί!

Πως να αποβάλλεις το στρες όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου!

 

1. Άσε το φως να μπει μέσα

φωτεινό σαλόνι feng shui

Το φως του ήλιου μπορεί να μας επηρεάσει θετικά τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Φρόντισε λοιπόν να κρατάς καθαρά τα τζάμια των παραθύρων σου και επέλεξε ένα λεπτό ύφασμα σε ουδέτερα χρώματα για τις κουρτίνες σου, ώστε να μπορεί να μπαίνει ο ήλιος ακόμη κι όταν τις έχεις κλειστές. Επίσης, μπορείς να βάλεις έναν ή και δύο καθρέφτες στον χώρο σου για να διαχέουν το φως σε όλο το δωμάτιο.

Δες επίσης: Τα λάθη που κάνεις στο σπίτι σου και σου αυξάνουν το άγχος!

2. Σβήσε όλα τα φώτα το βράδυ

διακόσμηση υπνοδωματίου απαλλαγείς από άγχος

Το φως αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι το σκοτάδι μπορεί να σε χαλαρώσει όσο τίποτε άλλο. Για να έχεις λοιπόν έναν καλό ύπνο φρόντισε να σβήσεις όλα τα φώτα από το δωμάτιο σου ή ακόμη και από το σαλόνι. Αν πάλι θέλεις να υπάρχει λίγο φως στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κρυφό φωτισμό ή ένα με δύο κεράκια.

Δες επίσης: 7 Διακοσμήσεις υπνοδωματίου που μειώνουν το άγχος!

3. Φρόντισε για την οργάνωση του σπιτιού σου

οργάνωση σπιτιού μείωση άγχους στρες

Όταν το σπίτι σου είναι ακατάστατο τότε αυτομάτως διαταράσσεται η ηρεμία σου και αυξάνεται το άγχος για να το συμμαζέψεις. Τι το καλύτερο λοιπόν από το να αφιερώνεις ένα μισάωρο από τον χρόνο σου καθημερινά για να καθαρίζεις και να συμμαζεύεις το σπίτι σου;! Μην ξεχάσεις όμως να πετάξεις ή να δωρίσεις ότι άχρηστο υπάρχει μέσα στο σπίτι σου και σταμάτα να κρατάς πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν θέλεις να τα αποχωριστείς.

4. Διακόσμησε το σπίτι σου με φωτογραφίες της οικογένειας και των φίλων σου

ιδέες διακόσμησης τοίχωνdecor σπιτιού φωτογραφίες τοίχος

Οι φωτογραφίες της οικογένειας και των φίλων σου μπορούν να αλλάξουν όλη σου τη διάθεση και μόνο αναπολώντας τις όμορφες στιγμές κατά τις οποίες τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Γέμισε λοιπόν με θετική ενέργεια κάποιους τοίχους, αλλά και έπιπλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου, ώστε να βλέπεις αυτές τις φωτογραφίες όπου πηγαίνεις.

Δες επίσης: 5 Χρώματα τοίχων που μειώνουν το άγχος!

5. Διακόσμησε το σπίτι σου με φυτά

φυτά εσωτερικού χώρου που μειώνουν το άγχος

Υπάρχουν κάποια φυτά που εκτός από την ιδιότητα τους να ομορφαίνουν τον χώρο μας έχουν και την ιδιότητα να μας ηρεμούν μειώνοντας το στρες μας. Επιπλέον, μερικά φυτά φιλτράρουν ακόμη και κακές και επιβλαβείς τοξίνες που υπάρχουν στον χώρο μας. Ο καθαρός αέρας συμβάλλει στο να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι άνθρωποι. Αν δεν ξέρεις όμως ποια να επιλέξεις δες εδώ 6 φυτά για το σπίτι που μειώνουν το άγχος και το στρες!

6. Μην βλέπεις τηλεόραση πριν κοιμηθείς

συμβουλές στρες άγχος σπίτι

Κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές παράγουν μπλε φως το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλό, με αποτέλεσμα να μας κρατάει ξύπνιους ή να μην έχουμε καλό ύπνο. Όσο δεν κοιμάσαι καλά όμως, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επίπεδα του στρες σου. Για να μπορέσεις λοιπόν να κοιμηθείς πιο εύκολα μην ανοίξεις την τηλεόραση σου το βράδυ πριν κοιμηθείς. Αντ’ αυτού επέλεξε να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σε χαλαρώσει.