διαχωριστικά χώρου για σαλόνι κουζίνα

6 Μοντέρνα διαχωριστικά χώρου για σαλόνι-κουζίνα!

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα καινούρια σπίτια είναι το σαλόνι και η κουζίνα να είναι ενιαίος χώρος και όχι δύο ξεχωριστά δωμάτια. Στη περίπτωση αυτή βολεύει πολύ να έχεις ένα μοντέρνο διαχωριστικό χώρου έτσι ώστε να οριοθετούνται καλύτερα οι δύο χώροι σου.

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα διαχωριστικά που και δε θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται μικρό και θα διακοσμούν όμορφα τον χώρο σου; Εδώ θα βρεις 6 υπέροχες ιδέες για διαχωριστικά χώρου για σαλόνι-κουζίνα!

6 Όμορφα διαχωριστικά χώρου για το σπίτι!

 

1. Διαχωριστικό χώρου με ράφια!

ράφια από ξύλο διαχωριστικά για σαλόνι κουζίνα

Αν θες να διαχωρίσεις το σαλόνι από τη κουζίνα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έπιπλο με ράφια ή μια βιβλιοθήκη. Καλή ιδέα είναι να διακοσμήσεις τα ράφια με φυτά, βιβλία, κεριά και άλλα διακοσμητικά ενώ μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για αποθηκευτικό χώρο βάζοντας ψάθινα καλάθια και κουτιά!

Δες επίσης: 14 Ιδέες για DIY διαχωριστικά δωματίων!

2. Ξύλινο διαχωριστικό χώρου για μοντέρνο σπίτι!

ξύλινο διαχωριστικό χώρου για κουζίνα σαλόνι

Πολύ στυλ θα δώσει στον χώρο σου και ένα ξύλινο διαχωριστικό χώρου με κάθετες δοκούς. Έτσι θα δώσεις έντονα τη ψευδαίσθηση δύο διαφορετικών δωματίων ενώ παράλληλα θα έχεις οπτική πρόσβαση από τον έναν χώρο στον άλλον!

Δες επίσης: Τα 10 πιο ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι!

3. Τζαμαρία ανάμεσα σε σαλόνι-κουζίνα!

γυάλινη τζαμαρία διαχωριστικό χώρου

Μια minimal επιλογή είναι να οριοθετήσεις το σαλόνι και τη κουζίνα σου χρησιμοποιώντας μια γυάλινη τζαμαρία. Με τη τζαμαρία μάλιστα δε θα μικρύνει ο χώρος σου. Παρόμοια ιδέα είναι να βάλεις έναν τεράστοιο καθρέφτη ή μια συρόμενη πόρτα με καθρέφτη επάνω!

Δες επίσης: 7 Έξυπνοι τρόποι για σωστή οργάνωση κουζίνας!

4. Τα έπιπλα μπορούν να λειτουργήσουν επίσης ως διαχωριστικά!

σαλόνι

Πολλές φορές και τα ίδια μας τα έπιπλα λειτουργούν ως διαχωριστικά χώρου. Για σαλόνι-κουζίνα για παράδειγμα ως διαχωριστικά μπορούν να λειτουργήσουν η τραπεζαρία, ένας γωνιακός καναπές ή ένας πάγκος-μπαρ. Αρκεί μόνο να τα τοποθετήσεις κάθετα προς τον τοίχο έτσι ώστε να οριοθετούν όντως τους δύο χώρους!

Δες επίσης: Οι 7 καλύτεροι συνδυασμοί χρωμάτων για την κουζίνα!

5. Κουρτίνες για να ξεχωρίσεις το σαλόνι και τη κουζίνα!

κουρτίνες που χωρίζουν το σαλόνι από τη κουζίνα

Ιδιαίτερη ιδέα είναι η κουρτίνες για διαχωριστικά χώρου. Προτίμησε ελαφριά υφάσματα, ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα καθώς και μακριές κουρτίνες που θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγάλο και ψηλό.

Δες επίσης: 5 Φρέσκιες ιδέες που θα αναβαθμίσουν το σαλόνι σου!

6. Διαχωριστικός τοίχος με πάγκο από γυψοσανίδες!

διαχωριστικός τοίχος με πάγκο

Δες επίσης: 4 Tips για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου!

Καλή ιδέα για το σπίτι σου και ειδικά για έναν μεγάλο χώρο είναι να φτιάξεις έναν επιπλέον διαχωριστικό τοίχο με πάγκο. Αυτή η λεπτομέρεια θα κάνει πολύ μοντέρνο το σαλόνι αλλά και τη κουζίνα σου. Πρόσθεσε ψηλές καρέκλες και στις δύο μεριές του πάγκου και απόλαυσε τη νέα σου γωνιά!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!