πικροδάφνη

7 Λουλούδια-θάμνοι για να ομορφύνεις την αυλή σου!

Φαντάσου να βγαίνεις στην αυλή και να αντικρύζεις ένα χρωματιστό τοπίο με όμορφους θάμνουςλουλούδια που θα μοσχομυρίζουν. Οι καλλωπιστικοί θάμνοι στο κήπο μπορούν πραγματικά να σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Ομόρφυνε το κήπο σου με μερικούς θάμνους-λουλούδια που θα γεμίσουν όμορφα τον εξωτερικό σου χώρο. Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικές από τις επιλογές που μπορείς να κάνεις!

7 Λουλούδια θάμνοι για διακόσμηση στον κήπο του σπιτιού!

 

1. Πασχαλιά!

πασχαλιά φυτό

Η πασχαλιά είναι ένα καταπληκτικό φυτό για τον κήπο, πρώτον γιατί καλλιεργείται εύκολα, και δεύτερον διότι προσαρμόζεται σε διαφορετικούς εδαφικούς και κλιματικούς τύπους. Είναι όμορφο φυτό με μικρά λουλουδάκια που συνήθως έχουν έντονο μοβ χρώμα. Υπάρχουν και ποικιλίες σε λευκό, κιτρινωπό ή ροζ χρώμα!

Δες επίσης: 7 Μυρωδικά φυτά για τον κήπο σου!

2. Ορτανσία – θάμνοι λουλούδια για την αυλή!

ορτανσία φυτό

Η ορτανσία είναι εκπληκτική επιλογή για τον κήπο. Το ύψος της ξεκινάει από το μισό μέτρο έως τα δυόμισι μέτρα. Το χρώμα στα άνθη της εξαρτάται από το pH του εδάφους και μάλιστα σε μερικές ποικιλίες μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των ανθών με ειδικά διαλύματα σε μόλις 5-6 ποτίσματα!

Δες επίσης: Πως να διακοσμήσεις τον κήπο σου με αναρριχώμενα φυτά!

3. Θαμνώδες πεντάφυλλο!

θάμνος με κίτρινα λουλούδια

Το πεντάφυλλο είναι από τα πιο όμορφα θαμνώδη λουλούδια. Αναπτύσσεται αρκετά αλλά το ύψος του παραμένει στο μισό με ένα μέτρο. Απαιτεί ήλιο ή ημισκιά για να αναπτυχθεί και έχει μέτρια ανάγκη σε πότισμα!

Δες επίσης: Τα καλύτερα φυτά για μικρούς κήπους!

4. Πικροδάφνη ή Ροδοδάφνη στην αυλή!

πικροδάφνη

Όμορφος θάμνος ταχείας ανάπτυξης είναι και η πικροδάφνη ή αλλιώς ροδοδάφνη. Αναπτύσσεται σε μεγάλο σχετικά ύψος επομένως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για σκιά. Δείχνει πανέμορφος περιμετρικά του κήπου ή κατά μήκος του φράχτη!

Δες επίσης: 10 Φυτά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον κήπο σου!

5. Αζάλεα – λουλούδια θάμνοι για τον κήπο!

αζάλεα

Η ανθισμένη αζάλεα είναι ονειρική για τον εξωτερικό σου χώρο. Έχει πλούσια και πυκνή ανθοφορία η οποία εκδηλώνεται στα μέσα της άνοιξης. Η αζάλεα απαιτεί φροντίδα με συχνό πότισμα και συμπληρωματική προσθήκη λιπάσματος.

Extra tip: όταν τα άνθη της είναι κλειστά σημαίνει πως είτε δεν γίνεται καλή αποστράγγιση είτε πότισες παραπάνω από το επιθυμητό την αζάλεα σου!

Δες επίσης: 5 Χειμωνιάτικα φυτά που θα στολίσουν τον κήπο μας!

6. Φλοξ ή φλόγα!

φλόγα λουλούδι

Το φλοξ ή αλλιώς φλόγα είναι ένα ανθεκτικό φυτό που χρησιμοποιείται συχνά για εδαφοκάλυψη. Δημιουργεί έναν όμορφο χρωματιστό θάμνο σε μικρό ύψος με άνθη που θα κάνουν όλο τον κήπο σου να μυρίζει εκπληκτικά!

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας!

7. Σπειραία: θάμνος με λουλούδια σε άσπρο χρώμα!

θάμνος με άσπρα λουλούδια

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα απωθήσουν τα κουνούπια!

Εντυπωσιακή είναι και η σπειραία, ένα λουλούδι με πανέμορφα λευκά άνθη που θα μετατρέψουν τον εξωτερικό σου χώρο σε ένα κατάλευκο τοπίο. Η σπειραία είναι βότανο με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες: είναι αντιφλεγμονώδης, αντιόξινο, αντιεμετικό και αντιρρευματικό!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!