διακόσμηση με αύρα απο ελληνικό νησί

  Διακόσμησε το σπίτι σου με αύρα από ελληνικό νησί!

  Σαν Έλληνες είμαστε περήφανοι για τα νησιά μας και όχι άδικα φυσικά! Η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα των ελληνικών νησιών είναι περίφημη παγκοσμίως. Πολλά ονόματα ξένων αλλά και Ελλήνων celebrities δε χάνουν ευκαιρία να τα επισκεφθούν. Τα νησιά έχουν μια διαφορετική νοοτροπία στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση τους, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Η αύρα από ελληνικό νησί είναι κάτι που σε ταξιδεύει και σου δίνει αμέσως μια αίσθηση ευφορίας, γαλήνης και ηρεμίας.

  Θέλεις να απολαμβάνεις καθημερινά την αίσθηση της ηρεμίας και των διακοπών αλλά από την άνεση του σπιτιού σου; Δες πως να φέρεις στο σπίτι σου αύρα από ελληνικό νησί!

  Διακόσμησε το σπίτι σου με νησιώτικο αέρα!

   

  Το άσπρο χρώμα είναι must

  λευκός εσωτερικός χώρος

  Θα έχεις παρατηρήσει τα στενά γραφικά σοκάκια με τα κλασικά λευκά πέτρινα σπίτια. Στα ελληνικά νησιά κυριαρχεί το λευκό χρώμα σε σχεδόν όλα τα κτήρια. Μια κλασική εικόνα που έρχεται στο μυαλό κάποιου στο άκουσμα “Σαντορίνη” είναι τα σοκάκια με τα λευκά σπίτια και τις μπλε σκεπές. Εάν θέλεις να φέρεις αύρα από ελληνικό νησί στο σπίτι σου, επίλεξε σαν βάση το λευκό χρώμα κυρίως στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα.

  Δες επίσης : 6 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις λευκούς τους τοίχους!

  Η καμάρα είναι κλασική νησιώτικη αρχιτεκτονική

  χολ με καμάρα

  Θα έχεις παρατηρήσει ότι στις φωτογραφίες των νησιών, τα σπίτια είναι χτισμένα χωρίς έντονες γωνίες στην εξωτερική τους εμφάνιση, έχουν στρογγυλεμένες σκεπές σαν θόλους και ακόμα και στο εσωτερικό τους δεν έχουν απότομα “κοψίματα”. Ένα χαρακτηριστικό των σπιτιών στα νησιά είναι ότι εσωτερικά έχουν καμάρες. Μπορεί να είναι μια οικοδομική παρέμβαση μέσα στο σπίτι, αλλά με λίγο κόπο και λίγα χρήματα μπορείς να δημιουργήσεις την αίσθηση καμάρας στο σπίτι. Κάνε αυτή τη διαμόρφωση σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού επιθυμείς και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

  Μην ξεχάσεις τις πέτρες

  σπίτι με πέτρα

  Κλασικό κομμάτι της νησιώτικης διακόσμησης είναι οι πέτρες. Παραδοσιακά, κάποιοι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από πέτρα ή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού υπάρχουν πλακόστρωτα με μεγάλες πέτρες. Ωστόσο, επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να βάλεις πετρόχτιστο τοίχο στο σπίτι σου, δοκίμασε να βάλεις μια αληθοφανή ταπετσαρία. Απευθείας, θα αρχίσεις να νιώθεις την αίσθηση του νησιώτικου σπιτιού. Επιπλέον, μπορείς σαν μέρος της διακόσμησης, να βάλεις διάφορα διακοσμητικά βότσαλα σε διάφορα σημεία.

  Δες επίσης : 35 Μοναδικές επιλογές για διακόσμηση σπιτιού με πέτρα!

  Μπλε πινελιές

  μπλε πινελιές

  Απέραντες θάλασσες και απέραντη θέα, καταγάλανος ουρανός που απλώνεται όσο βλέπει το μάτι σου και εννοείται ότι ελληνικά νησιά μυρίζουν γαλάζιο. Το μπλε και το γαλάζιο είναι χρώματα που δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα ελληνικό νησιώτικο σπίτι. Άλλωστε, στις περισσότερες φωτογραφίες, τα λευκά σπίτια με τις μπλε σκεπές είναι εικόνες από νησί. Καταλαβαίνεις , λοιπόν, ότι οι μπλε πινελιές δεν μπορούν να λείπουν από το σπίτι. Διακοσμητικά, κουρτίνες, μπλε παράθυρα ή καρέκλες είναι μερικές απλές και εύκολες ιδέες.

  Δες επίσης : Πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με βάση το μπλε χρώμα!

  Μεγάλα πιθάρια και πήλινα διακοσμητικά

  λευκά πιθάρια

  Τα πιθάρια είναι μεγάλες γλάστρες οι οποίες παλιά χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος. Πλέον, αποτελούν υπέροχο παραδοσιακό διακοσμητικό στα σοκάκια των νησιών. Άμα θέλεις να δώσεις αύρα από ελληνικό νησί στο σπίτι σου, μερικά πιθάρια είναι απαραίτητη προσθήκη. Μπορείς να τα βάλεις είτε σε λευκό χρώμα είτε στο χρώμα του πηλού. Γενικότερα, και τα πήλινα διακοσμητικά αποτελούν χαρακτηριστικά αντικείμενα. Βάλε στα πιθάρια αποξηραμένα κλαριά σε ξανθό χρώμα και δώσε μια εντελώς νησιώτικη αίσθηση στο σπίτι σου.

  Δες επίσης : 45 Φανταστικές επιλογές για διακόσμηση κήπου με πιθάρια και γλάστρες!

  Πανέμορφες βουκαμβίλιες

  βουκαμβίλιες

  Μαζί με τα γραφικά σοκάκια, τα λευκά σπίτια με τις μπλε οροφές, τα μοναδικά εκκλησάκια και το απέραντο γαλάζιο, μια κλασική φωτογραφία νησιού περιέχει και πανέμορφες βουκαμβίλιες. Πρόκειται για τα υπέροχα ροζ – φούξια αναρριχόμενα δέντρα που κοσμούν σχεδόν κάθε εξωτερικό χώρο και αυλή νησιώτικου σπιτιού. Μέχρι να ξεκινήσει η βουκαμβίλια να ανθίζει και να γίνεται εντυπωσιακή, πρέπει να περάσει αρκετός καιρός. Ωστόσο, μπορείς να στολίσεις στο σπίτι σου διάφορα φούξια ή γενικότερα χρωματιστά φυτά. Το αποτέλεσμα θα είναι επίσης εντυπωσιακό!

  Δες επίσης : 5 Φυτά εσωτερικού χώρου που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

  Ξύλινα έπιπλα

  ξύλινη τραπεζαρία

  Για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση δεν μπορούν να λείπουν τα ξύλινα έπιπλα. Σκούρα ξύλα ή έπιπλα με ξανθές αποχρώσεις ξύλου αποτελούν ιδανικό συνδυασμό στο νησιώτικο σπίτι. Μπορείς επίσης να βάλεις και ξύλινα διακοσμητικά που ταιριάζουν επίσης πάρα πολύ. Κάτι που συναντάται επίσης αρκετά είναι οι μικρές διακοσμητικές σκάλες που είναι φτιαγμένες μόνο από μερικά κλαδιά.

  Δες επίσης : Πώς να ομορφύνεις το σπίτι με ξύλινα διακοσμητικά!

  Απόλαυσε μόνιμες διακοπές από την άνεση του σπιτιού σου. Ταξίδευε καθημερινά σε νησιωτικούς προορισμούς και ζήσε την εμπειρία χαλάρωσης και γαλήνης. Δες μοναδικές ιδέες που θα φέρουν στο σπίτι σου αύρα από ελληνικό νησί!