άνηθος φύτεμα κήπος

7 Μυρωδικά φυτά για τον κήπο σου!

Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για να μπορέσεις να δώσεις περισσότερη γεύση στα φαγητά που κάνεις χρησιμοποιείς μυρωδικά και μπαχαρικά. Τα μπαχαρικά είναι κάτι που αγοράζεις γιατί δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ώστε να τα παράγεις. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα μυρωδικά.

Αν παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής θα έχεις παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι chef χρησιμοποιούν φρέσκα μυρωδικά και όχι αποξηραμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αρώματα των φρέσκων μυρωδικών δε μπορούν να συγκριθούν με τα αποξηραμένα. Γι’ αυτό αν έχεις κήπο στο σπίτι σου και θέλεις να κάνεις λίγο χώρο για μυρωδικά έχω να σου προτείνω τα πιο βασικά που θα χρειαστείς.

Μυρωδικά που πρέπει να έχει κάθε κήπος!

 

Βασιλικός

βασιλικός φρέσκα μυρωδικά

Το έντονο και όμορφο άρωμα του βασιλικού έχει τη δυνατότητα να σου αλλάξει ολόκληρη τη διάθεση προς το καλύτερο. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος βασιλικού. Μπορείς να ψάξεις στα φυτώρια για να βρεις την ποικιλία βασιλικού που σου αρέσει περισσότερο.

Δες επίσης: Τι πρέπει να κάνεις όταν φτιάχνεις τον μπαξέ σου!

Θυμάρι

θυμάρι φύτεμα γλάστρα

Ένα από τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε περισσότερο είναι το θυμάρι. Το μεγάλο θετικό που έχει είναι η ευκολία στην καλλιέργειά του. Το μόνο που θέλει είναι ήλιο και όχι πολύ νερό. Φυσικά θα πρέπει να βρεις μια ποικιλία που είναι βρώσιμη καθώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις ποικιλίες στο φαγητό.

Άνηθος

άνηθος φύτεμα κήπος

Ο άνηθος έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που κάποιοι την λατρεύουν και κάποιοι άλλοι δεν την αντέχουν με τίποτα. Αν είσαι από αυτούς που τη λατρεύουν και τον χρησιμοποιείς αρκετά συχνά, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις. Η καλλιέργειά του είναι αρκετά απλή και εύκολη. Να έχεις απλά στο μυαλό σου ότι χρειάζεται αρκετό χώρο για να μπορέσει να απλώσει τις ρίζες του.

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις ολόκληρο λαχανόκηπο στο μπαλκόνι σου!

Ρίγανη

ρίγανη μυρωδικά κήπου

Από τη λίστα εννοείται ότι δε μπορεί να λείψει η ρίγανη. Είναι ένα μυρωδικό που έχει κάθε σπίτι είτε τη χρησιμοποιεί πολύ είτε λίγο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά φαγητά και η γεύση που δίνει είναι μοναδική. Αν θέλεις μπορείς να την αποξηράνεις, η γεύση της όμως θα είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε αγορασμένη.

Δεντρολίβανο

βασικά μυρωδικά κήπου δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα μυρωδικό που δεν έχει πρόβλημα με το κρύο. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να το έχουν σε εξωτερικό χώρο, είτε αυτός είναι σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι είτε στον κήπο. Επίσης, μπορεί να φυτευτεί σε μικρές γλάστρες, πράγμα που το κάνει ιδανικό για όποιον το θέλει ακόμη και μέσα στην κουζίνα του.

Δες επίσης: Φτιάξε εύκολα ένα βοτανόκηπο στο σπίτι σου!

Lemongrass (λεμονόχορτο)

λεμονόχορτο κήπος

Όπως με το δεντρολίβανο έτσι και με το λεμονόχορτο έχεις τη δυνατότητα επιλογής αν θέλεις να το αφήσεις έξω ή μέσα στο σπίτι. Τον χειμώνα μπορεί να πέσει αλλά την άνοιξη θα αναβιώσει πάλι. Είναι ιδανικό για σούπες, τσάι και για πολλά άλλα φαγητά.

Δες επίσης: Καλλιέργησε λαχανικά με ότι περισσεύει στην κουζίνα σου!

Μαϊντανός

μαϊντανός κήπος σπιτιού

Στην Ελλάδα μπορείς να το καλλιεργήσεις όλο το χρόνο καθώς στα ψυχρότερα κλίματα δεν αντέχει όλο το χειμώνα. Θα πρέπει όμως να προσέξεις να τον βάλεις σε σημείο που θα τον βλέπει ο ήλιος τη μισή μέρα, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να καεί.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!