αφαίρεσε λεκέδες από τα καθίσματα αυτοκινήτων

Αφαίρεσε τους λεκέδες από τα καθίσματα αυτοκινήτου!

Ένας καφές που χύθηκε πάνω στη βιασύνη σου, λίγη λάσπη που μεταφέρθηκε μια βροχερή μέρα, μερικά υπολείμματα φαγητού. Όλα αυτά, είναι αρκετά για να δημιουργήσουν λεκέδες στα καθίσματα του αυτοκινήτου σου. Σε αντίθεση με τα ρούχα που λερώνονται αλλά μπορούν να πλυθούν εύκολα, τα υφάσματα των καθισμάτων δεν καθαρίζονται τόσο εύκολα.

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις πως μπορείς να καθαρίσεις τους λεκέδες από τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου, εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι. Μάθε τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές καθαρισμού!

Καθάρισε αποτελεσματικά τους λεκέδες από τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου!

Αρχικά, δεν είναι όλα τα καθίσματα αυτοκινήτων τα ίδια. Κάποια καθίσματα είναι υφασμάτινα, ενώ κάποια άλλα είναι δερμάτινα. Παρακάτω, θα βρεις δύο ξεχωριστές κατηγορίες για τον κάθε τύπο καθισμάτων!

Υφασμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου :

υφασμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου

Σόδα Club

σοδα κλαμπ

Εκτός από τη νυχτερινή διασκέδαση, ο συγκεκριμένος τύπος σόδας φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικός και στον καθαρισμό καθισμάτων. Πρόκειται για έναν κατασκευασμένο ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι ίδιο με το αναψυκτικό σόδα.  Χρησιμοποίησε σόδα club πάνω στους λεκέδες των καθισμάτων, ψεκάζοντας την στο σημείο που έχει λερωθεί. Τρίψε καλά τον λεκέ και στέγνωσε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Διάλυμα μαγειρικής σόδας

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στο καθάρισμα. Είναι πολύ αποτελεσματική τόσο στους επίμονους λεκέδες όσο και στις έντονες οσμές. Ανακάτεψε 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα σε μια κούπα χλιαρό νερό. Ανακάτεψε καλά. Με μια οδοντόβουρτσα, πάρε λίγο από το διάλυμα και τρίψε τον λεκέ. Άμα ο λεκές είναι επίμονος, άφησε το διάλυμα επάνω για 30 λεπτά και επανάλαβε.

Δες επίσης : Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα!

Διάλυμα με ξύδι

ξυδι

Άλλο ένα προϊόν που επιλέγεται συχνά για το καθάρισμα είναι το ξύδι. Το ξύδι αποτελεί κορυφαία επιλογή στο καθάρισμα, στην εξουδετέρωση οσμών, στην αφαίρεση δύσκολων και επίμονων λεκέδων αλλά και σε πολλές άλλες χρήσεις. Ανακάτεψε μια κούπα ξύδια και μερικές σταγόνες σαπουνιού πιάτων σε 4-4.5 λίτρα καυτό νερό. Ρίξε αυτό το διάλυμα σε όλους τους επίμονους, δύσκολους λεκέδες στα καθίσματα αυτοκινήτου, ακόμα και στα πατάκια. Με μια βούρτσα τρίψε καλά και ύστερα ξέπλυνε με αρκετό καθαρό νερό.

Δες επίσης : 5 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με λευκό ξύδι!

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

απορρυπαντικό ρούχων

Μια λύση που βγάζει νόημα αφού με το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων καθαρίζουμε και τα ρούχα μας. Η ισχυρή σύσταση του απορρυπαντικού είναι ικανή να καθαρίσει και να εξαφανίσει τους λεκέδες από τα καθίσματα αυτοκινήτου. Σε μια κούπα με καυτό νερό, ανακάτεψε μερικές σταγόνες από απορρυπαντικό ρούχων. Βρέξε τους λεκέδες με αυτό το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Ύστερα, βρέξε ένα άλλο πανί με κρύο νερό για να απομακρύνεις το απορρυπαντικό ενώ παράλληλα τρίβεις τον λεκέ.

Δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου :

δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου

Τα δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου χρήζουν διαφορετικής φροντίδας σε σχέση με τα υφασμάτινα λόγω της ευαισθησίας του υλικού.

Οινόπνευμα

οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι αρκετά αποτελεσματικό στην αφαίρεση περίεργων και επίμονων λεκέδων. Εξατμίζεται γρήγορα και δεν απειλεί να καταστρέψει ούτε τα πιο ευαίσθητα υφάσματα. Βάλε οινόπνευμα σε λίγο βαμβάκι και άφησε το πάνω στο λεκέ. Όταν ο λεκές θα αρχίσει να “απορροφάται” από το βαμβάκι, αφαίρεσε το με προσοχή και καθάρισε το κάθισμα με χλιαρό νερό.

Δες επίσης : 8 Οικιακές χρήσεις του οινοπνεύματος!

Οδοντόπαστα

οδοντόκρεμα

Χρησιμοποίησε οδοντόπαστα η οποία είναι σε μορφή κρέμας και όχι gel. Επιπλέον, καλό θα ήταν η οδοντόπαστα να είναι λευκή έτσι ώστε να μη μεταφερθούν οι χρωστικές των χρωμάτων στο δέρμα. Βάλε λίγη οδοντόπαστα στον λεκέ και ύστερα, με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας τρίψε απαλά. Καθάρισε τυχόν υπολείμματα με καθαρό, χλιαρό νερό.

Δες επίσης : Απίστευτα lifehacks με οδοντόκρεμα που δε γνώριζες!

Χυμός λεμονιού και κρεμόριο

χυμός λεμονιού

Τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο καθάρισμα αφού έχουν πολλές ιδιότητες που βοηθούν σε αυτό. Με χυμό λεμονιού και κρεμόριο, φτιάξε μια πάστα χρησιμοποιώντας ίσες ποσότητες και από τα δύο συστατικά. Άπλωσε αυτήν την πάστα επάνω στον λεκέ. Άφησε την πάστα πάνω στον λεκέ για τουλάχιστον 30 λεπτά και ύστερα καθάρισε με ένα νωπό σφουγγάρι. Προσοχή! Η συγκεκριμένη πάστα έχει λευκαντικά αποτελέσματα οπότε καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείται σε σκουρόχρωμα καθίσματα.

Δες επίσης : 6 Απίστευτα έξυπνες χρήσεις του λεμονιού!

Διάλυμα με ξύδι

ξυδι

Το διάλυμα με ξύδι που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι εξίσου αποτελεσματικό και για τα δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτων.

Ίσως ένας επίμονος και έντονος λεκές στο κάθισμα του αυτοκινήτου να σε τρομοκρατεί. Ωστόσο, με αυτές τις συμβουλές θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς οριστικά τους λεκέδες από τα καθίσματα των αυτοκινήτων. Σε όποιο κάθισμα και αν βρίσκεται ο λεκές, με τα παραπάνω tips θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!