πρωτότυπες ιδέες για γλάστρες στον κήπο

Πρωτότυπες γλάστρες για διακόσμηση κήπου

Ο κήπος είναι ένα αξιοζήλευτο στοιχείο σε κάθε σπίτι. Όσοι είναι τυχεροί και έχουν έναν, τώρα είναι η εποχή που θα τον χαρούν περισσότερο. Το καλοκαίρι ενδείκνυται για συγκεντρώσεις σε εξωτερικό χώρο. Φυσικά, αν είναι να περνάς αρκετές ώρες εκεί, θα θέλεις να έχεις έναν φροντισμένο και περιποιημένο κήπο. Σαφέστατα ένας από τους καλύτερους τρόπους να ομορφύνεις τον κήπο σου είναι μερικά φυτά και λουλούδια. Αλλά αντί να επιλέξεις τις κλασικές και χωρίς κάποιο ενδιαφέρον γλάστρες, φέτος κάνε τη διαφορά. Τόλμησε να διαλέξεις και να κατασκευάσεις όμορφες και πρωτότυπες γλάστρες για διακόσμηση κήπου.

Ιδέες για πρωτότυπη διακόσμηση κήπου με γλάστρες

Πολύχρωμα ξύλινα κουτιά

Πολύχρωμα ξύλινα κουτιά

Ένας όμορφος και πολύ εύκολος τρόπος να δώσεις λίγο χρώμα στον κήπο σου είναι μερικά πολύχρωμα ξύλινα κουτιά. Μπορείς να τα βάψεις στα χρώματα που επιθυμείς (έντονα και φωτεινά κατά προτίμηση) και να τα χρησιμοποιήσεις ως γλάστρες. Διάλεξε και όμορφα λουλούδια σε διάφορα χρώματα για το καθένα.

Vintage ποδήλατο με λουλούδια

Vintage ποδήλατο με λουλούδια

Αν έχεις ένα παλιό ποδήλατο που δε χρησιμοποιείς πια, ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τοποθέτησέ το στον κήπο σου και γέμισέ το με λουλούδια. Μπορείς να το βάψεις και στο χρώμα που θέλεις, ώστε να το κάνεις να ξεχωρίζει μέσα στον κήπο.

Φωτιζόμενες γλάστρες για διακόσμηση κήπου

Φωτιζόμενες γλάστρες για διακόσμηση κήπου

Μία επίσης υπέροχη ιδέα για τη διακόσμηση του κήπου σου είναι η χρήση φωτιζόμενων γλαστρών. Πρόκειται για μία πρόταση που σίγουρα θα δώσει άλλον αέρα στον χώρο και φυσικά θα κάνει τον κήπο σου πιο ατμοσφαιρικό, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείς να βρεις στην αγορά φωτιζόμενες γλάστρες ή να φτιάξεις τη δικιά σου.

Δες επίσης: Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες

Λάστιχο αυτοκινήτου ως γλάστρα

Λάστιχο αυτοκινήτου ως γλάστρα

Αν ψάχνεις μια πρωτότυπη ιδέα για γλάστρα, πρέπει να σκεφτείς τη χρήση των παλιών ελαστικών του αυτοκινήτου σου. Μπορούν να λειτουργήσουν ως τέλεια γλάστρα, αν, μάλιστα, τα βάψεις και σε ωραία χρώματα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις κάτω ή να τα κρεμάσεις από δέντρα και από μέσα να βάλεις λουλούδια να ξεπροβάλλουν.

Ξύλινη παλέτα με φυτά

Ξύλινη παλέτα με φυτά

Οι ξύλινες παλέτες είναι αντικείμενα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι και για τη διακόσμηση του κήπου σου με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μπορείς να τοποθετήσεις στις εσοχές τους διάφορα φυτά και λουλούδια και να δημιουργήσεις μία πολύ όμορφη κατασκευή.

Δες επίσης: 7 Αντικείμενα που μπορείς να μετατρέψεις σε γλάστρες!

Κορμοί δέντρων ως γλάστρες για διακόσμηση κήπου

Κορμός δέντρου ως γλάστρα

Μία πολύ δημιουργική ιδέα για γλάστρα είναι η χρήση ενός κορμού δέντρου. Ένα κομμένο δέντρο μπορεί να ομορφύνει τον χώρο, αν αδειάσεις τον κορμό από μέσα και φυτέψεις μερικά λουλούδια.

Συρτάρια ως γλάστρες

 

Συρτάρια ως γλάστρες

Αν θέλεις να ξεδιπλώσεις τη δημιουργική σου πλευρά, δεν έχεις παρά να μαζέψεις μερικά παλιά συρτάρια, να τα βάψεις και να τα χρησιμοποιήσεις ως γλάστρες για τη διακόσμηση του κήπου σου. Τοποθέτησέ τα ασύμμετρα το ένα πάνω στο άλλο.

Μακραμέ γλάστρες για τη διακόσμηση κήπου

Μακραμέ γλάστρες για τη διακόσμηση κήπου

Μία πιο boho πρόταση για τον κήπο σου είναι οι μακραμέ γλάστρες. Μπορείς να βάλεις μικρά γλαστράκια σε μακραμέ και να τα κρεμάσεις από δέντρα. Επίσης, αν έχεις ένα μικρό δεντράκι με αρκετά κλαδιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γλαστράκια ως στολίδια για αυτό.

Δες επίσης: 24 Ιδέες για διακόσμηση αυλής με γλάστρες!

Πολυέλαιος ως γλάστρα

Πολυέλαιος ως γλάστρα

Για εσένα που θέλεις μία μοναδική και άκρως καλοκαιρινή πρόταση, ένας όμορφος πολυέλαιος με τις απαραίτητες θήκες είναι ό,τι πρέπει για γλάστρα στον κήπο σου. Προτίμησε έναν σε έντονο και φωτεινό χρώμα ή βάψε ό,τι έχεις και στόλισέ το με τα ομορφότερα λουλούδια σου. Θα δείχνει υπέροχος κρεμασμένος από τα δέντρα του κήπου ή κάτω από κάποιο κιόσκι.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για γλάστρες που μπορείς να φτιάξεις για να διακοσμήσεις τον κήπο σου.