λουλούδια αλλεργίες συμβουλές

6 Φυτά που δεν προκαλούν αλλεργία!

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο κάποιου είδους αλλεργία στα φυτά. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για εκείνους που έχουν κήπο ή που θέλουν να φτιάξουν και δεν το κάνουν γιατί κάποιος στο σπίτι έχει αλλεργία. Υπάρχουν όμως κάποια φυτά που δεν προκαλούν κάποιο είδος αλλεργίας.

Μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα συγκεκριμένα φυτά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι όμορφα για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Με μια έρευνα βρήκα κάποια λουλούδια που δε θα ενοχλήσουν κάποιο μέλος του σπιτιού που έχει αλλεργία. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις μια πανέμορφη διακόσμηση στον κήπο σου χωρίς να ενοχλείται κανείς.

 

Ποια είναι τα φυτά που δεν προκαλούν αλλεργία!

Πανσές

Δες επίσης: 6 Φυτά που διώχνουν μακριά τα κουνούπια!

Τον πανσέ μπορείς να τον βρεις σε πολλά και διάφορα χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις πολλούς πανσέδες με διαφορετικά χρώματα. Μπορεί να δημιουργούν γύρη, αλλά είναι κολλώδες. Με αυτόν τον τρόπο ο άνεμος δεν μπορεί να την μεταφέρει. Επίσης, είναι ένα πολύ καλό φυτό για όποιον δεν θέλει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κηπουρική. Η φροντίδα που χρειάζεται είναι ελάχιστη και μπορεί να ζήσει μακροχρόνια.

Βουκαμβίλιες

Η βουκαμβίλια είναι ένα πολύ όμορφο φυτό το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται πολύ νερό. Το πραγματικό λουλούδι βρίσκεται κάτω από τα φύλλα, με αποτέλεσμα να παράγει ελάχιστη γύρη. Αν ψάχνεις για ένα μη αλλεργιογόνο, ανθεκτικό και αναρριχώμενο λουλούδι που δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, τότε είναι το ιδανικό.

Τουλίπες

Δες επίσης: Τα καλύτερα φυτά για μικρούς κήπους!

Οι τουλίπες σχετίζονται πολύ με την άνοιξη. Η περιεκτικότητα σε γύρη είναι πάρα πολύ μικρή και δε θα ενοχλήσει κανέναν ακόμα και μέσα στο σπίτι. Θα πρέπει όμως να προσέχεις κατά την διάρκεια της φύτευσης. Αν τις κρατάς για πολλή ώρα υπάρχει πιθανότητα να βγάλεις κάποιο ήπιο εξάνθημα αν έχεις κάποια αλλεργία. Για να το αποφύγεις, απλά φόρα ένα ζευγάρι γάντια.

Μπιγκόνια

Αν το σημείο που θέλεις να βάλεις τα λουλούδια δεν έχει πολύ ήλιο τότε η μπιγκόνια είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν πολλά είδη τα οποία αγαπούν τη σκιά και δε θα σου δημιουργήσουν κανένα θέμα αλλεργίας. Τα χρώματα στα οποία μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο φυτό είναι πάρα πολλά.

Ορτανσίες

Δες επίσης: 8 Φυτά που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο εύκολα!

Αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα φυτό που δεν προκαλεί αλλεργία και ταυτόχρονα ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, τότε οι ορτανσίες είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Τα χρώματα στα οποία μπορείς να τις βρεις είναι πάρα πολλά, ενώ επίσης μπορούν να μεγαλώσουν σε πολλά είδη περιβάλλοντος. Το μοναδικό κακό που έχουν είναι ότι χρειάζονται πολύ νερό.

Τριαντάφυλλα

Τα πιο γνωστά λουλούδια σε όλους μας είναι τα τριαντάφυλλα. Η μυρωδιά τους είναι πολύ όμορφη και μπορούν να την απολαύσουν ακόμα και εκείνοι που έχουν πρόβλημα με αλλεργία. Έχει μια καλή ποικιλία χρωμάτων που μπορείς να τα βρεις και το άρωμα που θα έχει το μπαλκόνι ή ο κήπος σου θα σου δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Δες ακόμη 6 Φυτά που αντέχουν στην ζέστη για το μπαλκόνι σου!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!