λεμόνια βράζουν

Φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε κουζίνας. Κι αυτό γιατί ζεσταίνονται γρήγορα και ομοιόμορφα, διατηρούν τη θερμοκρασία τους και αν φροντίσεις σωστά μπορούν να σου κρατήσουν για αρκετά χρόνια. Κι ενώ είναι τόσο χρήσιμα και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά ο καθαρισμός τους είναι ένα κοινό πρόβλημα! Ειδικά μάλιστα αν σου έχει κολλήσει κάτι στο σκεύος ενώ μαγείρευες ή αν κάτι έκαψες! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σκεύος να χαλάει και αναγκαστικά να πρέπει να το πετάξεις. Πώς όμως μπορείς να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα ώστε να αποφύγεις κάτι τέτοιο και να το διατηρήσεις για χρόνια σαν καινούρια;

Παρόλο που όλοι χρησιμοποιούμε ανοξείδωτα σκεύη στη μαγειρική μας δεν ξέρουμε πάντα πώς να τα καθαρίσουμε σωστά! Τα βαριά καθαριστικά και το άγριο τρίψιμο πάντως σίγουρα δεν είναι η λύση καθώς μπορεί να γδάρουν την ανοξείδωτη επίστρωση και να τα καταστρέψουν! Ανακάλυψε λοιπόν μερικούς φυσικούς τρόπους να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη!

Πώς να καθαρίσεις ανοιξείδωτες κατσαρόλες και σκεύη!

Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

κατσαρόλα μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στον καθαρισμό πολλών πραγμάτων και ένα από αυτά είναι τα ανοξείδωτα σκεύη. Φτιάξε λοιπόν μια πάστα με μαγερική σόδα και λίγο νερό και στη συνέχεια άπλωσέ την στα σημεία που χρειάζονται καθάρισμα (για παράδειγμα στον πάτο μιας κατσαρόλας). Άφησε το σκεύος με την πάστα να δράσει για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια πλύν’ το κανονικά και θα δεις ότι οι λεκέδες θα έχουν αφαιρεθεί έτσι απλά! Αν οι λεκέδες δεν είναι πολύ επίμονοι τότε μπορείς απλά να βράσεις στο σκεύος μαγειρική σόδα με νερό και να το αφήσεις να δράσει για μερικά λεπτά πριν το καθαρίσεις κανονικά.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να καθαρίσεις μια καμένη κατσαρόλα

Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

ανοξείδωτα σκεύη καθαρισμός

Το λευκό ξύδι είναι ένα ακόμα απλό και εύχρηστο υλικό για καθαρισμό και αποστείρωση στην κουζίνα. Στην ουσία λοιπόν μπορείς να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα όπως έκανες με τη μαγερική σόδα αλλά αντί για αυτή να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι. Συγκεκριμένα, βάλε στο λερωμένο σκεύος μια κούπα νερό και 1/4 της κούπας λευκό ξύδι και βράσε τα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κρυώσει το σκεύος, τρίψ’το ελαφριά με το σφουγγάρι και θα δεις ότι όλα τα υπολείμματα θα έχουν απομακρυνθεί!

Δες επίσης: Tips για να διατηρήσεις άψογα τα αντικολλητικά σκεύη!

Χρησιμοποίησε λεμόνι

λεμόνια βράζουν

Ένας τρίτος φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα σου είναι χρησιμοποιώντας λεμόνι. Βράσε στο σκεύος που χρειάζεται καθάρισμα λίγο νερό και το χυμό από ένα λεμόνι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, άδειασε το νερό από το σκεύος και καθάρισέ το τρίβοντάς ελαφρώς με το σφουγγάρι.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!