κουζινικά λίπη

Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα!

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για το κάθε νοικοκυριό. Το πόσο καθαρό είναι ένα σπίτι καθορίζει και το επίπεδο ζωής που έχουμε. Οι απλοί λεκέδες είναι εύκολο να εξαφανιστούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι οι επίμονοι λεκέδες αλλά και οι μυρωδιές που δημιουργούνται κατά καιρούς.

Δυστυχώς μερικές φορές τα καθαριστικά δεν είναι αρκετά για να καταπολεμήσουν τους λεκέδες και τις μυρωδιές που σε ενοχλούν. Αυτό όμως μπορείς να το πετύχεις με ένα μαγικό υλικό της κουζίνας. Την μαγειρική σόδα. Στην λίστα που ακολουθεί θα δεις το που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις!

 

Τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα στην καθαριότητα!

Σιφόνι

σιφώνι καθάρισμα

Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεφορτωθείς τις άσχημες μυρωδιές από την αποχέτευση της κουζίνας. Ένας καλός τρόπος είναι να ρίξεις μαγειρική σόδα την ώρα που τρέχει ζεστό νερό από τη βρύση. Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που κάποια αποχέτευση είναι βουλωμένη.

Δες επίσης: Οι 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρική σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού!

Πλυντήριο ρούχων

πλυντήριο ρούχων

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η σόδα βοηθάει πολύ στην πλύση των ρούχων. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σαν μαλακτικό ρούχων μέσα στην πλύση. Είναι επίσης πολύ καλή όταν χρησιμοποιείται σε πλύση για καθαρισμό του πλυντηρίου.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων!

Ψυγείο

ψυγείο καθαριότητα

Για οποιεσδήποτε κηλίδες μέσα στο ψυγείο μπορείς να βάλεις λίγη μαγειρική σόδα και να την αφήσεις για 10 λεπτά. Έπειτα, πάρε ένα βρεγμένο πανί και σκούπισε το σημείο. Δες ακόμη 6 τρόπους για να εξαφανίσεις τις οσμές από το ψυγείο σου!

Μαγειρικά σκεύη

κουζινικά λίπη

Το πιο δύσκολο κομμάτι της καθαριότητας είναι κάτι που γίνεται σχεδόν καθημερινά. Αν υπάρχει κάποιο μαγειρικό σκεύος που έχει κάποια κηλίδα που είναι δύσκολο να φύγει, η μαγειρική σόδα μπορεί να τη διώξει ή τουλάχιστον να την ελαττώσει.

Φούρνος και φούρνος μικροκυμάτων

καθαριότητα φούρνος

Οι πιθανότητες να λερωθεί κάποιος φούρνος είναι πολύ μεγάλες. Ειδικά όταν φτιάχνεις φαγητά που έχουν σάλτσα. Είναι απόλυτα λογικό να μη θέλεις να χρησιμοποιήσεις χημικά σε αυτούς τους χώρους. Ψέκασε με νερό το φούρνο και ρίξε μαγειρική σόδα παντού. Μετά από μισή ώρα σκούπισε τον. Αν δε φύγουν με την πρώτη κάνε ξανά την ίδια διαδικασία και θα δεις τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

Πλυντήριο πιάτων

πλυντήριο πιάτων καθαριότητα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στον καθαρισμό των πιάτων αλλά και του ίδιου του πλυντηρίου. Βάλτο σε κάποια από τις πλύσεις θα βοηθήσει στο να απομακρύνει τη βρωμιά. Δες ακόμη ένα εύκολο tip για να καθαρίσεις γρήγορα το πλυντήριο πιάτων!

Σκουπίδια

σκουπίδια μυρωδιές

Κάθε σπίτι έχει σκουπίδια. Πολλές φορές μπορεί να παρατηρήσεις διάφορες μυρωδιές εξαιτίας των τροφών που μπορεί να πετάς. Για να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές ρίξε μαγειρική σόδα στον πάτο του σπουπιδοτενεκέ ή μέσα στη σακούλα σκουπιδιών.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!