ανακατευω φαγητο με ξυλινη κουταλα

Tips για να διατηρήσεις άψογα τα αντικολλητικά σκεύη!

Τα αντικολλητικά σκεύη είναι από τα πλέον διαδεδομένα όσον αφορά το μαγείρεμα και αυτό γιατί βοηθούν εξαιρετικά πολύ στο να έχεις μια μεγάλη ποικιλία συνταγών άψογες στο τραπέζι σου, χωρίς να κολλάνε ή να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότητες λαδιού ή βουτύρου για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα.

Θα σου δείξω πως να διατηρείς σε άψογη κατάσταση τα αντικολλητικά σου ταψιά, τις κατσαρόλες, τις κουτάλες και ότι άλλο έχεις με αυτό το υλικό. Εύκολα και απλά tips με τα οποία θα μπορείς να τα χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια και να είναι σαν να τα αγόρασες τώρα!

5 Συμβουλές για το πως να διατηρείς τέλεια τα αντικολλητικά σκεύη σου!

 

Πλύσιμο στα αντικολλητικά σκεύη με το μαλακό μέρος του σφουγγαριού

μαλακο σφουγγαρι σε τηγανι

Επίλεξε ένα σφουγγάρι μαλακό για να καθαρίζεις το αντικολλητικό σου σκεύος. Ποτέ να μην τρίβεις εσωτερικά ή εξωτερικά με το πράσινο σύρμα του σφουγγαριού, καθώς έτσι χαλάει η αντικολλητική επίστρωση του και είναι πολύ εύκολο να το γρατζουνίσεις.

Μπορείς να δεις εδώ Τι μπορεί να καταστρέψει τα αντικολλητικά σκεύη!

Ανακάτεμα σε αντικολλητικά σκεύη με ξύλινη κουτάλα

Μην επιλέγεις πιρούνι ή αιχμηρά αντικείμενα για να ανακατεύεις το φαγητό καθώς μπορεί να γδάρεις την επιφάνεια. Αντ’ αυτού επίλεξε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατεύεις το φαγητό στο αντικολλητικό σκεύος σου.

Ψήσιμο σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά

τηγανι στη μεσαια φωτια

Να μαγειρεύεις σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βλάψουν το εξωτερικό περίβλημα αλλά και την αντικολλητική επίστρωση του σκεύους.

Μπορείς να δεις ακόμα Πως να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη!

Καλό καθάρισμα της κουζίνας πριν βάλουμε την κατσαρόλα/τηγάνι

καθαρη κουζινα με σκευη αντικολλητικα

Να προσέχεις να έχεις καθαρά μάτια στην κουζίνα σου καθώς αν υπάρχουν κατάλοιπα από άλλες φορές που μαγείρεψες, αυτά θα κολλήσουν στην εξωτερική επιφάνεια του σκεύους και θα το μαυρίσουν. Αυτό πολύ δύσκολα μπορείς να το καθαρίσεις από τις κατσαρόλες ή τα τηγάνια σου.

Ναι στη λιπαρή ουσία αλλά με μέτρο

λαδι σε αντικολλητικο τηγανι

Τα θετικό με τα αντικολλητικά τηγάνια είναι ότι δεν χρειάζεται να βάλεις μεγάλη ποσότητα σε λάδι ή πολύ βούτυρο για να μαγειρέψεις. Ιδανικά βάλε λίγη ποσότητα, είτε άλειψε την επιφάνεια, αλλά μην ξεχνάς πως κάθε φορά που μαγειρεύει κάτι καλό είναι να υπάρχει λιπαρή ουσία στην αντικολλητική επιφάνεια.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα αντικολλητικά σου σκεύη!

Αφήνουμε να κρυώσει πριν το πλύνουμε

αφηνω να κρυωσει το τηγανακι

Να θυμάσαι πως πρέπει να αφήνεις το σκεύος σου να κρυώνει καλά πριν το πλύνεις γιατί η απότομη θερμοκρασία μπορεί να το βλάψει.

Σωστό μέγεθος με το μάτι της κουζίνας

τηγανι σωστο μεγεθος στο ματι

Να προσέχεις το αντικολλητικό σου σκεύος να έχει το σωστό μέγεθος για το μάτι της κουζίνας, ώστε να μην αγγίζει τις πλευρές του αλλά μόνο τη βάση του.

Μπορείς να δεις εδώ 15 Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα παλιά κουζινικά σου σκεύη!

Αυτές οι απλές και χρήσιμες συμβουλές είναι οι πιο σημαντικές που πρέπει να γνωρίζεις για να διατηρήσεις τα αντικολλητικά σου σκεύη σε άψογη κατάσταση, για πολλά ακόμη χρόνια.