δωμάτιο με πολύχρωμο χαλί

  5 Έξυπνες λύσεις για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο

  Δεν έχουν την πολυτέλεια όλα τα δωμάτια του κάθε σπιτιού να είναι φωτεινά. Μάλιστα, ακόμα και αν υπάρχει παράθυρο, μπορεί η διαρρύθμιση να είναι τέτοια που θα είναι σκοτεινό το δωμάτιο. Τι κάνεις στην περίπτωση που το δωμάτιο δεν είναι αρκετά φωτεινό; Μερικές απλές συμβουλές αλλά και έξυπνες ιδέες θα σου δώσουν την απάντηση στο σκοτεινό δωμάτιο.

  Συνέχισε να διαβάζει για να σου λυθεί η κάθε απορία. Δες μερικές ιδέες που θα κάνουν το κάθε δωμάτιο να έχει λίγο περισσότερο φως, ακόμα και αν δεν έχει πρόσβαση σε φυσικό φωτισμό ή παράθυρο. Δες 5 έξυπνες λύσεις για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο!

  Πώς θα φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο;

   

  Να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα

  λευκό βαμμένο υπνοδωμάτιο με σκάλες

  Τα σκούρα χρώματα δεν κάνουν για όλους τους χώρους. Όσο κομψά και πολυτελή κι’ αν δείχνουν, μερικές φορές θα δώσουν το αντίθετο αποτέλεσμα στον χώρο σου. Σε μικρούς αλλά σκοτεινούς χώρους να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς αυτά τα χρώματα. Προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις. Λευκό, μπεζ, ζαχαρί είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείς να βάλεις.

  Ο βασικός κανόνας είναι ότι όσο πιο ανοιχτό χρώμα, τόσο πιο φωτεινό θα δείχνει το δωμάτιο. Ο λόγος είναι ότι τα ανοιχτά χρώματα έχουν την τάση να αντανακλούν το παραμικρό φως, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός ακόμα πιο φωτεινού χώρου.

  Δες επίσης : 8 Ιδέες για να κάνεις το δωμάτιο σου πιο φωτεινό!

  Παίξε με χρωματιστά υφάσματα

  δωμάτιο με πολύχρωμο χαλί

  Εάν στο δωμάτιο κυριαρχούν ανοιχτά χρώματα όπως λευκό ή μπεζ, σίγουρα θα χρειαστεί να “σπάσεις” τη μονοτονία με κάτι χρωματιστό. Ένα ριχτάρι ή ένα χαλί είναι μερικές προτάσεις στις οποίες μπορείς να παίξεις με έντονα χρώματα για να βάλεις λίγη αντίθεση και ζωντάνια μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο. Βάζοντας ένα τέτοιο έντονο χρώμα θα κάνεις το δωμάτιο πιο ζωηρό και θα του δώσεις τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητα που του λείπει.

  Δες επίσης : Τι χρώματα να επιλέξεις για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο!

  Οι κουρτίνες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο

  καθιστικό με ημιδιάφανες λευκές κουρτίνες

  Μιλώντας για υφάσματα, δεν μπορώ να μην σου πω για τις κουρτίνες. Βέβαια, μιλάμε πάντα για την περίπτωση που το δωμάτιο έχει παράθυρο. Σε ένα σκοτεινό χώρο δεν μπορείς να επιλέξεις βαριές, σκούρες κουρτίνες με χοντρά υφάσματα (π.χ. τύπου black out). Για να κάνεις το δωμάτιο ζωντανό και φωτεινό, πρέπει να επιλέξεις κουρτίνες από τις οποίες περνάει το φως, έχουν λεπτεπίλεπτα, ημιδιαφανή υφάσματα και επιτρέπουν στον ήλιο να διαχυθεί στο δωμάτιο.

  Δες επίσης : 6 Έξυπνα tips για να έχεις ένα πιο φωτεινό σπίτι!

  Τοποθέτησε καθρέπτες

  μεγάλος καθρέπτης στην τραπεζαρία

  Τοποθετούμε καθρέπτες για να δημιουργήσουμε διάφορες “ψευδαισθήσεις” σε έναν χώρο. Για παράδειγμα, στους μικρούς χώρους, ένας καθρέπτης θα δώσει βάθος και θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Έτσι, σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ο καθρέπτης θα κάνει αντανάκλαση του φωτός, γεμίζοντας τον χώρο. Κρέμασε έναν μεγάλο καθρέπτη από την κύρια πηγή φωτισμού του δωματίου, όπως το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα και απόλαυσε ένα φωτεινό δωμάτιο!

  Δες επίσης : 6 Μοντέρνες ιδέες για διακόσμηση με καθρέπτες!

  Βάλε λαμπερές πινελιές

  χρυσές λεπτομέρειες και διακοσμητικά σε δωμάτιο

  “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”…ή είναι; Τα μεταλλικά χρώματα όπως το χρυσό, το ασημί, το ροζ-χρυσό είναι εξαιρετικές επιλογές για να δώσεις λίγη λάμψη στον χώρο. Πρόσθεσε μικρές – ή και μεγάλες- μεταλλικές λεπτομέρειες στο χώρο και κέρδισε λίγο επιπλέον φως. Μερικές ιδέες είναι :

  • Μεταλλικά πόμολα σε ντουλάπες ή συρταριέρα
  • Μεταλλικό κάδρο σε καθρέπτη
  • Κουρτινόξυλο με χρυσές ή ασημί λεπτομέρειες
  • Χρυσά ή ασημί διακοσμητικά χώρου

  Δες επίσης : 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις με γούστο με χρυσό και ασημί

  Εάν έχεις παράπονο από κάποιο δωμάτιο που δεν είναι αρκετά φωτεινό, μην ανησυχείς. Με αυτές τις έξυπνες συμβουλές θα μπορέσεις να γεμίσεις φως ένα σκοτεινό δωμάτιο και να απολαύσεις κάθε ώρα που περνάς σε αυτό.