μυρωδιά τσιγάρου

Διώξε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι!

Το κάπνισμα είναι μια κακία συνήθεια που δυστυχώς υιοθετείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Εκτός από τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην υγεία, το κάπνισμα συνοδεύεται και από μια δυσάρεστη μυρωδιά. Αυτή η μυρωδιά είναι αρκετά επίμονη και απορροφάται από ύφασμα, καναπέδες, κουρτίνες. Δυστυχώς, η μυρωδιά του τσιγάρου δεν αποβάλλεται εύκολα από τους κλειστούς χώρους όπως τα σπίτια!

Εάν καπνίζεις ή έχεις κάποιον που καπνίζει στο σπίτι και θέλεις να διώξεις αυτή τη μυρωδιά, τότε μείνε σε αυτό το άρθρο. Διάβασε εδώ με ποιους τρόπους μπορείς να ελαττώσει και να εξαφανίσεις όσο το δυνατόν καλύτερα την μυρωδιά του τσιγάρου από παντού.

Διώξε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι και τα υφάσματα!

 

Αέρισε καλά το χώρο

ανοιχτά παράθυρα

Το πρώτο βήμα στο να απαλλαγείς από την μυρωδιά του τσιγάρου είναι ο καθαρός αέρας. Αν ο χώρος είναι αποπνικτικός, άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και τις πόρτες. Ο καθαρός αέρας θα πάρει μαζί του όσο περισσότερο γίνεται τη δυσάρεστη μυρωδιά. Υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια κάθε φορά που υπάρχει η μυρωδιά στο σπίτι και θα δεις ότι θα μειωθεί κατά πολύ η ύπαρξη της στο χώρο.

Δες επίσης : Πως θα απαλλαγείς από τις ενοχλητικές οσμές στο σπίτι!

Βάλε μαγειρική σόδα

μαγερική σόδα

Η  μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις θαυματουργές της ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στο καθάρισμα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική κατά των οσμών. Η μαγειρική σόδα, όπως φαίνεται, μπορεί να ελαττώσει ή και να εξουδετερώσει την μυρωδιά του τσιγάρου στο χώρο, τα έπιπλα και τα υφάσματα.

Δες επίσης : Που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα!

Εάν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις για τον χώρο που μυρίζει τότε τοποθέτησε μικρά μπαλάκια με μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία διάσπαρτα. Άφησε τα για τουλάχιστον 24 ώρες και η σόδα θα κάνει τα μαγικά της.

Δες επίσης : Οι μαγικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας!

Εάν θέλεις να εξουδετερώσεις τη μυρωδιά από χάλια ή καναπέδες, τότε άπλωσε ένα λεπτό στρώμα από μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια. Άφησε το για τουλάχιστον δύο ώρες αλλά ιδανικά για μια ημέρα. Ύστερα, μάζεψε την με ηλεκτρική σκούπα.

Για αντικείμενα που μυρίζουν όπως διακοσμητικά, βιβλία ή οτιδήποτε δεν μπορεί να πλυθεί εύκολα τότε υπάρχει μια καλή λύση. Βάλε μαγειρική σόδα σε μια σακούλα και βάλε τα αντικείμενα αυτά μέσα στη σακούλα. Δέσε τη σακούλα πολύ καλά και άφησε τα για αρκετές ώρες. Τίναξε τα καλά πριν τα αφαιρέσεις.

Δες επίσης : Οι 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρική σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού!

Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι και το ξύδι γενικότερα, έχουν πολύ καλές ιδιότητες στο καθάρισμα. Χρησιμοποιούνται για τον γενικό καθαρισμό του σπιτιού με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Για να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα ενός χώρου που μυρίζει από τσιγάρο, γέμισε μπολ με ξύδι και μοίρασε τα στον χώρο. Άφησε τα για τουλάχιστον 24 ώρες.

Άμα θέλεις να γίνει πιο γρήγορα αυτή η διαδικασία, τότε βάλε νερό και ξύδι σε μια κατσαρόλα και άσε την να βράζει αργά για 2-3 ώρες. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν θα επιτρέψουν τη διάχυση από το ξύδι σε όλη την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.

Δες επίσης : 5 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με λευκό ξύδι!

Ρούχα και υφάσματα που μπορούν να πλυθούν χωρίς πρόβλημα, μπορούν να απαλλαχτούν πιο αγγλικά από τη μυρωδιά του τσιγάρου. Απλά βάλε τα στο πλυντήριο με μια κούπα λευκό ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού. Προγραμμάτισε την πλύση κανονικά.

Δες επίσης : 4 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για το καθάρισμα του σπιτιού σου!

Χρησιμοποίησε ατμό

ατμοκαθαριστής

Η χρήση του ατμού είναι πολύ βοηθητική αφού η υψηλή θερμοκρασία βοηθάει τις μυρωδιές και τα μικρόβια να εξαφανιστούν. Κυρίως για επιφανείς όπως στρώματα, καναπέδες, κουρτίνες ή χάλια, ο ατμοκαθαριστής αποτελεί κορυφαία επιλογή. Μπορείς να βρεις ατμοκαθαριστή στην αγορά για να τον έχεις και για μελλοντικές χρήσεις ή να αναζητήσεις αυτή την υπηρεσία σε έναν επαγγελματία.

Δες επίσης : 10 Εύκολοι τρόποι να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Το κάπνισμα σίγουρα αποτελεί μια δυσάρεστη συνήθεια. Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι ενοχλητική τόσο για τους καπνιστές όσο και για τους μη καπνιστές. Με τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσεις να απαλλαγείς οριστικά από την μυρωδιά του τσιγάρου. Πες αντίο στις οσμές και ανανέωσε για τα καλά το χώρο σου!