αφυγραντήρας καταπολεμήσεις υγρασία

5 Τρόποι να καταπολεμήσεις την υγρασία στο σπίτι

Ένα πρόβλημα που πολλοί αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας είναι η υγρασία. Μπορείς να αντιληφθείς την υγρασία είτε από τη βαριά ατμόσφαιρα που προκαλεί είτε ακόμα και από τη μυρωδιά ή τη μούχλα που μπορεί να δημιουργηθεί στους τοίχους. Όπως και να έχει, οι συνέπειες της είναι τέτοιες που πρέπει να καταπολεμήσεις την υγρασία πριν προκαλέσει ζημιές.

Η υγρασία στο σπίτι, εκτός από το ότι είναι αντιαισθητική είναι και άκρως ανθυγιεινή και μπορείς να επιβαρύνει την υγεία σου. Δες λοιπόν 5 τρόπους να καταπολεμήσεις την υγρασία στο σπίτι!

Πως να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο σπίτι!

 

1. Άνοιξε το κλιματιστικό σου

κλιματιστικό

Το κλιματιστικό σου μπορεί να αποτελέσει μεγάλο βοηθό στην προσπάθεια σου να μειώσεις την υγρασία στο σπίτι. Ήξερες ότι τα κλιματιστικά έχουν και λειτουργία αφύγρανσης, προσαρμοσμένες ακριβώς στο σκοπό που το χρειάζεσαι κι εσύ; Με τον τρόπο αυτό ο αέρας γίνεται καθαρότερος και με λιγότερους υδρατμούς.

Δες επίσης: Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει: καλοριφέρ ή air condition;

2. Μην απλώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι

κρεμασμένα ρούχα

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι το χειμώνα είναι να στεγνώνουμε τα πλυμένα ρούχα μέσα στο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η υγρασία από τα ρούχα να μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα. Ίσως μάλιστα να έχεις παρατηρήσει ότι όταν απλώνεις τα ρούχα μέσα σε πονάει το κεφάλι ή η μύτη σου μπουκώνει! Απόφυγε λοιπόν τη συνήθεια αυτή (όσο δύσκολο κι αν είναι το χειμώνα) και προτίμησε να βάζεις πλυντήριο τις ηλιόλουστες μέρες.

Δες επίσης: Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

3. Αέρισε το σπίτι

παράθυρο μισάνοιχτο

Έχεις παρατηρήσει ότι συχνά η υγρασία εμφανίζεται σε χώρους που δεν έχουν καλό αερισμό, όπως ένα υπόγειο ή ένα σπίτι που μένει κλειστό για καιρό; Αυτό συμβαίνει επειδή οι χώροι αυτοί δεν αερίζονται. Φρόντισε λοιπόν να αερίζεις καθημερινά τα δωμάτια για μερικά λεπτά! Αν και το χειμώνα το κρύο είναι πολύ, δεν πρέπει να αμελήσεις αυτή τη συνήθεια.

Δες επίσης: Πώς να καλύψεις έναν τοίχο που έχει υγρασία!

4. Άνοιξε τον απορροφητήρα όταν μαγειρεύεις

απορροφητήρας κουζίνα

Όταν μαγειρεύεις στην κουζίνα δημιουργούνται πολλοί υδρατμοί. Ο απορροφητήρας σου όμως εκτός από τις μυρωδιές θα πάρει και την υγρασία! Φρόντισε λοιπόν να τον κρατάς ανοιχτό όταν μαγειρεύεις και ακόμα και μερικά λεπτά μετά το μαγείρεμα αν θέλεις να περιορίσεις την υγρασία στην κουζίνα.

Δες επίσης: Διώξε την μυρωδιά μούχλας από το σπίτι και τα ρούχα

5. Επένδυσε σε έναν αφυγραντήρα

αφυγραντήρας καταπολεμήσεις υγρασία

Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου τότε η αγορά ενός αφυγραντήρα θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες στο σπίτι σου. Θα βρεις στην αγορά αφυγραντήρες για όλες τις οικονομικές δυνατότητες και με διάφορα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις ανάγκες σου. Θα δεις ότι με έναν αφυγραντήρα εκτός από το ότι η ατμόσφαιρα θα γίνει ευχάριστη, θα αισθάνεσαι το σπίτι σου πιο ζεστό!