Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες

    Όπως όλοι ξέρουμε, τα φυτά και τα λουλούδια είναι ένα υπέροχο στοιχείο διακόσμησης στα σπίτια μας. Λίγες γλάστρες ή βάζα με κάποια λουλούδια ομορφαίνουν αμέσως τον χώρο, προσθέτουν ζωντάνια, θετική ενέργεια και φυσικά ωραία μυρωδιά. Ειδικότερα οι πήλινες γλάστρες, οι στάμνες και τα πιθάρια είναι κλασική επιλογή και δίνουν έναν πιο vintage χαρακτήρα. Μπορούμε να βρούμε πολλούς τρόπους για διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες. Αν έχουμε κήπο, τότε αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για να δημιουργήσουμε. Αλλά ακόμα και χωρίς κήπο, μπορούμε να διακοσμήσουμε με τις γλάστρες μας το μπαλκόνι ή και το εσωτερικό του σπιτιού.

    Ιδέες διακόσμησης με γλάστρες, στάμνες και πιθάρια!

     

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες και λουλούδια

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες και λουλούδια

    Η πιο απλή και κλασική ιδέα για να διακοσμήσεις με πήλινες γλάστρες, είναι να επιλέξεις κάποια ωραία λουλούδια για αυτές. Επίσης, θα μπορούσες να διαλέξεις κάποια ιδιαίτερη γλάστρα, όπως, για παράδειγμα, μία με σκαλιστές λεπτομέρειες. Με τις γλάστρες αυτές μπορείς να ομορφύνεις τα σκαλοπάτια στην είσοδό σου ή το μονοπάτι στην αυλή σου που οδηγεί στην έξοδο.

    Πήλινες γλάστρες σε φράχτες και πόρτα

    Πήλινες γλάστρες σε φράχτες και πόρτα

    Μία ακόμη πανέμορφη ιδέα διακόσμησης είναι τα μικρά πήλινα γλαστράκια, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον φράχτη σου ή την εξώπορτα. Για να έχεις ένα όμορφο και πλούσιο αποτέλεσμα, διάλεξε τουλάχιστον πάνω από πέντε γλάστρες, στις οποίες θα φυτέψεις διαφορετικού χρώματος λουλούδια και φυτά. Έτσι θα έχεις μία πολύ χαριτωμένη σύνθεση. Αν θέλεις να δώσεις ακόμα μία έξτρα πινελιά, μπορείς να βάψεις τις γλάστρες σου σε διάφορα χρώματα.

    Δες επίσης: 45 Φανταστικές επιλογές για διακόσμηση κήπου με πιθάρια και γλάστρες!

    Κιούπια με χαλίκια

    Κιούπια με χαλίκια

    Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό για τον στολισμό της αυλής σου από τις συνηθισμένες γλάστρες με λουλούδια, αυτή είναι η λύση. Αντί για φυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαλίκια και πέτρες. Η πιο ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσεις μονοπάτια από χαλίκια, τα οποία θα πηγάζουν από κάποιο μεγάλο πιθάρι ή κιούπι. Είναι σίγουρα μια πρωτότυπη ιδέα που θα συναρπάσει όλους όσους επισκεφθούν τον κήπο σου.

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες με “ρυάκι” λουλουδιών

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες με "ρυάκι" λουλουδιών

    Η πιο εντυπωσιακή πρόταση για να στολίσεις με γλάστρες και στάμνες είναι αυτή! Μπορείς να τοποθετήσεις τις γλάστρες, τις στάμνες και τα πιθάρια στο πλάι και από μέσα τους να ξεπροβάλλουν διάφορα λουλούδια. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα πανέμορφο “ρυάκι” λουλουδιών.

    Δες επίσης: 24 Ιδέες για διακόσμηση αυλής με γλάστρες!

    Στάμνες σε λιμνούλα στον κήπο

    Στάμνες σε λιμνούλα στον κήπο

    Μία άλλη δημιουργική ιδέα για να χρησιμοποιήσεις τις στάμνες στην αυλή σου είναι σε μια λιμνούλα. Και αν δεν έχεις λίμνη, αλλά πάντα σου άρεσε η ιδέα, δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις μία. Μπορείς να τοποθετήσεις τις στάμνες με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι το νερό πηγάζει από εκεί και χύνεται όμορφα μέσα στη λίμνη.

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες σε παλέτα

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες σε παλέτα

    Αν έχεις μικρά γλαστράκια και αποζητάς μία πιο διακριτική, αλλά εξίσου εντυπωσιακή διακόσμηση, η απάντηση βρίσκεται στις ξύλινες παλέτες. Μπορείς να τοποθετήσεις μία είτε στην αυλή σου είτε στο μπαλκόνι σου και να στερεώσεις πάνω της διάφορες πήλινες γλάστρες.

    Δες επίσης: 25 Υπέροχες DIY ιδέες για γλαστράκια!

    Στεφάνι από γλάστρες

    Στεφάνι από γλάστρες

    Μία άκρως πρωτότυπη ιδέα για να ενσωματώσεις τα μικρά πήλινα γλαστράκια στη διακόσμησή σου είναι να δημιουργήσεις ένα στεφάνι από αυτά. Μπορείς να τα δέσεις μεταξύ τους και να φτιάξεις ένα μοναδικό στεφάνι που θα κρεμάσεις στην πόρτα σου.

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες κρεμασμένες στο μπαλκόνι

    Διακόσμηση με πήλινες γλάστρες και στάμνες κρεμασμένες στο μπαλκόνι

    Ακόμα μια ιδέα για εσένα που μπορεί να μην έχεις κήπο, αλλά σου αρέσουν οι γλάστρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρές πήλινες γλάστρες, να δημιουργήσεις ωραίες συνθέσεις, δένοντάς τες, και να τις κρεμάσεις από το ταβάνι στο μπαλκόνι σου.

    Δες επίσης: 8 Πρωτότυπες DIY γλάστρες για τη βεράντα ή τον κήπο σου!

    Πήλινες γλάστρες στο παράθυρο

    Πήλινες γλάστρες στο παράθυρο

    Φυσικά ένα κλασικό και αγαπημένο μέρος για να τοποθετήσουμε τις γλάστρες μας είναι τα παράθυρα. Αν, μάλιστα, διαθέτεις και vintage παντζούρια, μία ωραία ιδέα θα ήταν να κρεμάσεις κάποιες γλάστρες από αυτά.

    Πήλινες γλάστρες στον τοίχο

    Πήλινες γλάστρες στον τοίχο

    Τέλος, μια ωραία πρόταση για τις πήλινες γλάστρες σου είναι ο τοίχος. Μπορείς να τις τοποθετήσεις σε κρεμαστά ή και κανονικά ράφια. Δημιούργησε τριάδες γλαστρών και ομόρφυνε με αυτό τον τρόπο οποιονδήποτε τοίχο.

    Δες επίσης: 8 Όμορφες ιδέες για να ζωγραφίσεις τις γλάστρες σου!

    Αυτές ήταν μερικές μόνο ιδέες για το πώς μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι και τον κήπο σου με πήλινες γλάστρες, στάμνες, κιούπια και πιθάρια. Χρησιμοποίησε δημιουργικά τη φαντασία σου και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.