7-symboules-gia-ton-fwtismo-tou-spitiou-sou

    7 Συμβουλές για τον φωτισμό του σπιτιού σου

    Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην εσωτερική διακόσμηση. Και αυτό όχι μόνο για πρακτικούς λόγους αλλά γιατί πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο και την ατμόσφαιρα του.

    Έτσι, μην βιαστείς να αγοράσεις τα φωτιστικά του σπιτιού σου, αλλά κάνε ένα σχέδιο για το πώς θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον φωτισμό σε κάθε χώρο και τι αίσθηση θέλεις να δημιουργήσεις στο σπίτι σου.

    Σήμερα έχω συγκεντρώσει τις 11 πιο χρήσιμες συμβουλές που βρήκα για να σε βοηθήσω να χρησιμοποιήσεις τον φωτισμό προς όφελος σου!

    1. Κατανόησε τους διαφορετικούς τύπους φωτισμού

    therma-fwta-kouzina

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φωτίσεις έναν χώρο. Υπάρχει φωτισμός που είναι έντονος και λειτουργικός, και άλλος ο οποίος είναι περισσότερο ατμοσφαιρικός.

    Πρώτα κάνε μία έρευνα για να αποφασίσεις τί είδους φωτισμού ταιριάζει στον χώρο που θέλεις να διακοσμήσεις.

    2. Μεγιστοποίησε το φυσικό φως

    fysiko-fws-saloni

    Έχεις φυσικό φως στο σπίτι σου το οποίο καλύπτεται ή δεν αξιοποιείται πλήρως; Πριν να ξεκινήσεις να κάνεις τρόπους να φωτίσεις τεχνητά το σπίτι σου, φρόντισε να έχεις αξιοποιήσει το φυσικό φως το οποίο ήδη έχεις.

    Τίποτα δεν συγκρίνεται με το φως του ήλιου, ειδικά τις πρωινές ώρες.

    3. Σκέψου την χρησιμότητα του χώρου.

    fwtismos-trapezaria

    Όπως είπαμε πριν, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φωτισμού.

    Διαφορετικό φως θα χρειαστείς για την κουζίνα και διαφορετικό για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.

    Σαν γενικό κανόνα, θα σου πρότεινα για τα δωμάτια που έχουν πρακτική χρήση, όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο, να επιλέξεις πιο έντονα φώτα που θα σε διευκολύνουν.

    Αντίθετα, για τα δωμάτια που κύριος σκοπός τους είναι η χαλάρωση και ο ύπνος, όπως είναι το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, επέλεξε φώτα χαμηλά, ατμοσφαιρικά και θερμά.

    Δες εδώ τα αγαπημένα μας φωτιστικά για να αναβαθμίσεις την κουζίνα σου!

    4. Τόνισε το σχήμα και το μέγεθος του δωματίου

    fwtismos-saloni-thleorasi

    Η αλήθεια είναι πως ο φωτισμός μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο, μεγαλύτερο ή και με διαφορετικό σχήμα.

    Αυτό σημαίνει πως μπορείς κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το δωμάτιο όπως θέλεις εσύ. Για παράδειγμα, εάν στο σαλόνι σου έχεις ένα έπιπλο τηλεόρασης με ράφια μπορείς να χρησιμοποιήσεις σποτάκια ή led για να τονίσεις το σχήμα και τις γωνίες του.

    Το ίδιο μπορείς να κάνεις με σποτ σε τοίχους του χολ σου για να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο.

    5. Στρώσεις και στρώσεις φωτισμού

    diaforetikoi-typoi-fwtismou

    Για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, ίσως να μην χρειαστεί απλά ένα φωτιστικό οροφής. Αντίθετα, δημιούργησε έναν εσωτερικό φωτισμό με επίπεδα και με πολλές πηγές φωτός.

    Χρησιμοποίησε λάμπες στα κομοδίνα, σποτ σε τοίχους, κρυφούς φωτισμούς σε έπιπλα και ακόμα και κεριά για ένα πολυεπίπεδο και εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

    6. Δημιούργησε συμμετρία και ισορροπία

    symmetrikos-fwtismos

    Η συμμετρία και η ισορροπία είναι αναπόσπαστα κομμάτια ενός αρμονικού αποτελέσματος στην εσωτερική διακόσμηση, όπως άλλωστε και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

    Για να πετύχεις λοιπόν την αρμονία μέσω του φωτισμού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο ιδανικό λαμπατέρ σε κάθε κομοδίνο, να τοποθετήσεις δύο σποτ σε κάθε πλευρά ενός πίνακα ή ίδια φωτιστικά σε κάθε γωνία ενός επίπλου για τηλεόραση.

    Σκέψου ότι δημιουργείς συμμετρικά μοτίβα στον χώρο σου χρησιμοποιώντας το φως.

    7. Διάλεξε την κατάλληλη θερμότητα

    therma-fwta-kouzina

    Η θερμότητα που έχει ένα φως είναι εξαιρετικά σημαντική για την αίσθηση που θα αποπνέει. Σε αυτή τη φάση λοιπόν πρέπει να αναρωτηθείς ποιος είναι ο σκοπός του χώρου σου. Τι θέλεις να νιώθουν όσοι τον επισκέπτονται;

    Εάν διακοσμείς το οικογενειακό σου σαλόνι για παράδειγμα, θα προτιμούσες θερμά φώτα, που αποπνέουν μία αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής.

    Δες εδώ πως μπορείς να δημιουργήσεις τον πιο cozy χώρο με φωτισμό!

    Αντιθέτως, εάν διακοσμείς έναν επαγγελματικό χώρο ή έναν χώρο που πρέπει να είναι πιο ψυχρός, θα επιλέξεις φώτα τα οποία είναι πιο ψυχρά, πρακτικά και στοχεύουν στην λειτουργικότητα.