ελέβορος χειμωνιάτικα λουλούδια

5 Χειμωνιάτικα λουλούδια ανθεκτικά στο κρύο

Συνήθως το χειμώνα βλέπουμε άδεια παρτέρια και γλάστρες στα μπαλκόνια και στους κήπους. Κι αυτό γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν όμορφα χειμωνιάτικα λουλούδια για να τα διακοσμήσουν. Μπορεί η άνοιξη και το καλοκαίρι να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία σε φυτά για να διακοσμήσουν τον κήπο και το μπαλκόνι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το χειμώνα έχεις ξεμείνει από επιλογές.

Πράγματι, μπορείς να δώσεις χρώμα στις χειμωνιάτικες γλάστρες σου με τα κατάλληλα λουλούδια που θα αντέξουν στην εποχή. Ανακάλυψε λοιπόν 5 χειμωνιάτικα λουλούδια ανθεκτικά στο κρύο!

5 Όμορφα λουλούδια για το μπαλκόνι και τον κήπο το χειμώνα!

 

1. Πανσές

πανσέδες

Οι πανσέδες αποτελούν πανέμορφα και χαρακτηριστικά λουλούδια με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μάλιστα, είναι και αρκετά ανθεκτικά στο κρύο του χειμώνα, με αποτέλεσμα να είναι μια ιδανική επιλογή για τα παρτέρια σου. Μιας που ο χειμώνας στη χώρα μας είναι σχετικά ήπιος οι πανσέδες σου θα είναι ανθισμένοι το μεγαλύτερο μέρος της εποχής και θα σου χαρίσουν χρωματιστές γλάστρες που θα σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Δες επίσης: 6 Λουλούδια τεσσάρων εποχών!

2. Κίτρινο γιασεμί

κίτρινο γιασεμί χειμωνιάτικα λουλούδια

Το κίτρινο γιασεμί που στα αγγλικά λέγεται winter jasmine αποτελεί ένα εύκολο φυτό που θα δώσει όμορφο κίτρινο χρώμα το χειμώνα, μιας και τότε είναι η εποχή που ανθίζει. Αν και μοιάζει με το κλασικό γιασεμί δεν είναι τόσο αρωματικό. Ακόμα, αποτελεί αναρριχώμενο φυτό επομένως με το κατάλληλο υπόστρωμα μπορεί να αναπτυχθεί και να γεμίσει φράχτες ή τοίχους.

Δες επίσης: Ποιες σημασίες κρύβουν τα χρώματα των λουλουδιών!

3. Κυκλάμινο

ροζ κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χειμωνιάτικα λουλούδια κι αυτό εν μέρει γιατί έχει άνθη με πανέμορφα χρώματα. Παραμένει ανθισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και είναι μια τέλεια προσθήκη για χρώμα στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο. Θυμήσου να το ποτίζεις συχνά αλλά όχι με τεράστιες δόσεις νερού!

Δες επίσης: Ποια 6 φυτά φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι!

4. Ελλέβορος

ελέβορος χειμωνιάτικα λουλούδια

Ο ελλέβορος είναι μια πόα με εντυπωσιακά άνθη που μπορείς να φυτέψεις το καλοκαίρι. Έτσι, κατά το τέλος του φθινοπώρου θα ανθίσει και θα διατηρήσει τα άνθη του μέχρι την άνοιξη. Με τον τρόπο αυτό θα χαίρεσαι αυτά τα όμορφα κα ιδιαίτερα λουλούδια όλο το χειμώνα!

Δες επίσης: 5 Όμορφες πρασινάδες που θα ανανεώσουν το σπίτι!

5. Ίληξ

ίληξ

Το ίληξ είναι ένας θάμνος με πολύ χαρακτηριστικά φύλλα αλλά και κατακόκκινους καρπούς που θα δώσουν χρώμα όπου κι αν το φυτέψεις! Πρόκειται για ένα φυτό ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ακόμα, οι όμορφοι αυτοί καρποί διατηρούνται τη μεγαλύτερη περίοδο του χειμώνα και μπορείς άνετα να κόψεις τα κλαδιά και να διακοσμήσεις με αυτά τα βάζα σου το χειμώνα.