χέρι κρατάει τσιγάρο αναμμένο απαλλαγείς μυρωδιά τσιγάρου

Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι!

Το τσιγάρο, πέρα από μια πολύ βλαβερή συνήθεια είναι και μια συνήθεια με πολύ δυσάρεστη οσμή. Η μυρωδιά του τσιγάρου αποτελεί μια από τις πιο ενοχλητικές αλλά και επίμονες οσμές, από την οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείς.

Πράγματι, όσο και να αερίζεις το σπίτι πολλές φορές η μυρωδιά αυτή φαίνεται σαν να μη φεύγει με τίποτα. Υπάρχουν όμως τρόποι να την εξαφανίσεις. Μάθε λοιπόν πως μπορείς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του τσιγάρου στο σπίτι σου!

Διώξε εύκολα τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι!

 

1. Πλύνε όσα υφάσματα μπαίνουν στο πλυντήριο

σεντόνι μπαίνει πλυντήριο απαλλαγείς μυρωδιά τσιγάρου

Αν ο καναπές σου, οι πολυθρόνες και τα μαξιλάρια σου έχουν αποσπώμενο ύφασμα τότε έχεις σωθεί! Κι αυτό γιατί μπορείς πολύ απλά να τα αφαιρέσεις και να τα πλύνεις προσεκτικά στο πλυντήριο. Ακόμα, βάλε στο πλυντήριο και τα καλύμματα του κρεβατιού ακόμα κι αν διατηρείς κλειστή την πόρτα του υπνοδωματίου σου. Σίγουρα θα έχουν πάρει και αυτά μυρωδιά τσιγάρου αν κάπνιζες στο υπόλοιπο σπίτι.

Δες επίσης: 9 Τρόποι για να μυρίζει το σπίτι σου υπέροχα!

2. Τοποθέτησε μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα ξύλινη κουτάλα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά που έχεις στο σπίτι σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις σε βάθος μιας που έχει την ικανότητα να απορροφά τις οσμές. Για το λόγο αυτό μπορείς να την τοποθετήσεις σε υφάσματα που δεν αφαιρούνται (για παράδειγμα αυτά του καναπέ) ή στα χαλιά. Άπλωσε τη μαγειρική σόδα και άφησε την να σταθεί για ώρες. Στη συνέχεια απομάκρυνε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Δες επίσης: Οι 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρική σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού!

3. Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

άσπρο ξύδι σφουγγάρι καθαριότητα

Ένα ακόμα απλό και μαγικό καθαριστικό είναι το λευκό ξύδι. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο αν θέλεις να αφαιρέσεις τη μυρωδιά του τσιγάρου από σκληρές επιφάνειες, όπως πατώματα και τοίχοι. Κάνε ένα μείγμα με τα 2/3 να αποτελούνται από λευκό ξύδι και το 1/3 από νερό και ψέκασε το στις επιφάνειες που θέλεις, τρίβοντας τες ελαφρά.

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με λευκό ξύδι!

4. Διακόσμησε με φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

πολύχρωμες γλάστρες διάφορα φυτά

Η διακόσμηση με φυτά έχει άπειρα πλεονεκτήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι ότι αν επιλέξεις συγκεκριμένα φυτά μπορείς να κάνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου καθαρότερη. Με άλλα λόγια υπάρχουν φυτά που καθαρίζουν τον αέρα, απομακρύνοντας βλαβερές ουσίες. Μερικά τέτοια φυτά είναι η φτέρη, η δράκαινα, ο φίκος και το σπαθύφυλλο.

Δες επίσης: Τι παρατηρούν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου όσον αφορά την καθαριότητα!

5. Βράσε μήλο με κανέλα

μήλο κανέλα βράζουν κατσαρόλα

Δες επίσης: 10 Εύκολοι τρόποι να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Η μυρωδιά του μήλου και της κανέλας είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή μυρωδιά και αρκετά έντονη ώστε να καλύψει αυτή του τσιγάρου. Κόψε λοιπόν μερικά κομμάτια μήλου και άφησε τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγα sticks κανέλας. Είναι σίγουρο ότι η υπέροχη μυρωδιά θα γεμίσει το σπίτι!