8 Τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση το 2022

  Η άνοιξη είναι πλέον εδώ και μας καλεί σε αλλαγές και ανανεώσεις. Η διακόσμηση του σπιτιού είναι ένας βασικός τομέας στον οποίο μπορούμε να κάνουμε κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Η προσθήκη μερικών στοιχείων, αντικειμένων, χρωμάτων και υφασμάτων θα κάνουν τη διαφορά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και φυσικά κάποιες μικρές αλλαγές θα φτιάξουν και τη δική μας διάθεση και θα μας βάλουν στο πνεύμα της άνοιξης. Αν θέλεις και εσύ μία ανανέωση στο σπίτι σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις μεγαλύτερες τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση για το 2022.

  Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι αυτή την άνοιξη!

   

  Παστέλ χρώματα

  Παστέλ χρώματα

  Τα παστέλ χρώματα είναι μία από τις βασικότερες τάσεις αυτής της άνοιξης για το σπίτι και όχι άδικα. Είναι όμορφα και γλυκά χρώματα, τα οποία προσδίδουν ηρεμία στον χώρο και μας χαλαρώνουν. Μπορείς να προσθέσεις παστέλ χρώματα σε οποιαδήποτε μορφή. Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιείς στη διακόσμησή σου.

  Γεωμετρικά μοτίβα στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Γεωμετρικά μοτίβα στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Τα γεωμετρικά σχήματα καταφέρνουν να βρίσκουν πάντα μία θέση στο σπίτι μας. Φυσικά και φέτος θα τα δούμε σε κάθε έκφανση της διακόσμησης. Σε ταπετσαρίες, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, φωτιστικά και ακόμα και έπιπλα. Και επειδή η γεωμετρικότητα θα προσδώσει μια ωραία συμμετρία στον χώρο, μη διστάσεις να την εντάξεις οπουδήποτε.

  Δες επίσης: 7 Τάσεις διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν το 2022

  Κοντά στη φύση

  φύση στη διακόσμηση σπιτιού

  Όπως έχουμε δει όλη αυτή τη χρονιά, η φύση είναι πρωταγωνίστρια στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Έτσι και αυτή την άνοιξη, είναι βασικό να της δώσεις χώρο. Είτε αυτό σημαίνει μεγάλα ανεμπόδιστα παράθυρα με θέα τη φύση είτε ενσωμάτωσή της στο σπίτι με τη μορφή φυτών.

  Γυαλί στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Γυαλί στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Μία ακόμα τάση που θα δούμε πολύ αυτή την άνοιξη είναι το γυαλί ως υλικό σε έπιπλα και αντικείμενα, αλλά και σε μεγάλα παράθυρα. Πέρα από την οικολογική του σημασία ως ένα ανακυκλώσιμο υλικό, το γυαλί θα προσδώσει κομψότητα, πολυτέλεια και φινέτσα σε κάθε χώρο τον οποίο θα κοσμήσει.

  Δες επίσης: 6 Διακοσμητικές τάσεις για το σαλόνι σου το 2022

  Εκλεκτικό στυλ

  Εκλεκτικό στυλ

  Το eclectic style διακόσμησης είναι ένα mix πολλών διαφορετικών στυλ. Δε θέτει περιορισμούς, αλλά, αντίθετα, σε αφήνει να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου. Αν σου αρέσουν διάφορα είδη διακόσμησης και στοιχεία από διαφορετικές χρονικές περιόδους, τώρα είναι η στιγμή να τα συνδυάσεις όλα. Μπορείς να βρεις ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι σου.

  Πολύχρωμα λουλούδια στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Πολύχρωμα λουλούδια στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Και ποιος καλύτερος τρόπος να δηλώσεις τον ερχομό της άνοιξης από την προσθήκη λουλουδιών σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου; Για να δώσεις λίγο χρώμα στον χώρο σου, αλλά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου, προτίμησε φυσικά αληθινά και πολύχρωμα λουλούδια. Οι όμορφες μυρωδιές που αναδύουν είναι επίσης ένα στοιχείο που τα κάνουν ευπρόσδεκτα για το σπίτι σου.

  Japandi style

  Ένα ακόμα στυλ που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια και τη φετινή άνοιξη θα έχει την τιμητική του είναι το japandi. Όπως φανερώνει και το όνομά του, πρόκειται για τον πιο πετυχημένο συνδυασμό του σκανδιναβικού hygge με τον ιαπωνικό μοντέρνο μινιμαλισμό. Αν θέλεις, λοιπόν, να τον δοκιμάσεις, προσπάθησε να συνδυάσεις φυσικά οργανικά υλικά σε γήινες αποχρώσεις με τα πιο ψυχρά μίνιμαλ στοιχεία. Αυτό θα δώσει σίγουρα στο σπίτι σου την ισορροπία που αποζητάς.

  Δες επίσης: Ανοιξιάτικη διακόσμηση στο τραπεζάκι σαλονιού

  Λουλακί στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Λουλακί στις τάσεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

  Το λουλακί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα, το οποίο προσέλκυε ανέκαθεν το ενδιαφέρον των σχεδιαστών. Ωστόσο, αυτή την άνοιξη φαίνεται ότι θα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τη διακόσμηση του σπιτιού. Αυτό το μπλε πορφυρό βιολετί χρώμα θα δώσει στον χώρο σου την ένταση που ενδεχομένως του λείπει και θα τον κάνει να ξεχωρίσει.

  Αν αποζητάς την αλλαγή και ανανέωση στο σπίτι σου, ώστε να υποδεχτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άνοιξη, μπορείς να υιοθετήσεις κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω ιδέες και να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου γούστο και τις ανάγκες σου.