πλύσιμο πιάτων

5 Tips για εύκολο και γρήγορο πλύσιμο πιάτων!

Το πλύσιμο των πιάτων είναι από τις μεγαλύτερες αγγαρείες όσον αφορά τη καθαριότητα του σπιτιού. Πολλές φορές όμως, τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται. Με τα κατάλληλα εργαλεία και τη κατάλληλη τεχνική μπορείς να μειώσεις τον χρόνο που περνάς πλένοντας πιάτα στον μισό τουλάχιστον.

Πως θα γίνει αυτό; Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω 5 tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο πιάτων!

Πως να πλένεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα πιάτα!

 

1. Επένδυσε στα σωστά εργαλεία!

βούρτσα για τα πιάτα

Ένα και μοναδικό σφουγγάρι δεν είναι αρκετό για να πετύχεις ένα γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο πιάτων. Θα ήταν πολύ βοηθητικό να επενδύσεις σε μια βούρτσα για καθάρισμα με την οποία θα παίρνεις τα πολλά πολλά. Έτσι, θα γλιτώνεις το επίμονο τρίψιμο με το σφουγγάρι αλλά και το να πρέπει να ξεπλένεις το σφουγγάρι σου συνεχώς!

Δες επίσης: 4 Tips για να κάνεις το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι!

2. Να ξεπλένεις το πιάτο σου αφού το χρησιμοποιήσεις!

πλύσιμο βρώμικου πιάτου

Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη απλώς ξεπλένοντας ότι πιάτο ή ποτήρι χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, μπορεί να έφαγες ψωμί με μαρμελάδα. Θα σου πάρει λίγα δευτερόλεπτα να ξεπλύνεις τη μαρμελάδα από το πιάτο και να την αφήσεις στον νιπτήρα, ενώ αν άφηνες τον λεκέ να ξεραθεί μετά θα ήθελες αρκετά λεπτά για να τον καθαρίσεις.

Με λίγα λόγια, φρόντισε να είσαι λίγο προνοητική με τα πιάτα σου. Το ξέπλυμα είναι μια διαδικασία που δε θα σε καθηστερήσει από τη καθημερινότητα σου αλλά σίγουρα θα σου σώσει πολύ χρόνο αργότερα!

Δες επίσης: Τι δεν πρέπει να κάνεις στο πλυντήριο πιάτων!

3. Μούλιασμα πιάτων!

Το μούλιασμα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Γιατί να κάθεσαι να παιδεύεσαι με το να τρίβεις με το σφουγγάρι σου ενώ μπορείς να αφήσεις τα πιάτα να μουλιάσουν ώστε να μαλακώσουν οι λεκέδες;

Μπορείς μάλιστα, να έχεις μόνιμα τον νιπτήρα σου με λίγο νερό έτσι ώστε ότι πιάτο απομένει στον νιπτήρα να μουλιάζεται απευθείας!

Δες επίσης: 3 Κόλπα για να αδειάζεις το πλυντήριο πιάτων εύκολα!

4. Πλύσιμο με ζεστό νερό!

γυναίκα πλένει πιάτο

Όσον αφορά το μούλιασμα και το πλύσιμο γενικότερα, προτίμησε το ζεστό νερό. Με κρύο νερό απλώς δυσκολεύεις τη διαδικασία ενώ με ζεστό νερό οι βρωμιές θα φύγουν πολύ πιο εύκολα.

Δες επίσης: Τα 8 συνηθέστερα λάθη με το πλυντήριο πιάτων και πως να τα αποφύγεις!

5. Πλύνε τα πιάτα στη σωστή σειρά!

πλύσιμο πιάτων

Δες επίσης: Πως να γεμίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων!

Υπάρχει σωστή και λάθος σειρά να πλύνεις τα πιάτα; Όχι ακριβώς, αλλά υπάρχει ένας τρόπος, ο ‘σωστός’, που θα σε βοηθήσει να τα πλύνεις πολύ γρηγορότερα. Και αυτός είναι ο εξής: ξεκίνα με τα λιγότερο βρώμικα πρώτα και ύστερα αφιέρωσε χρόνο στα πολύ βρώμικα.

Γιατί αυτό; Όσο καθαρίζεις τα λιγότερο βρώμικα, το νερό και οι σαπουνάδες θα πέφτουν πάνω στα άλλα πιο βρώμικα πιάτα και έτσι θα είναι σαν να τα προπλένεις. Θα διώχνονται δηλαδή τα πολλά πολλά και εσύ ύστερα θα έχεις να κάνεις λιγότερη δουλειά!