Home Συμβουλές 6 Τρόποι για να απαλλαγείς από το κρυολόγημα!
tips-kriologima

6 Τρόποι για να απαλλαγείς από το κρυολόγημα!

by exypnes-idees

Αυτή είναι η εποχή που αρχίζουμε και αρρωσταίνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, από την ξαφνική αλλαγή του καιρού. Ήδη βλέπουμε τη μία μέρα να έχει ζέστη και ήλιο και την άλλη δυνατή βροχή. Οπότε κάπου κοντά είναι και το κρυολόγημα!

Το χειρότερο όμως είναι ότι αρχίζουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα το βράδυ, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε. Αρχικά το γδάρσιμο που νιώθουμε στον λαιμό, στην συνέχεια το τσούξιμο στην μύτη και το φτέρνισμα και για κερασάκι στην τούρτα η καταρροή.

Κάτι θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να ενισχύσουμε την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα θα έχουν οι συμβουλές που θα δεις στην συνέχεια, μιας και αν τις ακολουθήσεις θα μπορέσεις να απαλλαγείς από το κρύωμα μέσα σε 1 με 2 μέρες!

 

Πως μπορείς να απαλλαγείς από το κρυολόγημα σε χρόνο dt!

 

Φάε σκόρδο

ofeli-ugeia-skordo

Όταν λοιπόν ξεκινήσει το φτέρνισμα και ο πονόλαιμος φρόντισε να φας πολύ σκόρδο. Όχι για να μην σε πλησιάσει κανείς και τον κολλήσεις, αλλά ούτε και για να αποφύγει το κρύωμα εσένα.

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιμικροβιακές, αντιικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Για να μην το παρακάνεις όμως και δεν αντέχεις μετά ούτε εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, μπορείς να βάζεις καθημερινά στο γεύμα σου μια μικρή σκελίδα κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Α, και να έχεις μαζί σου μέντες για να λύσεις το θέμα της αναπνοής, αν και το πολύ να πρέπει να το κάνεις αυτό για 2 ημέρες.

Δοκίμασε να πάρεις συμπληρώματα

sumpliromata-diatrofis-kruologima

Όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα 500 με 1000 mg βιταμίνης C ανά ημέρα, μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά να απαλλαγείς από το συνάχι.

Δεν βοηθάει όμως μόνο η συγκεκριμένη βιταμίνη αλλά και η  β-γλυκάνη. Σε μια μελέτη του 2008, μια ομάδα η οποία χρησιμοποίησε ένα συμπλήρωμα με β-γλυκάνη είχε 23% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από την άλλη ομάδα, η οποία είχε λάβει ένα εικονικό φάρμακο. Οπότε κάνε κι εσύ μια δοκιμή!

Φάε κοτόσουπα

kriologima-simvoules

Δεν είναι τυχαίο το ότι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό όταν είμαστε άρρωστοι είναι η κοτόσουπα.

Η κυστεΐνη που περιέχεται στην κοτόσουπα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Στην ουσία απελευθερώνεται από το κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα και χρησιμοποιείται σαν φαρμακευτική  αγωγή για την βρογχίτιδα. Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος όμως, συμβάλλει τόσο η πρωτεΐνη όσο και τα μέταλλα από το κοτόπουλο.

Φόρα βρεγμένες κάλτσες

kaltses-simvoules

Παράξενο και όμως αληθινό! Σίγουρα πίστεψες ότι έκανα κάποιο λάθος, αλλά οφείλω να σε ενημερώσω ότι όντως είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται warming socks και σε συνεργασία με την φυσιολογία του σώματός μας μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, από τα κρυολογήματα και τους πονοκεφάλους μέχρι και την αϋπνία. Τι είναι όμως αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στο σώμα μας;

Η χαμηλή θερμοκρασία που έχουν εκείνη την ώρα οι κάλτσες κάνει το αίμα να απομακρυνθεί από το δέρμα και να επιστρέψει στα πόδια για να καταφέρει να ζεσταθεί και πάλι. Έτσι γίνεται πιο σωστή η ροή του αίματος, αποβάλλοντας τις τοξίνες.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου

enidatosi-organismou

Μην σταθείς μόνο στο ότι το νερό μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σου. Πίνοντας άφθονα υγρά μπορείς να “λιπαίνεις” τον λαιμό σου ώστε να μην ξεραίνεται. Τα ζεστά ροφήματα, όπως ήδη γνωρίζεις, είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικά, καθώς όταν εισπνέεις τον ατμό που βγαίνει από αυτά διεγείρονται οι τριχούλες που υπάρχουν στην μύτη με αποτέλεσμα να αποβάλλουν όλα τα μικρόβια.

Χρησιμοποίησε μηλόξυδο

miloxido

Το μηλόξυδο έχει αρκετές ιδιότητες, μιας και δίνει ενέργεια, μας ξεπρήζει και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέχρι και για την ακμή. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι βοηθάει πολύ και στον πονόλαιμο.

Τα μικρόβια σιχαίνονται το οξύ, οπότε πίνοντας μια κουταλιά της σούπας θα ψάχνουν τρόπο να εξαφανιστούν από τον οργανισμό σου.

Related Posts