Home Διακόσμηση 12 Ιδέες για σκαλοπάτια για να διακοσμήσεις τον κήπο σου!
skalopatia-diakosmisi-kipou

12 Ιδέες για σκαλοπάτια για να διακοσμήσεις τον κήπο σου!

by exypnes-idees

Αν είστε από τους τυχερούς και το σπίτι σας διαθέτει κήπο μπορείτε να τον διακοσμήσετε με κάποιο από τα διαφορετικά είδη σκαλιών για να δώσετε στυλ και να αλλάξει η εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού.

Ένας κήπος σίγουρα διαθέτει δέντρα, λουλούδια, γρασίδι και ίσως μερικά χαλίκια. Αυτό δεν τον κάνει σε τίποτα όμως να διαφέρει από τους υπόλοιπους. Αν θέλετε να δώσετε μια διαφορετική πινελιά, κάνοντας τον κήπο σας να ξεχωρίζει μπορείτε να φτιάξετε μια σκάλα και αυτομάτως να αλλάξετε όλη την εικόνα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο, τσιμέντο ή ακόμα και τούβλα. Ο χώρος θα φαίνεται πιο ιδιαίτερος, καθώς θα χωριστεί σε επίπεδα και σίγουρα πιο όμορφος.

Εδώ θα βρείτε πολλές διαφορετικές ιδέες για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας γούστο και εναρμονίζεται με τον χώρο σας.

Πώς θα μεταμορφώσετε τον κήπο σας με μία σκάλα

Πέτρινα σκαλιά

petroktisti-auli diakosmisi-kipou

plakostrwto-monopoati

ekswterikh-diakosmisi skalia-ston-kipo

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πέτρας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κήπο και είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε. Μπορείτε να κατασκευάσετε μια μοντέρνα σκάλα με πέτρες, μια vintage εκδοχή με πλακόστρωτο μονοπάτι που θα οδηγεί σε λίγα μικρά σκαλιά ή ακόμα και κλασσικές μεγάλες πέτρες να τοποθετηθούν σαν σκαλιά για να διαχωρίζουν τα επίπεδα αν θέλετε να διατηρήσετε το κλασσικό επαρχιώτικο στυλ που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα, όπως οτιδήποτε είναι κλασσικό.

Ανάλογα με το μήκος του κήπου, το είδος των φυτών και το πόσο πυκνή είναι η βλάστηση επιλέγετε αν θα κατασκευάσετε μικρά ή μεγάλα σκαλιά. Μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο και να δίνετε την αίσθηση ενός δρόμου που οδηγεί στη φύση.

Με τούβλα

khpos-apo-touvla

Μια ιδιαίτερη επιλογή συνιστούν τα τούβλα. Το κύριο υλικό ανοικοδόμησης ενός κτίσματος μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και σαν διάκοσμος και από ότι βλέπουμε τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Τα τούβλα με τα φυτά μπλέκονται πολύ ιδιαίτερα και αυτή η αντίθεση αφήνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ξύλινα σκαλιά

ksilina-skalia spiti-me-kipo

Το ξύλο μας δίνει πολλές επιλογές να το χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Για μια πιο μοντέρνα εκδοχή μπορούμε να κατασκευάσουμε μια εξέδρα με διαφόρου μήκους σκαλιά που θυμίζει καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης και ενδείκνυται για βραδιές με παρέα στον κήπο και πολλή διασκέδαση.

Μπορεί όμως κάλλιστα να διατηρήσει και το κλασσικό στυλ, για ένα σπίτι στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο και να συνδυαστεί με χαλίκια αφήνοντας το παλιό να συναντήσει το καινούριο.

Με τσιμέντο

petrina-skaliavintage-skalia

glamour-spiti

Το τσιμέντο είναι ίσως αυτό που μας επιτρέπει τις περισσότερες επιλογές και μας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε το χώρο όπως τον έχουμε φανταστεί.

Αν προτιμάς την απλότητα και στον κήπο προτιμάς να βλέπεις φυτά και τίποτα άλλο, αλλά θες να δώσεις μόνο μια μικρή πινελιά μπορείς να φτιάξεις λίγα σκαλιά, τα οποία θα έχουν χρηστικό χαρακτήρα και θα βοηθούν τη μετάβαση από τον κήπο στο σπίτι. Μπορούν να είναι απλά μεγάλα ή μικρά και ίσως να προσθέσεις μερικά χαλίκια για ακόμα πιο φυσικό περιβάλλον.

Αν απ΄την άλλη διαθέτεις ένα σπίτι σε νησί ή θες να δώσεις νησιώτικο στυλ τότε το σκηνικό μπορεί να καλύπτεται από το λευκό χρώμα. Για μια εξ’ ολοκλήρου μοντέρνα οπτική μπορείς να δημιουργήσεις μια λευκή σκάλα, η οποία θα προεκτείνεται και θα δημιουργεί διαχωριστικά για τα φυτά. Έτσι, διαμορφώνεις αυτόματα έναν πολύ μοντέρνο και στυλάτο χώρο έτοιμο να υποδεχτεί κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση.

Συνδυασμός

megala-skalia-khpou

Τέλος, αν σ’ αρέσει να μπλέκεις τα στυλ και τις τεχνοτροπίες ή απλά ανήκεις στους αναποφάσιστους μπορείς να συνδυάσεις παραπάνω από ένα υλικά και να δώσεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε, πέτρες, τούβλα και τσιμέντο και ο κήπος σου θα μεταμορφωθεί.

Βάλε στον χώρο πριν τα σκαλιά τούβλα, περιφερειακά πέτρες και κάνε τα σκαλιά τσιμεντένια. Αναλόγως μπορείς να χωρίσεις και τα φυτά και ο κήπος θα έχει γίνει πολυεπίπεδος. Δοκίμασε διαφορετικά στυλ και το αποτέλεσμα θα τους αφήσει όλους άφωνους.

Η εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου μετράει όσο και η εσωτερική. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το προσωπικό σου στυλ, δοκίμασε μία απ΄αυτές τις ιδέες και τις μέρες που ευνοεί ο καιρός δεν θα θες να πας πουθενά αλλού.

Related Posts

Leave a Comment