γκρι σαλόνι

Τα χρώματα των δωματίων επηρεάζουν την ψυχολογία!

Ήρθε η ώρα να βάψεις ένα δωμάτιο του σπιτιού και οι χρωματικοί συνδυασμοί παίρνουν φωτιά. Δεν ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις, να βάλεις ένα ενιαίο χρώμα, να βάλεις πολλά διαφορετικά; Άμα σου έλεγα όμως ότι τα χρώματα των δωματίων που επιλέγεις έχουν άμεση επίδραση στην ψυχολογία σου; Ίσως έτσι να μην το σκεφτόσουν και πολύ!

Άμα σκεφτείς ότι το κάθε χρώμα θα επηρεάζει την ψυχολογία σου και την καθημερινή σου ρουτίνα, επίλεξε πιο σοφά τα χρώματα των δωματίων! Για να μάθεις ακόμα περισσότερα για την ψυχολογία των δωματίων, διάβασε πως τα χρώματα των δωματίων επηρεάζουν την ψυχολογία!

Κι’ όμως, η ψυχολογία σου επηρεάζεται σύμφωνα με τα χρώματα των δωματίων!

 

Δωμάτιο σε χρώμα κόκκινο

κόκκινο δωμάτιο

Το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα. Κάποιοι μάλιστα το χαρακτηρίζουν ως το χρώμα του πάθους και του έρωτα. Το κόκκινο σαν χρώμα δωματίου, ανεβάζει την ενέργεια του και μπορεί να ξυπνήσει αισθήματα όπως πάθος, δύναμη ή και θυμό. Το κόκκινο είναι ιδανικό για να μπει στο χώρο της τραπεζαρίας, του σαλονιού ή της εισόδου του σπιτιού.

Δες επίσης : 4 Συμβουλές για το “τι χρώμα να βάψεις τους τοίχους σου”

Ροζ δωμάτιο

ροζ δωμάτιο

Το ροζ από την άλλη είναι ένα πιο ήπιο χρώμα. Συμβολίζει την αγάπη, την ευγένεια αλλά δείχνει να ανεβάζει και την δημιουργικότητα. Γι’ αυτό τον λόγο είναι ιδανικό να επιλέγεται είτε για παιδικό δωμάτιο είτε για γραφείο ή επαγγελματικό χώρο.

Δες επίσης : 5 Χρώματα για να συνδυάσεις με το ροζ στο σπίτι σου!

Χρώμα δωματίου πράσινο

πράσινο δωμάτιο

Το χρώμα πράσινο σπάνια θα είναι στις επιλογές για χρώματα δωματίων, αλλά άδικα. Είναι ένα χρώμα που προσδίδει ηρεμία, χαλάρωση και ανακουφίζει το άγχος. Μάλιστα, λένε ότι αυξάνει και την γονιμότητα. Αυτό το χρώμα είναι κατάλληλο για τον χώρο της κουζίνας, του υπνοδωματίου και του σαλονιού.

Δες επίσης : Το πράσινο χρώμα είναι φέτος στην μόδα στην διακόσμηση του σπιτιού!

Λευκό δωμάτιο

λευκό δωμάτιο

Το λευκό είναι μια κλασική επιλογή στα χρώματα δωματίων. Είναι ένα χρώμα που προσδίδει μια αίσθηση καθαριότητας, φρεσκάδας και είναι πολύ κλασικό. Επίσης, το λευκό χρώμα μπορεί να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό δε συμβαίνει μόνο όταν το λευκό επιλέγεται σαν χρώμα δωματίου αλλά και σαν χρώμα επίπλων. Εάν λοιπόν, έχεις έναν πιο περιορισμένο σε μέγεθος χώρο, τότε επίλεξε το λευκό χρώμα.

Δες επίσης : 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις με στυλ ένα λευκό δωμάτιο!

Δωμάτιο σε μωβ χρώμα

μωβ γραφείο

Το μωβ είναι ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χρώμα. Ανάλογα με την απόχρωση που βρίσκεται, πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο, προσδίδει και μια διαφορετική αίσθηση. Στις πιο σκούρες αποχρώσεις δείχνει μια πολυτέλεια και φινέτσα. Στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις προσδίδει ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη. Επίλεξε το για το υπνοδωμάτιο, το γραφείο ή το σαλόνι.

Δες επίσης : 4 Ιδιαίτεροι τρόποι να βάψεις τους τοίχους στο σπίτι σου!

Χρώμα δωματίου μπλε

μπλε δωμάτιο

Άλλο ένα χαλαρωτικό και καταπραϋντικό χρώμα είναι το μπλε. Φαίνεται πως αυτό το χρώμα ρίχνει την πίεση του αίματος και σε κάνει να αναπνέεις πιο αργά και πιο βαθιά, αποβάλλοντας έτσι το άγχος και την ένταση. Προτίμησε το για το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο ή το παιδικό δωμάτιο αλλά σε πιο ανοιχτή απόχρωση.

Δες επίσης : Πως να συνδυάσεις το μπλε και το γκρι στο σαλόνι σου!

Πορτοκαλί χρώμα

πορτοκαλι playroom

Ένα έντονο χρώμα, που επίσης προκαλεί ένταση και ενθουσιασμό. Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που σπάνια θα το δεις σε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, δεν είναι απαγορευτικό αφού δείχνει να αυξάνει τα επίπεδα δημιουργικότητας. Είναι ένα χρώμα που άνετα μπορεί να μπει σε χώρο που κάνεις γυμναστική ή στο playroom.

Δες επίσης : Υπέροχα χρώματα τοίχου για το Φθινόπωρο 2021

Γκρι χρώμα δωματίων

γκρι σαλόνι

Το γκρι είναι ένα χρώμα που μπήκε στις τάσεις της μόδας του εσωτερικού χώρου και όχι άδικα. Δίνει την αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης στον χώρο, σε κάνει να νιώθεις ευέλικτος και είναι ένα safe χρώμα αφού ταιριάζει με πολλά στυλ διακόσμησης και χρώματα επίπλων. Γενικά είναι ένα χρώμα πασπαρτού. Είναι διαχρονικό, κλασικό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο, ιδίως όταν συνδυαστεί με άλλες αποχρώσεις του. Μπορείς να το επιλέξεις για οποιοδήποτε δωμάτιο!

Δες επίσης : 13 Υπέροχες κρεβατοκάμαρες σε γκρι αποχρώσεις!

Εάν σκέφτεσαι τα χρώματα των δωματίων που θα επιλέξεις, μην αγχώνεσαι πια. Δες πως τα χρώματα των δωματίων επηρεάζουν την ψυχολογία σου, αλλάζουν την αύρα και την ενέργεια του σπιτιού και επίλεξε αυτό που ταιριάζει στις δικές σου απαιτήσεις!