πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Συμβουλές για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου!

Πολλές φορές συμβαίνει να συναντάς κάποιο γνωστό σου και να αναρωτηθείς με τι είναι αυτό που τον κάνει να μυρίζει τόσο όμορφα! Είναι η κολόνια ή απλά μυρίζουν ωραία τα ρούχα του; Και αν για όλα αυτα ευθύνεται ένα προιόν, τότε ποιο είναι αυτό;

Λένε πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, και αυτό φυσικά ισχυεί και για αυτά που φοράμε! Μπορεί να έχεις πλύνει τα ρούχα σου με τα ίδια προιόντα που τα έχει πλύνει και ένας φίλος σου, όμως η μυρωδιά να είναι εντελώς διαφορετική! Αυτό συμβαίνει, γιατί πέρα από το πλύσιμο, υπάρχουν και άλλα κόλπα που πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις και εσύ η μυρωδιά των ρούχων σου να είναι ευχάριστη! Δες παρακάτω μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου!

Πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν πάντα ωραία!

Διάλεξε προϊόντα καλής ποιότηταςμαλακτικό σε πλυντήριο ρούχων

Κάποιες φορές η ποιότητα μετράει υπερβολικά και αυτό δεν έχει να κάνει με το brand του κάθε απορρυπαντικού ή μαλακτικού. Όμως τα προιόντα που θα διαλέξεις πρέπει να διακρίνονται από την ποιότητα τους. Ακόμα, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στα προιόντα, ενώ για τους επίμονους λεκέδες προτίμησε κρύο νερό, για να μην καταστραφούν οι ίνες!

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις το δικό σου μαλακτικό ρούχων!

Βρες το μαλακτικό που σου αρέσει

καθαρά ρούχα που μυρίζουν ωραία

Στην όμορφη μυρωδιά ενός ρούχου, τη μεγαλύτερη δουλειά κάνει το μαλακτικό! Όμως πρέπει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και ναμην το αλλάζεις συχνά! Οι ίνες των ρούχων, αποθηκεύουν κάθε φορά τη μυρωδιά του μαλακτικού σου, και ίσως η μία μυρωδιά να εξουδετερώσει την επόμενη. Αυτό ενδέχεται να συμβεί και με το απορρυπαντικό σου!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με το μαλακτικό ρούχων!

Άπλωσέ τα έξω – πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

απλωμένα ρούχα στο μπαλκόνι

Ακόμα, πρέπει να αφήνεις τα ρούχα σου να αερίζονται σε φρέσκο αέρα! Προσπάθησε να τα απλώνεις σε εξωτερικό χώρο, ενώ καλό είναι να τα αφήνεις στο μπαλκόνι κάθε φορά όταν τα βγάζεις! Έτσι θα διατηρείται η φρεσκάδα τους!

ΔΕς επίσης:4 Τρόποι να στεγνώσεις γρηγορότερα τα ρούχα σου το χειμώνα! 

Καθαρό πληντύριο – στεγνωτήριο

καθαρό πλυντήριο - πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Άλλη μία συμβουλή είναι να έχεις πάντα καθαρές τις συσκευές σου! Μπορείς να δοκιμάασεις είτε φυσικά καθαριστικά που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο πληντύριο, όπως ο χυμός του λεμονιού και το ξύδι, είτε με ειδικά προιόντα! Τα ρούχα σου, δεν θα είναι καθαρά, αν δεν πλένονται και στεγνώνουν σε καθαρές συσκευές!

Δες επίσης: 8 Χρήσιμα hacks καθαριότητας για κάθε σπίτι!

Σιδέρωσε τα

σίδερο ρούχων

Το σίδερο και ο ατμός, βοηθάνε επίσης στη διατήρηση της καθαριόητητας των ρούχων και ενισχύουν την μυρωδιά του μαλακτικού! Ακόμα, όταν σιδερώνεις τα ρούχα σου, αποχαιρετάς μια για πάντα τα μικρόβια!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα!

Αποθήκευσέ τα σε καθαρούς χώρους

οργανωμένη ντουλάπα

Δες επίσης: 5 Τρόποι ενάντια στην κακοσμία & υγρασία ντουλάπας!

Τέλος, σημαντικό είναι να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου σε καθαρό χώρο! Φρόντισε οι ντουλάπες σου να αερίζονται συχνά και να είναι καθαρές. Χρησιμοποίησε αν θέλεις και αρωματικά σακουλάκια, για την ενίχυση της μυρωδιάς των ρούχων. Ακόμα, μην αποθηκεύεις στο ίδιο μέρος τα βρώμικα και τα φορεμένα ρούχα με τα καθαρά.