στέγνωμα ρούχων

4 Τρόποι να στεγνώσεις γρηγορότερα τα ρούχα σου το χειμώνα!

Ο χειμώνας έχει, σχεδόν, μπει και όλες ξέρουμε πόσο εκνευριστικό και αγχωτικό είναι να αργούν να στεγνώσουν τα βρεγμένα ρούχα. Εάν δεν έχεις, λοιπόν, στεγνωτήριο, τότε ξέρεις τι πάει να πει να θέλεις να βάλεις πλυντήριο, αλλά να μην μπορείς, διότι ακόμα στεγνώνει το προηγούμενο. Ε, για αυτό, εμείς σου προτείνουμε 4 εναλλακτικούς τρόπους για να στεγνώσεις γρηγορότερα τα ρούχα σου το χειμώνα! 

Πώς να στεγνώσεις τα ρούχα σου πιο γρήγορα το χειμώνα;

1. Βάλε δύο φορές το πρόγραμμα για στύψιμο

στεγνωτήριο

Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας, είναι αδύνατο να στεγνώσουν τα ρούχα σου έγκαιρα, ώστε να τα μαζέψεις μέχρι το βράδυ. Αυτό, που μπορείς να κάνεις είναι μόλις τελειώσει το πρόγραμμα του πλυντηρίου σου, να βάλεις άλλη μια φορά μόνο στύψιμο. Έτσι, θα φύγει ακόμα περισσότερο περιττό νερό από τα ρούχα και έτσι, θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Δες επίσης: 4 Σημάδια πως πρέπει να αλλάξεις πλυντήριο ρούχων

2. Μην γεμίζεις πολύ την απλώστρα

απλώστρα

Οι περισσότερες από εμάς παρά γεμίζουμε την απλώστρα, προκειμένου να χωρέσουν όλα. Ωστόσο, αυτό δε βοηθάει στο στέγνωμα, αφού ακουμπάνε τα νωπά ρούχα μεταξύ τους και παραμένουν υγρά. Τα ρούχα χρειάζονται χώρο και αέρα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Προτίμησε να χρησιμοποιείς δύο απλώστρες, ώστε να μην είναι το ένα ρούχο πάνω στο άλλο.

Δες επίσης: 3 Tips για να μην μυρίζουν υγρασία τα ρούχα από το πλυντήριο!

3. Άπλωσε τα ρούχα από τις άκρες

άπλωμα ρούχων

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι όταν κρεμάμε τα ρούχα μας από τη μέση και όχι από τις άκρες. Αυτό θα βοηθήσει να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, τις μπλούζες κρεμασέ τες από τις κάτω άκρες, τα παντελόνια από τα μπατζάκια κλπ.

Δες επίσης: Πώς να διατηρήσεις τα σεντόνια σου φρέσκα και απαλά

4. Άπλωσε τα στο μπαλκόνι

στέγνωμα ρούχων

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα!

Ένα ακόμη τεράστιο λάθος που κάνουμε είναι όταν απλώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Αρχικά, αυτή η μέθοδος στεγνώματος είναι πολύ ανθυγιεινή για τον οργανισμό μας. Μαζεύεται υγρασία στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να δημιουργηθεί μούχλα. Για αυτό, καλύτερα να απλώνεις τα ρούχα σου έξω στο μπαλκόνι και ειδικότερα σε μέρος με πολύ ήλιο, ώστε να στεγνώσουν πολύ γρηγορότερα. Εάν χρειαστεί, γύρνα την απλώστρα, ώστε να έρθουν όλες οι μεριές των ρούχων σε επαφή με τον ήλιο και τον αέρα.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!