σαλόνι τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα λάθη διακοσμείς Χριστούγεννα

  5 Συχνά λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς τα Χριστούγεννα

  Το να έχουμε ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι τις γιορτές είναι στόχος όλων μας! Εξάλλου, το στολισμένο σπίτι μας βάζει απευθείας σε κλίμα Χριστουγέννων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη που γίνονται όταν διακοσμείς το σπίτι τα Χριστούγεννα που χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα. Θέλεις να δεις ποια είναι ώστε να τα αποφύγεις;

  Αν είσαι από αυτούς που αγαπάνε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να πέσεις σε κάποιες κοινές παγίδες. Ανακάλυψε 5 συχνά λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς τα Χριστούγεννα!

  5 Λάθη στο χριστουγεννιάτικο στολισμό που κάνεις συνήθως!

  1. Χρησιμοποιείς λαμπάκια με διαφορετική απόχρωση μεταξύ τους

  θερμά ψυχρά λαμπάκια

  Τα λαμπάκια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης κάθε σπιτιού. Ωστόσο, ένα συχνό λάθος που γίνεται είναι να μπλέκονται διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ τους. Αν για παράδειγμα έχεις διαλέξει λαμπάκια με θερμό φως για το δέντρο σου τότε είναι καλύτερο να προτιμήσεις τα ίδια λαμπάκια και για το τζάκι, για το τραπεζάκι ή για οποιοδήποτε άλλο σημείο του δωματίου πρόκειται να βάλεις λαμπάκια. Αν πάλι προτιμάς τα λαμπάκια ψυχρού χρώματος τότε καλύτερα να διακοσμήσεις μόνο με τέτοια αντί να τα μπλέξεις με θερμά.

  2. Δεν καλύπτεις τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

  βάση χριστουγεννιάτικου δέντρου

  Ένα μεγάλο don’t στη διακόσμηση του σπιτιού τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα το να αφήνεις τη βάση του δέντρου εκτεθειμένη. Η βάση είναι ένα άχαρο σημείο που θα πρέπει να μη φαίνεται. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι απλοί τρόποι να την κρύψεις, όπως για παράδειγμα μια ποδιά δέντρου ή ένα οποιοδήποτε ύφασμα, ένα καλάθι, ακόμα και ένα σακί.

  3. Χρησιμοποιείς υπερβολικά τις ψεύτικες γιρλάντες

  ψεύτικη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα λάθη διακοσμείς Χριστούγεννα

  Οι τεχνητές γιρλάντες είναι κλασικό και αγαπημένο μέρος της γιορτινής διακόσμησης. Μάλιστα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Κι ενώ όταν τις χρησιμοποιείς με μέτρο το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ωραίο, όταν το παρακάνεις με τις ψεύτικες γιρλάντες και τα ψεύτικα στεφάνια η διακόσμηση καταλήγει να δείχνει φθηνή. Περιορίσου λοιπόν σε μια ψεύτικη γιρλάντα και σκέψου το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις και αληθινά κλαδιά που θα δώσουν άλλο αέρα στο σπίτι!

  4. Τοποθετείς το δέντρο σε λάθος σημείο

  χριστουγεννιάτικο δέντρο σαλόνι

  Το σημείο που θα τοποθετηθεί το δέντρο στο σαλόνι πρέπει να είναι στρατηγικό και καλά μελετημένο. Συγκεκριμένα, το δέντρο πρέπει να είναι σε ένα μέρος όπου να μπορείς να το απολαύσεις από πολλαπλά σημεία αλλά και να μην εμποδίζει το να κινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Ακόμα, για λόγους ασφαλείας πρέπει να το έχεις μακριά από το τζάκι. Εν ολίγοις, είναι πιθανό να χρειαστεί να μετακινήσεις κάποια έπιπλα προκειμένου να τοποθετήσεις το δέντρο στο κατάλληλο σημείο.

  5. Δε βάζεις την προσωπική σου πινελιά

  κλασική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

  Αν θέλεις ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα στο σπίτι σου τότε είναι απαραίτητο η διακόσμηση να έχει την προσωπική σου πινελιά. Για παράδειγμα, αν το στυλ σου είναι μοντέρνο το να διακοσμείς το σπίτι τα Χριστούγεννα με κλασικό τρόπο δε θα είναι εσύ. Διακόσμησε το σπίτι τις γιορτές με τα χρώματα που εσύ θέλεις, με το στυλ που εσύ θέλεις και με τα αντικείμενα που προτιμάς (κι όχι με αυτά που “πρέπει”) γιατί μόνο έτσι θα δείχνει ζεστό!