άντρας σκουπίζει - σημεία που ξεχνάς να καθαρίσεις

Σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

Αν αναρωτιέσαι πως να κάνεις το σπίτι σου να είναι στην εντέλεια, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο! Σίγουρα η καθαριότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, για να ένα σπίτι. Όταν το σπίτι σου είναι καθαρό και συμμαζεμένο, τότε σου αρέσει να περνάς περισσότερη ώρα εκεί, και όταν χαλαρώνεις, είσαι πιο άνετος! Όμως υπάρχουν κάποια μέρη, που όλοι ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Αυτό συμβαίνει, είτε επειδή δεν τα έχουμε στο μυαλό μας, είτε επειδή δεν είναι αρκετά προσβάσιμα!

Είναι αποδεδειγμένο πως η καθαριότητα και η τάξη μπορούν να συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία μας. Αν το σπίτι μας είναι ακατάστατο, μπορεί να μας δημιουργήσει στρες ή διάσπαση προσοχής. Ακόμα, ειδικά σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά, η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική, καθώς τα παιδιά ακουμπάνε τα πάντα. Έτσι μερικά σημεία που μπορεί να ξεχνάμε να καθαρίσουμε, ίσως υπάρχουν μικρόβια και σκόνη που επηρεάζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Για αυτό είναι καλό, να εντάξουμε στο πρόγραμμα καθαριότητας του σπιτιού μας και τα παρακάτω 5 σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

Ποια σημεία δεν καθαρίζουμε τόσο συχνά στο σπίτι;

Πίσω και κάτω από τα έπιπλαάντρας σκουπίζει - σημεία που ξεχνάς να καθαρίσεις

Το τυπικό σκούπισμα που θα κάνεις με την ηλεκτρική σκούπα σχεδόν καθημερινά, το πιο πιθανό είναι πως περιορίζεται περιμετρικά των επίπλων. Αν είναι εύκολο, δοκίμασε μία με δύο φορές τον μήνα να τραβήξεις τα έπιπλα σου για να καθαρίσεις από κάτω τους ή από πίσω τους. Ακόμα, καλό είναι να καθαρίζεις μία φορά στο τόσο, τους καναπέδες και τα κρεβάτια σου, με το ειδικό σκουπάκι και το κατάλληλο καθαριστικό υφασμάτων!

ΔΕς επίσης: 5 Συμβουλές με την ηλεκτρική σκούπα

Κουφώματα παραθύρων

κοπέλα καθαρίζει κουφώματα

Σίγουρα κάνεις συχνά τα τζάμια σου, και λίγο πιο σπάνια τα πατζούρια σου. Όμως ένα μέρος που πολλοί από μας ξεχνάμε να καθαρίσουμε είναι τα κουφώματα των παραθύρων. Στο πάνω μέρος των κουφωμάτων και ειδικά από την εξωτερική πλευρά, παρατηρείται συχνά σκόνη. Αν μένεις σε μέρος που περνάνε πολλά αμάξια, πρέπει να μην αμελείς την καθαριότητα των κουφωμάτων, καθώς η σκόνη μπαίνει και μέσα στο σπίτι! Το ίδιο ισχύει με την εξώπορτα που πολλοί ξεχνάμε να καθαρίσουμε

ΔΕς επίσης: Τι παρατηρούν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου όσον αφορά την καθαριότητα!

Διακόπτες και χερούλια – μέρη που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

καθαρισμός χερουλιών πόρτας - σημεία που ξεχνάς να καθαρίσεις

Ακόμα ένα μέρος που κάποιες φορές ξεχνάμε να καθαρίσουμε, είναι οι διακόπτες και τα χερούλια των πορτών! Αυτά τα σημεία είναι πολύ σημαντικά, καθώς τα ακουμπάμε πάρα πολύ συχνά και εμείς και οι καλεσμένοι μας. Ανοίγουμε τις πόρτες και τους διακόπτες του σπιτιού ακόμα και όταν μόλις έχουμε μπει σπίτι και δεν έχουμε προλάβει να πλύνουμε τα χέρια μας. Έτσι τα μικρόβια εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι!

ΔΕς επίσης: 5 Χρήσιμα Βότανα για την Καθαριότητα σπιτιού!

Πλυντήριο ρούχων – σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

καθαρισμός πλυντηρίου

Ακόμα, οι ηλεκτρικές μας συσκευές πρέπει να είναι πάντα καθαρές. Για παράδειγμα, πρέπει συχνά να καθαρίζεις το πλυντήριο σου, με καθαριστικό πλυντηρίου για τον κάδο. Τα ρούχα μας μπαίνουν για να καθαριστούν, όχι για να λερωθούν παραπάνω. Επίσης, πρέπει να προσέχεις για τα άλατα καθώς, δε θέλεις να τα δεις πάνω στα ρούχα σου.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων σου!

Τα φίλτρα – σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

κοπέλα καθαρίζει απορροφητήρα

ΔΕς επίσης: Πως να καθαρίσεις μόνος σου τα φίλτρα του air condition!

Τέλος, πρέπει συχνά να προσέχουμε τα φίλτρα να είναι καθαρά! Φίλτρα έχουμε στον εξαερισμό, στον απορροφητήρα, στο πλυντήριο, το ερκοντίσιον ακόμα και τον αφυγραντήρα. Όλα αυτά, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και επηρεάζουν την ατμόσφαιρα στον χώρο μας και την ποιότητα ζωής μας. Για αυτό καλό είναι να είναι καθαρά!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!