ξεσκόνισμα

4 Λόγοι που το σπίτι σου συνέχεια γεμίζει σκόνη!

Η σκόνη στο σπίτι, ανέκαθεν ήταν κάτι πολύ ενοχλητικό, από το οποίο, δυστυχώς, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ. Παρόλο, που μπορεί να καθαρίζεις αρκετά συχνά το σπίτι σου και σχολαστικά, υπάρχουν κάποιοι λόγοι, που ξανά μαζεύει σκόνη, αμέσως μόλις καθαρίσεις. Για αυτό, πρέπει να δείξεις προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες, που πιθανότατα, να μην είχες σκεφθεί καν στο παρελθόν. Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και δες τους λόγους που το σπίτι σου συνέχεια γεμίζει σκόνη και συμβουλές για να την περιορίσεις!

Γιατί μαζεύει το σπίτι σου συνεχώς σκόνη;

1. Χαλιά

καθάρισμα χαλιών για σκόνη

Τα χαλιά, όπως όλοι ξέρουμε, εγκλωβίζουν τεράστιες ποσότητες από σκόνη, ακάρεα, μικρόβια κλπ. Συνεπώς, εάν έχεις χαλιά, ή ακόμη χειρότερα, περισσότερα από ένα στο σπίτι σου, τότε είναι λογικό και επόμενο να μαζεύεις περισσότερη σκόνη. Αυτό, που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις στεγνό καθάρισμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να απομακρύνεις όση περισσότερη σκόνη γίνεται.

Δες επίσης: 4 Τρόποι να διατηρείς τον καναπέ σου σαν καινούριο!

2. Δε χρησιμοποιείς υγρό ξεσκονόπανο

ξεσκόνισμα

Καθώς ξεσκονίζουμε, είναι απαραίτητο να βρέχουμε πρώτα το ξεσκονόπανο, είτε με νερό, είτε καλύτερα με κάποιο καθαριστικό για επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν εξαπλώνεις τη σκόνη από το ένα σημείο στο άλλο. Αντίθετα, όταν είναι βρεγμένο, την εγκλωβίζει και δεν την μεταφέρει σε άλλα μέρη.

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις οικολογικό καθαριστικό με 3 απλά υλικά

3. Δεν πλένεις τακτικά τα καλύμματα/ριχτάρια

ριχτάρι καναπέ

Άλλος ένας λόγος, που πιθανότατα, το σπίτι σου μαζεύει αμέσως σκόνη, είναι τα καλύμματα των επίπλων. Για παράδειγμα, τα ριχτάρια του καναπέ αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες σκόνης, καθώς καθόμαστε πάνω τους ή και ακουμπάμε πράγματα. Πολύ απλά, χρειάζεται να τα πλένεις πιο συχνά από ότι συνήθιζες, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τη διασπορά σκόνης.

Δες επίσης: Οδηγός για την οργάνωση και καθαρισμό του σπιτιού

4. Αφήνεις πολλές ώρες τα παράθυρα ανοιχτά

Δες επίσης: 8 Χρήσιμα hacks καθαριότητας για κάθε σπίτι!

ανοιχτά παράθυρα σκόνη

Φυσικά και χρειάζεται να ανοίγεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες στο σπίτι σου, ώστε να αερίζεται και να ανανεώνεται ο αέρας. Ωστόσο, είναι λογικό, να εισέρχεται σκόνη μέσα στο σπίτι από έξω. Ειδικότερα, εάν μένεις μέσα στην πόλη, τότε ό,τι υπάρχει από τους δρόμους και γενικότερα στην ατμόσφαιρα, μπαίνει μέσα στο σπίτι, λόγω των παραθύρων!