ιδέες για μικρό υπνοδωμάτιο ώστε να κερδίσεις περισσότερο χώρο

10 Ιδέες για να κερδίσεις χώρο σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο!

Αποφάσισες πως θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο που κοιμάσαι, τον χώρο δηλαδή του υπνοδωματίου και να εξοικονομήσεις περισσότερο ελεύθερο χώρο σε αυτό. Αισθάνεσαι πως ο εσωτερικός αυτός χώρος του σπιτιού είναι πνιγμένος με έπιπλα και ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν σε κάτι.

Θα πρέπει να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου λοιπόν έξυπνα προκειμένου να βγεις διπλά κερδισμένος. Και να ελευθερωθεί χώρος, για να δείχνει ο χώρος πιο άνετος και να τακτοποιηθούν καλύτερα τα πράγματα σου. Τα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι πολύ απλά.

Δες επίσης 20 μοντέρνες κρεβατοκάμαρες για να ανανεώσεις το δωμάτιο σου!

10 ιδέες για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

1. Επίλεξε φωτιστικά τοίχου

φωτιστικά τοίχου για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Τα φωτιστικά τοίχου είναι ότι πρέπει για τα μικρά υπνοδωμάτια. Εκτός από τον χώρο που γλυτώνεις, δίνουν μια μοντέρνα νότα στο χώρο. Φρόντισε όμως να μην διαλέξεις κάποιο με μεγάλο καπέλο και μπουκώσει τον χώρο.

2. Χρησιμοποίησε κάθε επιφάνεια

περβάζι παραθύρου ως κομοδίνο

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι να βρεις χώρο ώστε να τακτοποιήσεις τα πράγματα σου, αφού τον περισσότερο χώρο τον καταλαμβάνει το κρεβάτι σου. Πρέπει λοιπόν να γίνεις εφευρετικός. Ακόμη και το περβάζι μπροστά από το παράθυρο μπορεί να φανεί χρήσιμο εάν το χρησιμοποιήσεις σωστά. Βάλε ένα φωτιστικό, κάποιο διακοσμητικό και έτοιμο.

3. Διάλεξε ταπετσαρία

φωτεινή ταπετσαρία δωματίου

Μπορεί να σου φαίνεται πως με μία ταπετσαρία στον τοίχο θα “γεμίσει” ακόμη περισσότερο το ήδη μικρό δωμάτιο. Όμως εάν επιλέξεις μία φωτεινή ταπετσαρία το αποτέλεσμα θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο μεγάλο. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να ντύσεις όλους τους τοίχους του δωματίου. Επίλεξε έναν μόνο τοίχο για να βάλεις ταπετσαρία.

Δες επίσης τι χρώματα να επιλέξεις για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο!

4. Απόφυγε το κεφαλάρι

διπλό κρεβάτι με χαμηλό κεφαλάρι

Όπως και να το κάνουμε το κεφαλάρι του κρεβατιού πιάνει χώρο με αποτέλεσμα να δείχνει το μικρό δωμάτιο ακόμη πιο μικρό. Διάλεξε λοιπόν ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι, με κάγκελα ή με κάποιον καθρέφτη. Ο καθρέφτης θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Μπορείς βέβαια να βρεις και πιο κοντά κεφαλάρια, στο ύψος των μαξιλαριών. Είναι επίσης μία καλή επιλογή.

5. Διάλεξε έναν καναπέ κρεβάτι

καναπές κρεβάτι για μικρό υπνοδωμάτιο

Η επιλογή ενός καναπέ-κρεβατιού είναι ότι πρέπει για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Θα κερδίσεις πολύ χώρο όταν το μαζεύεις ενώ μπορείς να το διακοσμήσεις με μικρά χρωματιστά μαξιλαράκια. Το αρνητικό βέβαια είναι ότι θα πρέπει να μαζεύεις το κρεβάτι και μετά να το στρώνεις πάλι.

6. Χρησιμοποίησε έπιπλα με πολλούς τρόπους

κομοδίνο μπαούλο για εξοικονόμηση χώρου σε μικρό υπνοδωμάτιο

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις κομοδίνο με ένα συρτάρι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις τον χώρο με έπιπλα που δεν σε ωφελούν και πολύ. Αντί γι αυτό λοιπόν μπορείς να διαλέξεις ένα μπαούλο για κομοδίνο. Μέσα στο μπαούλο μπορείς να τακτοποιήσεις διάφορα πράγματα σου.

7. Βάλτα όλα στο πάτωμα

μοντέρνα διακόσμηση δωματίου

Μία πιο μοντέρνα λύση είναι να μην χρησιμοποιήσεις πολλά έπιπλα στο μικρό υπνοδωμάτιο σου. Ακόμη και το κρεβάτι σου μπορείς να το έχεις στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μόνο ένα στρώμα.

8. Κρεβάτι- αποθηκευτικός χώρος

κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Ακόμη μία επιλογή που αξίζει είναι η επιλογή ενός κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος του. Έτσι, θα μπορείς να αποθηκεύσεις πολλά από τα πράγματα σου εξοικονομώντας χώρο στο μικρό υπνοδωμάτιο σου.

9. Βάλε λευκό στον χώρο

λευκό χρώμα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Όσο περισσότερο λευκό έχει ένα δωμάτιο τόσο πιο φωτεινό θα είναι. Βάψε τους τοίχους λευκούς, επίλεξε λευκά έπιπλα και λευκά παπλώματα. Για να σπάσεις την μονοτονία μπορείς να διαλέξεις διακοσμητικά, κουρτίνες και μαξιλάρια σε απαλές, γήινες αποχρώσεις.

Δες επίσης τρόποι να δημιουργήσεις ένα πιο οργανωμένο υπνοδωμάτιο!

10. Βάλε καθρέφτες

καθρέφτες σε υπνοδωμάτιο που κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

Οι καθρέφτες σε έναν μικρό χώρο έχουν την τάση να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος. Μπορείς λοιπόν να βάλεις καθρέφτες σε διάφορα μεγέθη στους τοίχους και θα δεις ότι θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις και κάποιον ολόσωμο καθρέφτη. Εάν ο χώρος σου είναι υπερβολικά περιορισμένος τότε επένδυσε σε κάποια ντουλάπα με εξωτερικούς καθρέφτες.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!