πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη χωρίς βεντούζα

Πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη χωρίς βεντούζα;

Όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικό και κουραστικό είναι να βουλώνει η τουαλέτα και να πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Η κοινή και πιο συνηθισμένη λύση είναι η γνωστή σε όλους μας βεντούζα. Τι κάνεις, όμως, εάν δεν έχεις στο σπίτι σου ή θέλεις να το κάνεις με άλλους τρόπους; Σου βρήκαμε εμείς τη λύση! Διάβασε, παρακάτω για 5 tips για το πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη χωρίς βεντούζα!

5 Tips για το πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη χωρίς βεντούζα!

 

1. Με σαπούνι πιάτων

ξεβούλωμα λεκάνης

Εάν, λοιπόν, δεν έχεις εύκαιρη μια βεντούζα, τότε μια πολύ καλή λύση είναι το σαπούνι για τα πιάτα. Ακριβώς, επειδή γλιστράει θα βοηθήσει σε τυχόν υπολείμματα, που υπάρχουν στον βουλωμένο σωλήνα, να απομακρυνθούν. Ρίξε περίπου μισή κούπα σαπούνι και άφησε το λίγη ώρα να δράσει.

Δες επίσης: 6 Tips πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας!

2. Ζεστό νερό

πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη χωρίς βεντούζα

Στην περίπτωση, που το σαπούνι των πιάτων δε σε βοήθησε, τότε δοκίμασε να ρίξεις ζεστό νερό από ψηλά. Έτσι, η πίεση του νερού θα βοηθήσει τα υπολείμματα να υποχωρήσουν πιο εύκολα. Πρόσεξε, όμως, μην ρίξεις καυτό νερό, διότι μπορεί να ραγίσει η λεκάνη από την υψηλή θερμοκρασία.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις εύκολα τη βρωμιά στο βάθος της λεκάνης!

3. Συρμάτινη κρεμάστρα

πώς να ξεβουλώσεις τη λεκάνη

Εάν η τουαλέτα σου είναι πολύ βουλωμένη, τότε πρέπει να δράσεις πιο αποτελεσματικά. Μπορείς, να πάρεις μια συρμάτινη κρεμάστρα και να την ανοίξεις μέχρι το σύρμα να είναι ίσιο. Στη συνέχεια, βάλε την άκρη του σύρματος μέσα στη λεκάνη και με κυκλικές κινήσεις προσπάθησε να απομακρύνεις ό,τι υπάρχει.

Δες επίσης: 10 Βλαβερές συνήθειες στο καθάρισμα για την υγεία σου

4. Μαγειρική Σόδα και ξύδι

σόδα για την τουαλέτα

Μια εναλλακτική λύση για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη σου είναι να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα και φυσικά, ξύδι. Ρίξε μέσα ένα φλιτζάνι σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου, μισή ώρα και στη συνέχεια ρίξε ζεστό νερό. Έτσι θα απομακρύνεις και ό,τι βρωμιά υπάρχει, αλλά θα καθαρίσεις και τη λεκάνη.

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις οικολογικό καθαριστικό με 3 απλά υλικά

5. Πλαστικό μπουκάλι

ξεβούλωμα τουαλέτας

Δες επίσης: Ποια είναι τα 7 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σου!

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει λειτουργήσει, τότε δοκίμασε την τεχνική με το μπουκάλι. Αρχικά, άδειασε το νερό της λεκάνης, ώστε να μείνει άδεια. Στη συνέχεια, βάλε ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι και φορώντας γάντια, κλείσε το στόμιο του μπουκαλιού με ένα δάχτυλο. Τοποθέτησε το μπουκάλι στην τρύπα της λεκάνης, βγάλε το δάχτυλο σου και πίεσε το μπουκάλι. Έτσι, με την πίεση του νερού θα ξεκολλήσουν όποια υπολείμματα υπάρχουν στο σωλήνα και θα ξεβουλώσει.