γυναίκα ανοίγει παράθυρο εξαερισμός σπιτιού

Πώς να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο σπίτι!

Η υγρασία αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που ενδεχομένως να εμφανιστεί σε ένα σπίτι. Πέρα από τη δυσοσμία που δημιουργείται με τη συσσώρευση της, δύναται να προκληθούν και υλικές ζημιές στο σπίτι σε διάφορα σημεία όπως είναι για παράδειγμα οι τοίχοι και τα κουφώματα.

Αν βέβαια αδιαφορείς για τα παραπάνω, καλό θα ήταν να σκεφτείς την ίδια σου την υγεία!Διότι είναι αποδεδειγμένο ότι τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας προκαλούν θέματα και ειδικά σε εσένα που έχεις ήδη προβλήματα του αναπνευστικού. Κάθε σπιτονοικοκύρης οφείλει να μεριμνήσει για τα επίπεδα υγρασίας στους εσωτερικούς του χώρους. Γι’ αυτό, λοιπόν, διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο σπίτι!

5 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις την υγρασία στο σπίτι

 

Πολύ καλός αερισμός σε καθημερινή βάση!

γυναίκα ανοίγει παράθυρο εξαερισμός σπιτιού

Μία απλή αλλά και συνάμα πολύ χρήσιμη συμβουλή όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ο αερισμός των χώρων. Φυσικά, για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αερίζεται ο χώρος σου σε καθημερινή βάση και μάλιστα να γίνεται μεθοδικά ώστε να ανανεώνεται εξ’ολοκλήρου ο εσωτερικός αέρας. Το μπάνιο αποτελεί το πιο επίφοβο δωμάτιο καθώς σε αυτό δημιουργούνται συχνά υδρατμοί. Οπότε καλό είναι να εξαερίζεται. Ακόμη, όσον αφορά τη κουζίνα, μία λύση είναι να ανοίγεις τον απορροφητήρα!

Δες επίσης: Πως θα σφραγίσεις τα παλιά παράθυρα του σπιτιού σου από το κρύο!

Περιόρισε τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Φυτά εσωτερικού χώρου και υγρασία

Αν και προσωπικά λατρεύω τα φυτά εσωτερικού χώρου, θα σου πρότεινα στη προκειμένη περίπτωση είτε να τα περιορίσεις, είτε να τα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου! Εναλλακτικά, αν δεν μπορείς να τα αποχωριστείς συγκέντρωσε τα σε ένα μόνο δωμάτιο και πρόσεχε πόσο τα ποτίζεις. Τα φυτά παράγουν υγρασία, η οποία φορτώνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. Στη περίπτωση που κρατήσεις στον εσωτερικό χώρο τα φυτά σου, βεβαιώσου ότι δεν τα ποτίζεις υπερβολικά συχνά!

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας!

Μην απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι!

απλωμένα ρούχα

Μία χρήσιμη συμβουλή κατά της υγρασίας στο σπίτι είναι και μία που φυσικά εννοείται. Ωστόσο, οφείλω να την αναφέρω αφού έχει μεγάλη σημασία. Όταν, λοιπόν, έχεις πρόβλημα με την υγρασία στο σπίτι σου, απέφυγε να απλώνεις τα ρούχα μέσα στα δωμάτια και ειδικά στις κρεβατοκάμαρες! Η υγρασία από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα θα επιβαρύνει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα. Αντ’ αυτού, άπλωσε τη μπουγάδα σου στο μπαλκόνι!

Δες επίσης: Πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

Για να μειώσεις την υγρασία άνοιξε το κλιματιστικό!

σπίτι με κλιματιστικό σπίτι χωρίς υγρασία

Βέβαια, μία εξαιρετικά αποτελεσματική λύση που όμως θα σου κοστίσει, είναι το κλιματιστικό. Άνοιξε το κλιματιστικό σου και βάλτο είτε στη λειτουργία με τον θερμό αέρα, είτε στη λειτουργία της αφύγρανσης. Και με τις δύο, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό αφού θα πετύχεις τον επιθυμητό στόχο!

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να διατηρήσεις τα χαλιά σου καθαρά!

Επένδυσε σε έναν καλό αφυγραντήρα!

αφυγραντήρα για σπίτι χωρίς υγρασία

Τέλος, θα σου αναφέρω την καλύτερη λύση αλλά και αυτή που θα σου κοστίσει περισσότερο. Αν ζεις σε ένα σπίτι που έχει πραγματικό πρόβλημα με τα επίπεδα της υγρασίας κι αν το σηκώνει η τσέπη σου, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε έναν καλό αφυγραντήρα. Πρόκειται για μία απαραίτητη συσκευή καθώς θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου και θα σε σώσει από πολλά προβλήματα, όπως είναι και η εμφάνιση μούχλας!