πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα

Πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

Σίγουρα θα έχεις προσέξει πως όταν φυλάς τα ρούχα σου σε μικρούς κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται καλά μπορεί να αποκτήσουν μια ενοχλητική μυρωδιά. Πολλές φορές μάλιστα  ακόμα και αν δεν έχει περάσει πολύς καιρός τα ρούχα μπορεί να αποκτήσουν τη μυρωδιά της κλεισούρας.

Σίγουρα από τα πρώτα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το απορρυπαντικό σου και να αγοράσεις ένα το οποίο να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε το άρωμα του να κλειδώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές όμως αυτό μόνο δεν αρκεί. Εάν λοιπόν ψάχνεις για ιδέες για το πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα ακόμα και μετά από μακροχρόνια φύλαξη, δες παρακάτω μερικές βασικές συμβουλές.

Τρόποι για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σου

Χρησιμοποίησε βότανα σε βαμβακερές σακούλες

βαμβακερή τσάντα με βότανα

Γέμισε με τα αγαπημένα σου βότανα μικρές βαμβακερές σακούλες, όπως η λεβάντα ή το λεμονόχορτο. Κλείστες πολύ προσεκτικά ώστε να μη μπορούν να βγουν από τις σακούλες και τοποθέτησε τες στο εσωτερικό της ντουλάπας σου. Μπορείς επίσης να τις βάλεις μέσα στις τσέπες των παλτών σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και να τα κάνεις να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα.

Δες ακόμα: Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

Ξύδι

σπρέι λευκό ξύδι

Έχει ξεμείνει το αγαπημένο σου μπλουζάκι στη στοίβα με τα άπλυτα και θέλεις οπωσδήποτε να το φορέσεις; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ξύδι για να το καθαρίσεις. Σε ένα βαποριζατέρ ανέμειξε ίσα μέρη ξύδι και νερό και κούνησε το καλά. Γύρισε το μπλουζάκι σου ανάποδα και ψέκασε το με το μείγμα που ετοίμασες και εστίασε κυρίως στα σημεία που υπάρχουν λεκέδες. Μην σε ανησυχεί η μυρωδιά από το ξύδι. Θα εξαφανιστεί μόλις το ξύδι εξατμιστεί.

Δες ακόμα: Πως να διπλώσεις τα ρούχα για εξοικονόμηση χώρου! 

Μπαλάκια βαμβακιού και άρωμα

άρωμα μπαλάκια βαμβακιού

Ψέκασε με το αγαπημένο σου άρωμα μερικά μπαλάκια βαμβακιού και τοποθέτησε τα μέσα στη ντουλάπα σου. Το άρωμα θα εμποδίσει τη μυρωδιά της κλεισούρας που παίρνουν καμιά φορά τα ρούχα όταν μένουν στις ντουλάπες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μην χρησιμοποιήσεις τη τακτική αυτή προκειμένου να κρύψεις την άσχημη μυρωδιά από ένα ρούχο. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κάνεις τη μυρωδιά χειρότερη.

Δες ακόμα: 10 Τρόποι για να ζωντανέψεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου!

Κόκκοι καφέ

κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι του καφέ έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν τις μυρωδιές από το περιβάλλον τους. Γι αυτό και τους φυλάμε γενικά σε αεροστεγή δοχεία όταν θέλουμε να τους χρησιμοποιήσουμε για το καφέ μας. Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε την ικανότητα τους αυτή για να διατηρήσουμε τη μυρωδιά της καθαριότητας όταν φυλάμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις μερικές τρύπες σε ένα δοχείο, να το γεμίσεις με κόκκους καφέ και να το βάλεις μέσα στη ντουλάπα σου.

Δες ακόμα: 6 Ιδέες για αποθηκευτικό χώρο αν δεν έχεις ντουλάπα!

Μπάρες σαπουνιού

μπάρες σαπουνιού βότανα

Εάν μια μπάρα σαπουνιού ζεσταθεί απελευθερώνει μια διακριτική γλυκιά μυρωδιά καθαριότητας στο χώρο. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι αφού διαλέξεις μια μπάρα σαπουνιού που να σου αρέσει η μυρωδιά της, να τη τοποθετήσεις πάνω από μια λεπτή πετσέτα που θα έχεις πάνω από τα ρούχα σου. Μετά από λίγες μόνο ώρες τα ρούχα σου θα έχουν ήδη πάρει τη μυρωδιά του σαπουνιού.

Δες ακόμα: Πως να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων σου!

Σπρέι για λινά

σπρέι αιθέρια έλαια Δες ακόμα: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με το μαλακτικό ρούχων!

Μπορείς πάρα πολύ εύκολα να φτιάξεις το δικό σου αρωματικό σπρέι για λινά ρούχα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις το δοχείο του σπρέι σου με νερό και να προσθέσεις λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ψεκάζοντας ελαφρώς τα λινά σου ρούχα για να τους δώσεις τη μυρωδιά που επιθυμείς.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!