Home Καθαριότητα Πως να καθαρίσεις εύκολα τις ηλεκτρονικές συσκευές!
μπατονέτα πληκτρολογιο

Πως να καθαρίσεις εύκολα τις ηλεκτρονικές συσκευές!

by exypnes-idees

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή έως το κινητό σου, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι εκεί για να σου λύσουν τα χέρια. Παρόλα αυτά, όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά, έτσι και αυτές οι συσκευές χρειάζονται την συντήρηση τους. Το ήξερες ότι πρέπει να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές;

Άμα ψάχνεις τον τρόπο, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Εδώ θα βρεις μερικούς τρόπους που μπορείς να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές εύκολα και με ασφάλεια. Μάθε όλα όσα πρέπει να χρειάζεσαι γύρω από την σωστή συντήρηση αυτών των αντικειμένων.

Δες πως να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές αποτελεσματικά!

 

Για κινητά και τάμπλετ :

κινητο ταμπλετ

Αφαίρεσε την θήκη

θηκη κινητου

Αυτό είναι το πρώτο βήμα κυρίως για τον καθαρισμό των κινητών ή τάμπλετ. Τις περισσότερες φορές, προστατεύουμε τις συσκευές αυτές με θήκες για να μην είναι ευάλωτες σε σπάσιμο, γρατζουνιές ή καταστροφές. Μπορεί η θήκη να προστατεύει, αλλά είναι πηγή ρύπων. Κάτω από τη θήκη μπορεί να κρύβονται κυριολεκτικά θησαυροί. Σκόνη, βρωμιά και άλλα ενοχλητικά πράγματα βρίσκονται μέσα στη θήκη και φυσικά πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το να αφαιρέσεις τη θήκη λοιπόν, είναι μια καλή αρχή για να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές!

Αφαίρεσε την σκόνη από τις θύρες

θυρα ακουστικων

Οι θύρες φόρτισης και ακουστικών είναι τέλεια κρυψώνα για σκόνη και βρωμιά. Φρόντισε να καθαρίζεις αρκετά συχνά αυτές τις θύρες. Έτσι θα ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα βλάβης και θα λειτουργούν πάντα στην εντέλεια. Αφαίρεσε την σκόνη με μια ελαφρώς νωπή μπατονέτα.

Δες επίσης : Ο Σωστός τρόπος να απολυμάνεις το κινητό σου!

Αντικατάστησε το προστατευτικό τζάμι

τζαμι κινητου

Το προστατευτικό τζάμι είναι απαραίτητο σε αυτές τις συσκευές. Είναι το μέρος που λερώνεται πιο εύκολα με βρωμιά, δαχτυλιές και σκόνες. Ιδίως αν έχει μερικές ρωγμές, μαζεύει ακόμα περισσότερες ακαθαρσίες. Όταν ξεκινάς να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές, φρόντισε η αντικατάσταση του προστατευτικού τζαμιού να είναι στις προτεραιότητες σου.

Κάνε την οθόνη να γυαλίσει

καθαρισμα οθονης κινητου

Αν δε χρησιμοποιείς τζαμάκι ή θέλεις να κάνεις το τζαμάκι να λάμπει, χρησιμοποίησε ένα πανάκι για γυαλιά. Αυτά τα πανάκια είναι μαλακά και πολύ αποτελεσματικά με τις θαμπάδες και τις δαχτυλιές. Χωρίς πολλή πίεση και με απαλές κυκλικές κινήσεις, δώσε στη συσκευή σου τη λάμψη που της αξίζει.

Για οθόνες και πληκτρολόγια :

λάπτοπ

Μην ψεκάζεις την οθόνη

καθαρισμα οθονης λαπτοπ

Είναι κατανοητή η ανάγκη σου για καθαριότητα, αλλά η οθόνη του υπολογιστή σου δεν είναι ένα απλό τζάμι. Μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο καθαριστικό σπρέι αλλά μην ψεκάζεις απευθείας την οθόνη. Ψεκάζοντας απευθείας, μπορεί να εισχωρήσει το υγρό στην οθόνη και να προκαλέσει βλάβες. Ψέκαζε ένα πανάκι και με το πανάκι καθάρισε την οθόνη σου.

Δες επίσης : Πως να απολυμάνεις το laptop σου!

Αναποδογύρισε το πληκτρολόγιο σου

αναποδογυρισμένο πληκτρολογιο

Σίγουρα έχεις καταλάβει ότι το πληκτρολόγιο σου μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά. Ψίχουλα, υπολείμματα φαγητού, χνούδια, χαρτάκια ή σκόνη. Μια καλή αρχή για να απαλλαχτείς απ’ όλα αυτά είναι να αναποδογυρίσεις το πληκτρολόγιο. Έτσι, θα επιτρέψεις στην βαρύτητα να κάνει τα μαγικά της και να ελευθερωθούν τα παγιδευμένα σκουπιδάκια. Δεν είναι ολοκληρωμένο καθάρισμα, αλλά είναι μια αρχή.

Χρησιμοποίησε χαρτάκια σημειώσεων

χαρτακι σημειωσεων

Τα χαρτάκια σημειώσεων έρχονται για να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό του πληκτρολογίου. Μικρά, ευλύγιστα και σταθερά είναι τέλεια για να εισχωρούν στις χαραμάδες των πλήκτρων και να απομακρύνουν τα πιο επίμονα σκουπιδάκια.

Δες επίσης : 7 Αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχνάς να απολυμαίνεις!

Βάλε ηλεκτρικό σκουπάκι

σκουπα πληκτρολογιο

Όχι, δε σου ζητάμε να καθαρίσεις το δωμάτιο. Το ηλεκτρικό σκουπάκι είναι τέλεια λύση για να απομακρύνει σκουπιδάκια από το πληκτρολόγιο. Μπορεί να ρουφήξει σκόνες που δεν είναι ορατές στο μάτι και να κάνει την δουλειά εύκολη. Επιπλέον, με τη σκούπα μπορείς να καθαρίσεις μια και καλή το γραφείο σου από μικρά σκουπιδάκια.

Δες εδώ : 8 Χρήσιμα gadgets για το γραφείο σου!

Γυάλισε με μπατονέτα

μπατονέτα πληκτρολογιο

Οι μπατονέτες είναι εξίσου πολύ χρήσιμες και στον καθαρισμό του πληκτρολογίου. Έχουν μικρό κεφάλι και χωράνε άνετα ανάμεσα στα πλήκτρα. Με τις μπατονέτες μπορείς να κάνεις την τελειωτική κίνηση που θα ολοκληρώσει το καθάρισμα. Νότισε την ελαφρώς και πέρνα την ανάμεσα στο κάθε πλήκτρο. Θα απορροφήσει όλες τις μικρές σκόνες και θα γυαλίσει εντελώς το πληκτρολόγιο σου.

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, όμως ακόμα και οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται την συντήρηση τους. Με τις παραπάνω προτάσεις θα μπορείς και εσύ να καθαρίσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές εύκολα, αποτελεσματικά και με ασφαλή τρόπο.

Related Posts

Leave a Comment