Home Οργάνωση Οργάνωση ψυγείου: όλα όσα πρέπει να ξέρεις
organosi-psygeiou-ola-osa-prepei-na-gnwrizeis

Οργάνωση ψυγείου: όλα όσα πρέπει να ξέρεις

by Stella A.

Εάν έχεις ποτέ αναλάβει το δύσκολο έργο του καθαρισμού του ψυγείου σου, τότε σου αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά το χειρότερο κομμάτι έρχεται μόλις πρέπει να βάλεις όλα τα πράγματα πίσω.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσεις το ψυγείο σου; Σήμερα θα δούμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. Γιατί το πού θα βάλεις τα προϊόντα σου παίζει μεγάλο ρόλο στο για πόσο θα διατηρηθεί το ψυγείο σου οργανωμένο.

Πώς οργανώνουν οι επαγγελματίες τα ψυγεία τους

organosi-psygeiou

Όταν οργανώνουμε το ψυγείο μας, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις επαγγελματικές κουζίνες σαν πρότυπο, αφού αυτές έχουν βρει τον καλύτερο τρόπο οργάνωσης τροφίμων στο ψυγείο λόγω της ανάγκης να είναι αποτελεσματικές.

Οι επαγγελματίες λοιπόν, οργανώνουν το ψυγείο τους με βάση την θερμοκρασία που χρειάζεται κάθε τρόφιμο για να μαγειρευτεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγιεινή. Για παράδειγμα, τα συσκευασμένα προϊόντα και τα έτοιμα φαγητά θα έμπαιναν στο κάτω ράφι σε μία επαγγελματική κουζίνα, θα ακολουθούσαν τα λαχανικά και στο τελευταίο ράφι τα τρόφιμα που χρειάζονται την μεγαλύτερη θερμοκρασία να μαγειρευτούν όπως είναι το κοτόπουλο.

Με αυτόν τον τρόπο οι ειδικοί εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση από τα πιο χαμηλά τρόφιμα, που είναι αυτά που χρειάζονται τον μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος, στα πιο πάνω.

Πως θα οργανώσεις το δικό σου ψυγείο με τον καλύτερο τρόπο

organomeno-psygeio

Πώς μπορείς λοιπόν εσύ να υιοθετήσεις τα βασικά στοιχεία τον τρόπου οργάνωσης των σεφ για το δικό σου ψυγείο; Εδώ είναι η καλύτερη στρατηγική που μπορείς να ακολουθήσεις:

1. Άνω ράφια:

psygeio

Στα άνω ράφια θα αποθηκεύσεις υπολείμματα φαγητών, ποτά και έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα όπως είναι το γιαούρτι, το τυρί και τα αλλαντικά. Πέρα από το γεγονός ότι έτσι θα ακολουθήσουμε και τον κανόνα των σεφ, θα σου φανεί πολύ βολικό να έχεις στο πάνω ράφι τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα γιατί θα μπορείς να τα δεις εύκολα.

2. Κάτω ράφια:

psygeio-organosi-rafia

Στα χαμηλότερα ράφια του ψυγείου σου θα μπουν τα ωμά υλικά που προορίζονται για μαγείρεμα όπως είναι τα κρέατα, το κοτόπουλο, τα ψάρια κλπ.

3. Συρτάρια:

organwmeno-psygeio

Ήξερες ότι τα συρτάρια των περισσότερων ψυγείων είναι φτιαγμένα για να διατηρούν τα τρόφιμα σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και υγρασίες; Για αυτό και τα συρτάρια είναι ιδανικά για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών, αφού θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό φρέσκα εάν τα αποθηκεύσεις εκεί παρά κάπου αλλού στο ψυγείο σου.

Παρόλα αυτά, καθώς τα περισσότερα συρτάρια στα οικιακά ψυγεία βρίσκονται στο κάτω μέρος του ψυγείου, υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης από τυχόν κρέατα που έχουν τοποθετηθεί στο πάνω ράφι.

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, χρησιμοποίησε δοχεία αποθήκευσης για το κρέας και διατήρησε τα πιο ευαίσθητα φρούτα και λαχανικά σε ειδικά σακουλάκια για περισσότερη προστασία.

4. Πόρτα:

porta-psygeiou-organosi

Η πόρτα του ψυγείου μας είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου. Έτσι, καλό θα ήταν να αποθηκεύσεις εκεί τρόφιμα τα οποία δεν χαλάνε εύκολα, όπως είναι τα καρυκεύματα, οι σάλτσες και τα αυγά.

Related Posts