όμορφες ιδέες για να βάψεις τις πόρτες στο σπίτι σου

4 Μέρη του σπιτιού που ίσως δεν σκέφτηκες πως μπορείς να βάψεις!

Η διαρρύθμιση του σπιτιού και η διακόσμηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου ακόμα πιο διαφορετικό και ενδιαφέρον. Ένας τρόπος να ανανεώσεις το σπίτι σου είναι να το βάψεις. Το βάψιμο του σπιτιού συνήθως συμπεριλαμβάνει το βάψιμο των τοίχων. Υπάρχουν όμως και άλλα μέρη στο σπίτι σου που ίσως δεν είχες σκεφτεί ότι μπορείς να βάψεις.

Αφιέρωσε χρόνο στο να περιποιηθείς και να ανανεώσεις το σπίτι σου. Είναι δημιουργικό, διασκεδαστικό και μπορείς να εκφράσεις την αισθητική σου. Ψάξε για διαφορετικά πράγματα ώστε να κάνεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει. Εδώ θα βρεις 4 πρωτότυπα μέρη στο σπίτι σου για να βάψεις!

Πρωτότυπα μέρη για να βάψεις στο σπίτι σου!

 

1. Κάνε ενδιαφέρον το σπίτι σου βάφοντας τις πόρτες!

πόρτα με γεωμετρικά σχήματαάσπρη ροζ πόρταμπλε πόρτες στο σπίτι ζωγραφιά σε πόρταροζ πόρτα σπιτιούκίτρινη πόρτα στο σπίτι

Οι πολύχρωμες πόρτες θα δώσουν μια διαφορετική νότα στο σπίτι σου. Είτε θες να βάλεις λίγο χρώμα στην εξώπορτα, είτε στις πόρτες μέσα στο σπίτι, τόλμησε το. Μπορείς να τις βάψεις ολόκληρες, μισές, να δημιουργήσεις σχέδια με κολλητική ταινία ή να τις ζωγραφίσεις!

Δες επίσης: 16 Μοναδικά σχέδια για θωρακισμένες πόρτες!

2. Βάψε το ταβάνι των δωματίων σου!

γαλάζιο ταβάνιριγέ ταβάνιγκρι καφέ ταβάνιροζ ταβάνι σε παιδικό δωμάτιο βαμμένο ταβάνιχρωματιστό ταβάνι

Βάψε το ταβάνι του σπιτιού σου για αλλαγή. Προτίμησε ανοιχτά χρώματα για να μην δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι είναι χαμηλό. Τα απαλά παστέλ χρώματα είναι μια πολύ καλή επιλογή, μπορείς όμως να βάλεις και παραπάνω από ένα χρώματα για ακόμα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

Δες επίσης: Πως να διαλέξεις το σωστό χρώμα για το ταβάνι σου!

3. Βάψε τα παλιά σου έπιπλα και δώσε τους νέα ζωή!

κίτρινο σκαμπόχρωματιστό έπιπλο γραφείουβαμμένο έπιπλοvintage συρταριέρασυρταριέρατραπεζάκι με μπλε πόδια

Δώσε ξανά ζωή στα παλιά σου έπιπλα! Μπορείς να μετατρέψεις ένα παλιό έπιπλο σε μοντέρνο και να το εντάξεις στη διακόσμηση σου ως ένα vintage κομμάτι. Βάψε τα παλιά σου έπιπλα, άλλαξε πόμολα ή ζωγράφισε τα!

Δες επίσης: 42 Μοναδικές επιλογές για DIY βαμμένα ξύλινα έπιπλα & πως το κάνεις!

4. Αν το σπίτι σου έχει σκαλιά σκέψου να τα βάψεις!

όμπρε σκάλεςπρωτότυπα σκαλιάκίτρινα σκαλιά ροζ σκαλιά πολύχρωμα σκαλιάσχέδιο για σκάλες

Δες επίσης: 8 Μοναδικές ιδέες για να διακοσμήσεις την εσωτερική σκάλα!

Αν είσαι από τους τυχερούς που το σπίτι σου διαθέτει σκάλα σκέψου την ιδέα να την ανανεώσεις βάφοντας την. Διάλεξε ένα έντονο χρώμα ή βάλε πολλά, κάνε σχέδια ή δημιούργησε εφέ όπως το εφέ του χαλιού. Φυσικά αν πρόκειται να βάψεις τα σκαλιά σου ξεκίνα από κάτω και προχώρα προς τα κάτω!